Een zeer voedzaam en heerlijk gerecht. Het klinkt eigenlijk te gezond om lekker te zijn, maar het is wel degelijk ontzettend smakelijk al is het wel een kwestie van de quinoa in een fijne rijke bouillon te koken.
Uiteraard kun je de palmkool vervangen door boerenkool als deze niet in je buurtwinkel te vinden is al loont het wel om er een stukje voor om te fietsen.
Palmkool met paddenstoelen en quinoa 2 personen
1 bos palmkool (ongeveer 500 gr), ontdaan van dikke stelen, in fijne stukken gesneden
450 ml paddenstoelen bouillon
1 cup / 170 gram quinoa
400 gr gemengde paddenstoelen, gesneden
2 teentjes knoflook, grof gehakt
½ tl chilivlokken
¼ cup geroosterde hazelnoten
Olijfolie
Peper & zout
Kook de quinoa in de bouillon voor 15 minuten en laat daarna nog even staan met de deksel op de pan.
Verhit in een grote koekenpan een klein beetje olijfolie.
Verspreid de paddenstoelen over de pan en laat onaangeroerd op gemiddeld hoog vuur een paar minuten bakken. Voeg de knoflook toe en roer om.
Doe de fijngesneden palmkool erbij en een snuf chilipeper vlokken, blijf omroeren. Wanneer het teveel uitdroogt en aan de bodem gaat kleven kun je eventueel met een lepel wat bouillon van de quinoa eruit scheppen en erbij doen.
Hak de hazelnoten wat fijner. Giet de quinoa af en verdeel over 2 borden.
Doe de palmkool met paddenstoelen erbij, of meng er doorheen. Breng op smaak met zout en peper.
Bestrooien met hazelnoten.
Facebook Page
Labels
aardappels
aardbeien
aardpeer
amandelmeel
amazake
ananas
appel
artisjok
asperges
aubergine
avocado
banaan
berlijn
bietjes
bimi
bladerdeeg
bladgroen
bloemkool
boekweit
boerenkool
boerenpate
bonen
broccoli
brood
broodbeleg
bulgur
cacao
cashewnoten
champignons
chia
chipotle
chocolade
clearspring
courgette
couscous
cranberry
dadels
daslook
dip
edamame
eivervanger
erwten
evenement
falafel
feestelijk
fermenteren
festival
freekeh
fruit
gefermenteerde tofu
gerookte tofu
gierst
Groningen
haarverzorging
haricots vert
havervlokken
hazelnoten
ijs
ijspegels
jackfruit
jostabes
kaassaus
kala namak
kant en klaar
kastanjes
keramiek
kerst
khadi
kikkererwten
kikkererwtenmeel
knolselderij
knolvenkel
kokos
kokosmelk
komkommer
koningsoesterzwam
kookboek
kookboek review
kool
koolrabi
kruiden
kruisbessen
lamsoor
linzen
mais
mango
meiraapjes
melk
meloen
mibuna
milieu
miso
muffins
mythes
naan
Nieuw-Zeelandse spinazie
noodles
noten
notenkaas
olijven
online shop
ontbijt
paddenstoelen
palmkool
paprika
parelgerst
pasta
pastinaak
pate
peer
peper
pepers
peren
perzik
peultjes
pinda
pita
pizza
polenta
pompoen
pompoenpitten
prei
product review
quinoa
raapstelen
rabarber
radijs
raw
recept
restaurants
rettich
rijst
rozijnen
salade
schorseneren
seitan
sesam
shop
silken tofu
sla
smaakmaker
snijbiet
snijmoes
soep
soja medaillons
sojafilets
spelt
speltrijst
sperziebonen
spicebar
spinazie
spruitjes
steden
stoofperen
sugarsnaps
tahin
tatsoi
tempeh
tofu
tomaten
tortellini
tuinbonen
tzatziki
uien
uitgelicht
uitleg
vega gehakt
vegan
vegan balletjes
vegan garnalen
vegan kaas
vegan kip
vegan salami
vegan shop
vegan spekblokjes
vegan winkel
vegan worst
vegan yoghurt
vegan zalm
vegetarische kip
veldsla
venkel
vijgen
voordelen
walnoot
waterkers
wijntip
winterpostelein
workshop
wortel
zeekraal
zeewier
zoet
zoete aardappel
zwarte peper
zwarte rijst
Blog Archive
© Plantaardigheidheidjes. Mogelijk gemaakt door Blogger.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten