De kruidenrijst is heerlijk en kun je natuurlijk bij vele andere gerechten serveren. Zo wordt de "saaie" rijst ineens een stuk vrolijker om te serveren en bovendien zijn kruiden lekker en gezond!
Zoete aardappelcurry met rozijnen, cashews en kruidenrijst
2 personen
600 gr zoete aardappelen, geschild en in stukjes
2 grote uien, geschild en in stukjes
1 teen knoflook, geperst
3 tl ras el hanout kruiden (of meer naar smaak)
1/3 cup/handje rozijnen
Klein blikje tomatenpuree
½ cup of meer cashewnoten
1-2 tl maïzena
olijfolie
Zout & peper
Handje verse koriander
Ongezoete plantaardige yoghurt of kwark
In pan met dikke bodem uitje en de knoflook in de olijfolie fruiten. Ras el hanout kruiden toevoegen en de zoete aardappel. Alles goed doorroeren, tomaten puree, rozijnen en uiteindelijk zoveel water toevoegen dat net alles bijna onder staat. Laat 30 à 45 minuten op een zacht vuurtje koken tot de zoete aardappel heerlijk zacht is.
Beetje water aanlengen met maïzena en toevoegen zodat het kookvocht dikker wordt. Uiteindelijk cashewnoten toevoegen en naar smaak zout (let er op of je zoute of ongezouten cashewnoten gebruikt) en peper toevoegen.
Serveren met koriander, (uitgelekte) soja-yoghurt/kwark en kruidenrijst.
Kruidenrijst:
1 cup zilvervliesrijst
1 bosje koriander, fijngehakt
1 bosje platte peterselie
Zout & peper
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, roer de rijst los met een vork en meng de kruiden door de rijst. Breng op smaak met zout & peper.
Ook hier nog maar even reageren: wat een heerlijk recept Daniëlle! Voor herhaling vatbaar hoor.
BeantwoordenVerwijderenDankjewel Hannah! Leuk dat je zo enthousiast bent :-)
Verwijderen