Wist je dat als je kala namak, een zout met een zwavelsmaak uit India, gebruikt samen met avocado dat het dicht in de buurt komt van een gekookt ei?
Chipotles zijn gerookte jalapeño pepers en geven naast pittigheid een heerlijke rokerige smaak aan gerechten.
Mexicaanse avocado toast met chipotle salsa 2 pers.
4 plakken zuurdesembrood
2 avocado
3 tomaten, fijngehakt
½ rode kleine ui, in kleine stukjes
½ klein bosje verse koriander, grof gehakt
1 chipotle peper in adobo saus, of een jalapenjo en wat gerookte paprikapoeder, zaadjes indien gewenst verwijderd
sap van een halve limoen
1 teentje knoflook, fijngehakt
1 el ahornsiroop
peper en zout
Optioneel: kala namak
Meng de tomaten, ui ,chipotle peper, limoen, knoflook en de ahornsiroop door elkaar. Voeg de helft van de verse koriander toe. Zet even weg om de smaken in te laten trekken en breng op smaak met wat zout.
Rooster de zuurdesembroodjes in een broodrooster.
Schil de avocado’s en verwijder de pit. Prak de avocado’s en beleg het brood ermee. Eventueel op smaak brengen met kala namak, of anders gewoon zout, en peper.
Verdeel de chipotle salsa over de avocado en bestrooi met het restant verse koriander.
Oh my goody goodness !! Eindelijk de tijd gevonden om dit te maken (met de chipotle pepers in adobo saus uit de webshop) .
BeantwoordenVerwijderenIk heb de chipotle pepers ,op jou advies, eerst fijngemaakt met de staafmixer en vervolgens een eetlepel (niet helemaal gevuld ) door het mengsel gemixt.
Ik heb denk ik iets meer van de mix gebruikt dan op jouw foto te zien is, maar ik kan je nu al vertellen : perfect combo .
Echt super lekker ... ik ga nog een broodje maken :-)
Ik heb nog een tip van je opgevolgd : wat van de gepureerde chipotle peper verdeeld over een ijsklontjes bakje . Nu heb ik meerdere ingevroren porties
Wat leuk Esther! Ja lekker he? Ik krijg er ook spontaan trek in nu ik er naar kijk.
VerwijderenEven een avocado halen :-)