Palmkool met paddenstoelen en quinoa

Een zeer voedzaam en heerlijk gerecht. Het klinkt eigenlijk te gezond om lekker te zijn, maar het is wel degelijk ontzettend smakelijk al is het wel een kwestie van de quinoa in een fijne rijke bouillon te koken.

Uiteraard kun je de palmkool vervangen door boerenkool als deze niet in je buurtwinkel te vinden is al loont het wel om er een stukje voor om te fietsen.



Palmkool met paddenstoelen en quinoa 2 personen
1 bos palmkool (ongeveer 500 gr), ontdaan van dikke stelen, in fijne stukken gesneden
450 ml paddenstoelen bouillon
1 cup / 170 gram quinoa
400 gr gemengde paddenstoelen, gesneden
2 teentjes knoflook, grof gehakt
½  tl chilivlokken
¼ cup  geroosterde hazelnoten
Olijfolie
Peper & zout

Kook de quinoa in de bouillon voor 15 minuten en laat daarna nog even staan met de deksel op de pan.

Verhit in een grote koekenpan een klein beetje olijfolie.

Verspreid de paddenstoelen over de pan en laat onaangeroerd op gemiddeld hoog vuur een paar minuten bakken.  Voeg de knoflook toe en roer om.

Doe de fijngesneden palmkool erbij en een snuf chilipeper vlokken,  blijf omroeren. Wanneer het teveel uitdroogt en aan de bodem gaat kleven kun je eventueel met een lepel wat bouillon van de quinoa eruit scheppen en erbij doen.

Hak de hazelnoten wat fijner. Giet de quinoa af en verdeel over 2 borden.
Doe de palmkool met paddenstoelen erbij, of meng er doorheen.  Breng op smaak met zout en peper.
Bestrooien met hazelnoten.



Print Friendly and PDF

Geen opmerkingen:

Een reactie posten