Op de een of andere manier had ik het idee dat het heel erg gericht was op gezond en glutenvrij eten, maar dat is het gelukkig niet alleen maar. De glutenvrije mix die genoemd wordt kun je overal gewoon vervangen door een andere mixen (ik vind glutenvrij bakken altijd wat intimiderend).
Het boek zelf is prachtig, fijne lay-out, mooie grote foto's in de stijl die je gewend bent van Dana's blog: Minimalist Baker. De index is fijn, en het boek heeft de volgende indeling:
Introductie
Resources
Methods
Breakfast
Appetizer + sides
Main Dishes
Desserts
Beverages
Minimalist Kitchen
Appendix: Nutrition Information
Bij de gerechten bovenin staat vermeldt of het binnen 30 minuten gemaakt kan worden en of het 10 ingrediënten of minder bevat. Wel zo handig als je een recept uitkiest.
Ik heb eigenlijk weinig tot geen negatieve puntjes over het boek, het enige dat ik kan bedenken is dat ik sommige maaltijden wat klein/niet volwaardig vind onder Main Dishes, maar dat kan zijn omdat ik dan niet heel erg een mens van bijgerechten ben. Ik wil dan graag dat het als suggestie gegeven wordt bij het hoofdrecept zelf, of er al bij genoemd wordt als recept.
Wat heb ik uit het boek gemaakt?
Thai baked sweet potatoes 💕🌿🍃Deze was echt zalig! Zoete aardappel uit de oven, limoen tahin saus en kruidige kikkererwten. Echt een blijvertje.
Spicy BBQ Jackfruit Sandwiches with grilled pineapple with easy vegan bbq sauce:
Eindelijk weer eens dat blik jackfruit uit mijn voorraadkast gehaald! Je maakt de kruidenmix voor de "pulled jackfruit" en de bbq saus zelf. Er staat dan wel "easy" bij het recept van de bbq saus, maar er gaan wel 14 ingrediënten in :-)
Het was erg lekker! Zeker in combinatie met de gegrilde ananas. Wel meer een lunch gerecht dan avond eten.
Een gerecht wat echt geheel nieuw voor mij was, nog nooit zoiets gemaakt of gegeten. De basis van deze saus zijn gemalen walnoten in combinatie met granaatappelsiroop, hierin werden kikkererwtjes gestoofd. Ik kwam zoete granaatappelpitjes tegen! Die uiteraard gebruikt ondanks dat ze wat minder felrood zijn.
Ik ben het afgelopen half jaar wat minder fan van noten omdat ze nogal vervormd smaken bij mij. Walnoten waren sowieso al niet heel erg favoriet hier. Dit gerecht was voor mij dus iets minder geschikt, maar Rick vond het zalig en wat ik las online in de cookalong vonden andere dat ook.
Double Chocolate Waffles
Ik had sinds een tijdje eindelijk een wafelijzer in huis. Die gebruiken we ook regelmatig, maar dan voor een gewone speltmix waar ik normaal ook pannenkoekjes mee bak. Double choc klonk mij geweldig in de oren dus deze kwamen in het weekend op tafel.
Wat ik jammer vind is dat er olie in het beslag gaat en ook suiker. Dat doe ik normaal gesproken niet. Maar dat maakte ze natuurlijk wel erg lekker. Ook de bewaarde wafels waren later, koud, nog erg lekker, zo uit het vuistje. Aanrader!
Ik at ze met rood fruit, aardbeienjam en besprenkelde het met frambozenpoeder.
Thai Quinoa Meatballs with Peanut Sauce
Dit recept was lekker, maar het was wel een overdosis aan pinda's. Zowel in de ballen (samen met quinoa), als de coating, als de saus was voornamelijk pinda. Dus ook erg machtig! Het was even een werkje, maar dan heb je wel wat op tafel. Ik had er flink wat gestoomde wortelnoodles erbij gedaan om het wat af te wisselen.
Erg lekker, maar eet ze wel direct op. De dag erna waren ze toch wel erg uitgedroogd.
Fijn boek! Zeker als je glutenvrij vegan wil eten is deze zeer geschikt, maar ook zeker als je leuke afwisselende niet al te moeilijke recepten wil gaan maken. Boek komt nu wat vaker uit de kast hier gelukkig.
Minimalist Baker's Everyday Cooking van Dana Shultz
Geen opmerkingen:
Een reactie posten