Quinoa, zoete aardappel en miso dressing

Wow wat was dit per ongeluk lekker! Ik had nog wat groentes liggen en avocado's eerder in de aanbieding gekocht die toch wel gebruikt moesten worden. Ik probeerde met alles wat ik in huis had toch wel een volledige maar ook lekkere maaltijd te maken. En het werd heerlijk.

Binnenkort wat meer over miso, ik ben toch wel zo verslingerd geraakt aan dat goedje. Voor nu eerst even dit recept. Supergezond! Als je geen olie wil gebruiken kun je de zoete aardappel ook stomen, of in de oven laten garen natuurlijk.

De verhoudingen komen verder niet zo nauw. Ik had twee hele kleine avocado's liggen, maar 1 grote is ook prima. Meer of minder zoete aardappel? Geen probleem!

Diep bord van Broste Copenhagen uit de Nordic Sea serie

Quinoa, zoete aardappel en miso dressing
2 pers
1 cup quinoa
2 cup kokend heet water
1 blokje (uien)bouillon
1 rode paprika (of welke kleur je ook hebt)
1 groen pepertje
1 flinke zoete aardappel
1 kleine broccoli
1 - 2 avocado's
olijfolie
zout en peper

misodressing:
1 el lichte miso
½ el mirin
1 el sojasaus (of meer naar smaak)
1 el ahornsiroop

In een kookpan een klein beetje olie verhitten. Bak hierin al roerend de quinoa voor een paar minuutjes. Giet er dan het kokend heten water erbij en het bouillon blokje bij. Laat zachtjes koken voor 15 minuten. Draai na die 15 minuten het vuur uit en laat met de deksel op de pan staan.

Schil (indien gewenst) de zoete aardappel en snij in blokjes.Verhit wat olie in een koekenpan en bak de zoete aardappel onder af en toe roeren tot ze verkleuren en zacht zijn.

Snijd de broccoli in kleine roosjes. Stoom ze voor ongeveer 6 minuten tot ze beetgaar zijn.

Snijd de paprika en peper in kleine blokjes en roer door de quinoa heen. Breng de quinoa op smaak met zout en peper.

Meng alle ingrediënten voor de miso: 1 el lichte miso, ½ el mirin, 1 el sojasaus en 1 el ahornsiroop.

Pel de avocado en snijd in kleine blokjes.

Serveer de quinoa met hier overheen de zoete aardappel, avocado en de broccoli en besprenkel vervolgens met de dressing.



Print Friendly and PDF

Geen opmerkingen:

Een reactie posten