Wow wat was dit per ongeluk lekker! Ik had nog wat groentes liggen en avocado's eerder in de aanbieding gekocht die toch wel gebruikt moesten worden. Ik probeerde met alles wat ik in huis had toch wel een volledige maar ook lekkere maaltijd te maken. En het werd heerlijk.
Binnenkort wat meer over miso, ik ben toch wel zo verslingerd geraakt aan dat goedje. Voor nu eerst even dit recept. Supergezond! Als je geen olie wil gebruiken kun je de zoete aardappel ook stomen, of in de oven laten garen natuurlijk.
De verhoudingen komen verder niet zo nauw. Ik had twee hele kleine avocado's liggen, maar 1 grote is ook prima. Meer of minder zoete aardappel? Geen probleem!
Diep bord van Broste Copenhagen uit de Nordic Sea serie
Quinoa, zoete aardappel en miso dressing 2 pers
1 cup quinoa
2 cup kokend heet water
1 blokje (uien)bouillon
1 rode paprika (of welke kleur je ook hebt)
1 groen pepertje
1 flinke zoete aardappel
1 kleine broccoli
1 - 2 avocado's
olijfolie
zout en peper
misodressing:
1 el lichte miso
½ el mirin
1 el sojasaus (of meer naar smaak)
1 el ahornsiroop
In een kookpan een klein beetje olie verhitten. Bak hierin al roerend de quinoa voor een paar minuutjes. Giet er dan het kokend heten water erbij en het bouillon blokje bij. Laat zachtjes koken voor 15 minuten. Draai na die 15 minuten het vuur uit en laat met de deksel op de pan staan.
Schil (indien gewenst) de zoete aardappel en snij in blokjes.Verhit wat olie in een koekenpan en bak de zoete aardappel onder af en toe roeren tot ze verkleuren en zacht zijn.
Snijd de broccoli in kleine roosjes. Stoom ze voor ongeveer 6 minuten tot ze beetgaar zijn.
Snijd de paprika en peper in kleine blokjes en roer door de quinoa heen. Breng de quinoa op smaak met zout en peper.
Meng alle ingrediënten voor de miso: 1 el lichte miso, ½ el mirin, 1 el sojasaus en 1 el ahornsiroop.
Pel de avocado en snijd in kleine blokjes.
Serveer de quinoa met hier overheen de zoete aardappel, avocado en de broccoli en besprenkel vervolgens met de dressing.
Facebook Page
Labels
aardappels
aardbeien
aardpeer
amandelmeel
amazake
ananas
appel
artisjok
asperges
aubergine
avocado
banaan
berlijn
bietjes
bimi
bladerdeeg
bladgroen
bloemkool
boekweit
boerenkool
boerenpate
bonen
broccoli
brood
broodbeleg
bulgur
cacao
cashewnoten
champignons
chia
chipotle
chocolade
clearspring
courgette
couscous
cranberry
dadels
daslook
dip
edamame
eivervanger
erwten
evenement
falafel
feestelijk
fermenteren
festival
freekeh
fruit
gefermenteerde tofu
gerookte tofu
gierst
Groningen
haarverzorging
haricots vert
havervlokken
hazelnoten
ijs
ijspegels
jackfruit
jostabes
kaassaus
kala namak
kant en klaar
kastanjes
keramiek
kerst
khadi
kikkererwten
kikkererwtenmeel
knolselderij
knolvenkel
kokos
kokosmelk
komkommer
koningsoesterzwam
kookboek
kookboek review
kool
koolrabi
kruiden
kruisbessen
lamsoor
linzen
mais
mango
meiraapjes
melk
meloen
mibuna
milieu
miso
muffins
mythes
naan
Nieuw-Zeelandse spinazie
noodles
noten
notenkaas
olijven
online shop
ontbijt
paddenstoelen
palmkool
paprika
parelgerst
pasta
pastinaak
pate
peer
peper
pepers
peren
perzik
peultjes
pinda
pita
pizza
polenta
pompoen
pompoenpitten
prei
product review
quinoa
raapstelen
rabarber
radijs
raw
recept
restaurants
rettich
rijst
rozijnen
salade
schorseneren
seitan
sesam
shop
silken tofu
sla
smaakmaker
snijbiet
snijmoes
soep
soja medaillons
sojafilets
spelt
speltrijst
sperziebonen
spicebar
spinazie
spruitjes
steden
stoofperen
sugarsnaps
tahin
tatsoi
tempeh
tofu
tomaten
tortellini
tuinbonen
tzatziki
uien
uitgelicht
uitleg
vega gehakt
vegan
vegan balletjes
vegan garnalen
vegan kaas
vegan kip
vegan salami
vegan shop
vegan spekblokjes
vegan winkel
vegan worst
vegan yoghurt
vegan zalm
vegetarische kip
veldsla
venkel
vijgen
voordelen
walnoot
waterkers
wijntip
winterpostelein
workshop
wortel
zeekraal
zeewier
zoet
zoete aardappel
zwarte peper
zwarte rijst
Blog Archive
© Plantaardigheidheidjes. Mogelijk gemaakt door Blogger.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten