Workshop Ethiopisch koken


Vorige week vrijdag was er een workshop Ethiopisch koken gegeven door Monique van Mo'Flow. Het werd een heerlijk onstpannen avondje koken; geen gestress geen gehaast. De gerechten zijn niet ingewikkeld (behalve de injera's) maar de smaken heerlijk. 
Na kennismaking eerst even doorgenomen wat de bedoeling was: we gingen in 2-3 tallen de verschillende gerechtjes maken en daarna alles samen opeten. Maryem was meegekomen met Monique, zei komt oorspronkelijk uit Eritrea (was vroeger één met Ethiopië) en ging voor ons de injera's maken.

Injera's zijn dunne pannenkoeken van gefermenteerd teffmeel. Dit is nogal een secuur klusje dus dit deed Maryem voor. Ook maakte zei de Shiro wot. Shiro is erg lastig te vinden in Nederland en het lijkt zelfs een beetje een geheim recept. Dat wordt dus een speurtocht om die ook te vinden :)Injera's worden na het bakken op een grasmat gelegd (van gedroogd gras, lijkt op een onderzetter) en daarna bewaard in een injera mand met deksel. 
Na het maken van de gerechten werden alle gerechtjes op tafel gezet en konden we van alles kleine beetjes op onze injera leggen. Het is de bedoeling dat je met je handen eet, en de injera gebruikt om het "op te pakken".
Na afloop werd er nog een heuse koffie ceremonie gehouden. Er werd heerlijk wierook aangestoken en hele sterkte koffie met gember ingeschonken.Monique van Mo'flow geeft meerdere workshops, kijk op haar website om te zien wat er op de agenda staat: www.gimmemoflow.nl
Print Friendly and PDF

Geen opmerkingen:

Een reactie posten