Noodle soep met tempeh en groentes

Vinden jullie het ook zo fijn om met die kou een grote warme kom soep vast te houden? Deze soep heeft allerlei lekkere smaakjes en structuurtjes en is bovendien supergezond. Wissel af met groentes die jij lekker vindt en vervang de tempeh eens door tofu.

Deze noodle bouillon vind ik overigens echt een uitkomst. Heerlijk hartig en een krachtige smaak. Ik wil deze ook eens gaan proberen als vissaus vervanger maar dan onverdund uiteraard. Deze soep zit zo bomvol groentes dat je de bouillon nog maar nauwelijks ziet :-) Noodle soep met tempeh en groentes 2 personen
1/3 cup noodle bouillon van Clearspring
1 1/3 cup kokend heet water
1 pakje soba noodles á 200 gram

1 pak tempeh van 200 gram (hobbit is mijn favoriet)
2-3 el teryaki saus
2 citroengras stengels
1 -2 tl gember in stukjes

½ broccoli in roosjes
1 aubergine in plakken
100 gram sugarsnaps (je mag ook het hele pakje van 200 gram gebruiken)
1 gele paprika

Snijd de tempeh in plakjes; verdun de teryaki saus een beetje met water. Snijd de citroengras in fijne kleine ringetjes (haal het buitenste drogen blad eraf) en snijd de gember fijn. Leg de tempeh plakken in een schaal, bestrooi met de citroengras en gember en besprenkel vervolgens met de verdunde teryaki saus. Dek af en laat een paar uur intrekken.

Snijd de broccoli in roosjes, de aubergine in plakken en de paprika in reepjes.

Kook de noodles volgens de verpakking, spoel af met koud water en giet af.
Verwarm in een pan de noodle bouillon, verdund met het warme water.

Verhit een grillpan. Grill eerst de aubergine gaar, zorg dat beide zijdes mooie grillstrepen hebben en de binnenkant zacht is. Zet apart.
Grill vervolgens de tempeh plakken tot beide zijdes grillstrepen hebben. Zet apart.
Snijd zowel de aubergine als de tempehplakken in repen.

Grill daarna de broccoli, sugarsnaps en de paprika tot beetgaar. Indien de tempeh en aubergine erg is afgekoeld dan kun je ze nog even erbij gooien in de pan om op te warmen.

Verdeel de noodles over twee kommen. Leg hierop de broccoli, sugarsnaps, paprika, tempeh en aubergine. Overgiet alles met de hete noodle bouillon.
Print Friendly and PDF

Geen opmerkingen:

Een reactie posten