Hongaarse goulash


Sinds ik bij Sattgrün in Essen een goulash heb gegeten kon ik het niet uit mijn hoofd zetten. Wat was dat lekker! Doordat ik bij hun proefde dat soja stukjes echt ontzettend goed te gebruiken en te kruiden zijn experimenteer ik er mee op los. Misschien niet het gezondste voedsel wat er is, maar wel lekker en nog altijd beter dan dat ik kan en klaar vleesvervangers uit de supermarkt zou kopen (en niet te vergeten veel voordeliger).

Deze goulash is het lekkerste als je het een nachtje laat intrekken. De soja stukjes (TVP) worden dan ook iets stugger wat een betere structuur geeft. Maar dezelfde avond eten kan natuurlijk ook prima.

Erg lekker met aardappeltjes uit de oven en gestoomde haricot verts.


Hongaarse goulash 2 pers
150 gram soja schnetzels
2 el sojasaus

2 uien
2 paprika's
2 teentjes knoflook
1 pak champignons á 250 gram
1 tl zout
olie

2 el zoete / normale paprika poeder
½ tl gerookte zoete paprika poeder
1 tl anijszaad
1 tl komijnzaad
2 el bloem
2 cups / 500 ml groente bouillon (koud)
70 gram tomatenpuree

Week de sojaschnetzels in net genoeg kokend heet water met 2 el sojasaus voor ongeveer 10 minuten. Wanneer ze zacht zijn uitknijpen; vocht kan weggegooid worden.

Schil de ui en snijd in halve ringen, snijd de paprika in kleine reepjes,  hak of pers de knoflook fijn en snijd de champignon in plakjes.

Verhit de olie in de pan en bak hierin de ui, paprika en knoflook een paar minuten. Voeg de champignons en wat zout toe en bak alles zo'n 10-15 minuten. Haal uit de pan en zet even weg in een bakje.

In dezelfde pan opnieuw een beetje olie verhitten en hierin de uitgeknepen stukjes soja schnetzel al roerend bakken tot ze licht beginnen te verkleuren. Haal uit de pan, en bewaar ze bij het paprika / champignons mengsel.

Rooster lichtjes de beide paprikapoeders, anijszaad en komijnzaad in de pan tot de geuren vrij komen. Doe het bloem erbij en meng alles goed. Voeg de tomatenpuree eraan toe en roer alles goed door, zorg voor zo min mogelijk klontjes. Giet beetje bij beetje de bouillon erbij, al roerend en klontjes voorkomend.

Doe de soja schnetzels, paprika's en champignons erbij en verhit alles al roerend en laat de saus indikken naar wens. Ik houd zelf van een wat drogere goulash.

Deze goulash is het lekkerst als de smaken een nacht kunnen intrekken. Serveer met aardappeltjes uit de oven of met rijst.Print Friendly and PDF

1 opmerking: