Amazake blauwe bessen ontbijtje

Dit ontbijtje maak je voor een deel al de avond van te voren. De volgende ochtend hoef je dan alleen nog maar de garnering eroverheen te doen en klaar! Weer eens een fijne, nog gezondere afwisseling op de standaard overnight oats.


Amazake blauwe bessen ontbijtje 1 persoon

1/3 cup amazake
1/3 cup havermout
¼  cup (witte) chiazaad
¼ cup boekweit korrels
1 cup plantaardige melk
½ tl bietenpoeder
Voor de garnering:
Bosbessen (hoeveelheid naar wens, ongeveer 2 handjes)
Pittenmix samengesteld uit bijvoorbeeld:
1 el zonnebloempitten
1 el pompoenpitten
1 el hennepzaad
1 el goji besjes
Ahornsiroop

Avond ervoor:
Meng in een glas of kom de havermout, chiazaad en boekweitkorrels door elkaar. Doe vervolgens de amazake, (hennep/plantaardige) melk en de bietenpoeder erbij en roer goed om. Zet afgesloten weg, eventueel in de koeling tot de volgende ochtend.

Roer 's ochtends alles nog eens goed om en garneer met de bosbessen, pittenmix en besprenkel het niet te zuinig met ahornsiroop.




Print Friendly and PDF

4 opmerkingen:

  1. Ziet er prachtig uit!
    Ik had nog nooit gehoord van amazake, wat leuk om via jouw blog altijd weer mooie nieuwe producten te leren kennen :). En jeeeej super leuk dat ik wordt doorgelinkt naar je webshop, zo zo leuk! Gefeliciteerd.
    Ik denk dat ik binnenkort een berichtje ga schrijven over je webshop, want ik vind het zo tof dat je dit hebt gedaan en omdat er zoveel mooie producten op je webshop staan. Allemaal van die bijzondere producten en nu maak je het weer veel makkelijker om aan die producten te komen, zonder dat er vanuit het buitenland besteld moet worden. Heb jij toevallig nog ideetjes voor het blogbericht?
    Liefs

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hi Sanne,
      Sorry voor de late reactie! Wat leuk!!
      Stuur anders even een mailtje, dan hebben we het er even over ;-)
      info @ plantaardigheidjes.nl
      xx
      Daniëlle

      Verwijderen
    2. Hihi hoi! Geen probleem natuurlijk. Ik mail je morgen! Liefs

      Verwijderen
  2. Ik vond 'm echt heerlijk. Gisterenavond had ik nog even snel de voorbereidingen gedaan, al wat blauwe bessen uit de vriezer gehaald om te laten ontdooien en vandaag de rest gedaan :). Iets andere samenstelling van pitjes en zaadjes en ik kon helaas geen bietenpoeder vinden bij de AH, jammer. Verder had ik trouwens bijna alles in huis, heel fijn! En de ahornsiroop erbij is ook echt heel lekker. Liefs!

    BeantwoordenVerwijderen