Groningen: Restaurant Voilà


Het is alweer eventjes geleden dat we er waren (begin september) maar erover schrijven is er even bij ingeschoten. Enerzijds door drukte, anderzijds omdat ik de gerechten correct wilde benoemen maar niet meer alles precies wist.

Restaurant Voilà is geen vegan of vegetarisch restaurant, maar als je het doorgeeft van te voren bij de reservering dan maken ze met alle liefde een mooi vegan 5 gangen menu voor je klaar.

We waren weer naar dit fijne restaurant gegaan om te vieren dat Rick en ik alweer 17 jaar samen zijn. De tijd vliegt voorbij! Ik moet zeggen dat ik het heel erg spannend vond om uit eten te gaan in mijn lievelingsrestaurant in Groningen. Mijn reuk,en dus smaak is nog steeds niet in orde. Er komen wel steeds meer geuren terug, maar ik was zo bang dat het uit eten gaan een teleurstelling zou zijn.
Integendeel! Ze wisten van mijn geur en smaak probleem af en wisten welke smaken ik nog wel goed kon proeven en daar hebben ze goed op ingespeeld. De wijnen zijn prachtig uitgelegd waardoor ik veel naar boven kon halen en de gerechten waren zo mooi op smaak dat er meer door kwam dan ik had durven hopen. Zo fijn!

Het was lange tijd geleden dat ik weer zo kon genieten van eten. Gelukkig maar. Nog steeds is het niet in orde, maar ik ruik in ieder geval niet niets meer, beetje bij beetje komen geuren terug, nemen ze hun oorspronkelijke vorm weer aan of ruik ik nieuwe dingen vervormd. Koffie, pindakaas en kattenvoer ruik ik overigens enorm vervormd, vreselijke geur en het lijkt heel erg op elkaar :-)

Maar daar had ik die avond helemaal geen last van. Wat hebben we gegeten?
Amuse:
Kroepoek van tapioca met poeder van eekhoorntjes brood, zoetzure beukenzwam, crème van gerookte knolselderij, en blaadjes Indische kersVoorgerecht:
Tataar van avocado en tomaat, bouillon van komkommer,dille en wilde yuzu,
Gepofte wilde rijst, gemarineerde komkommer linten kruim zwarte olijf, borage, goudsbloem en afgemaakt met gerookte koolzaadolieSoep:
Gazpacho van rode biet, gemarineerde rode biet, gel van komkommer, gemarineerde zoetzure komkommer, gebrande pistache en sorbet van komkommerWarm tussen:
Tomatenbulger gekonfijte tomaat, gemarineerde safari tomaat, parels van duindoorn, zeekraal, lamsoor, basilicum,
Afgemaakt met tomaten bouillon van de Big Green Egg

Hoofdgerecht:
Met kruiden geinfuceerde koningszwam van de Big Green Egg, gegrilde en gerookte groene en gele courgette, groene asperges, crème van gepofte rode paprika, chips van truffel aardappelDessert: Gemarineerd rood fruit in crème de cassis  balsamico en merg van vanille, gel van rode biet en ster anijs, sorbet van braam en basilicum

Bij de thee heerlijke huisgemaakte chocolade en twee fruit tum tums.

Restaurant Voilà
W.A. Scholtenstraat 39
9711 XB Groningen
Print Friendly and PDF

Geen opmerkingen:

Een reactie posten