Groningen: Restaurant De Oude Gasfabriek
Vorige week ging ik met een vriendin uit eten bij De Oude Gasfabriek in Groningen. De Oude Gasfabriek zit nog niet zo heel lang in het prachtige oude industriële pand in het Ebbingekwartierterrein, pas een paar maanden. De eigenaren Aldwin Bruin en Feico Risakotta hebben er een stijlvol restaurant van gemaakt met behoud van de oude sfeer in het pand, aangevuld met moderne details en leuke zithoekjes.
Je kan er terecht voor lunch, diner en borrel en het fijne is dat er standaard enorm veel vegan gerechten op de kaart staan! De eigenaren willen dan ook dat iedereen er terecht kan, en alles wordt door de kok zelf vers bereidt volgens de jongen die ons die avond bediende.

Geef wel direct bij binnenkomst aan dat je veganistisch eet, we kregen direct een amuse plankje geserveerd voordat we iets konden zeggen met hierop brood waarop kaas zat. Dit werd keurig direct netjes omgeruild door een plantaardige variant, maar voorkomen is beter natuurlijk. Erbij zaten Groningse pronkbonen, heerlijk gezouten en een fijne tomatentapenade.

Als voorgerecht namen we beide de salade met gemarineerde zoete aardappel en gerookt-gebakken sojabrood gegarneerd met diverse noten.
Ik was erg nieuwsgierig naar wat sojabrood was, maar achteraf denk ik dat hier iets tempeh achtigs mee werd bedoelt. De rokerige smaak was wel ietwat aanwezig, maar over het geheel een erg lekker gerecht.


Ik had van tevoren keuzestress. Welk gerecht zou ik kiezen... aan tafel had ik mijn keus inmiddels gereduceerd naar 2. Helaas bleek dat beide niet mogelijk waren: de seitan was op!
Dat is natuurlijk erg jammer voor een donderdagavond. Maar het gerecht wat ik alsnog koos maakte dit gelukkig heel erg goed:

Toren van gegrilde aubergine, courgette en gerookte tofu overgoten door een paddenstoelenjus. Met name de zeer smaakvolle en krachtige paddenstoelenjus was erg lekker, zeker in combinatie met de minder sterke smaken van de aubergine en courgette.

Mijn vriendin koos, als enorme champignon liefhebber, voor:
Gebakken truffelgnocchi met paddenstoelen en crème van aubergine.
Deze was behoorlijk krachtig van smaak, de dille paste er goed bij, maar wel erg vullend.

Ik was blij dat mijn vriendin een kleine eter is, want de bijgerechten vond ik meer voor 1 persoon. Daar heb ik dus heerlijk in mijn eetje van gesmuld: fijne groentes, lekkere frietjes, gestoofde appeltjes en een salade.

Ik nam (uiteraard!) nog een toetje. In welk niet-vegan restaurant staan er nou 4 nagerechten geschikt voor veganisten standaard op de kaart!? Chocolade liefhebber als ik ben koos ik voor de:
"De Oude Gasfabriek" chocolade lava taartje met rood fruit.
Superlekker, maar nu kun je ook weinig fout bij mij doen als je een vegan chocoladetoetje aanbiedt :-)


Absolute aanrader dit restaurant. Lekker veel keuze aan vegan gerechten, fijne ambiance en de gerechten zijn mooi op smaak. Volgende keer hoop ik de seitan spies te kunnen proberen, of wie weet ga ik voor een verrassingsmenu van de chef, want ook daarvoor kun je kiezen.

Binnenkort ga ik er lunchen en hoop dan weer net zo lekker te eten, ik laat het jullie uiteraard weten!

De Oude Gasfabriek
Langestraat 66
9712 LT Groningen
www.deoudegasfabriek.nl

Print Friendly and PDF

Geen opmerkingen:

Een reactie posten