Groningen: Restaurant Thai Jasmine

Vorig weekend zijn we met een groepje vrienden wezen eten bij Thai Jasmine, een bekend Thais restaurant in Groningen. Al vele vrienden en collega's spraken lovend over dit restaurant maar ik ben nog niet eerder in de gelegenheid geweest om er te eten. Tot nu!

Het restaurant heeft veel veganistische opties alleen deze worden niet helemaal duidelijk uit de kaart. Vraag daarom altijd naar iemand die je er meer over kan vertellen aan tafel, bijvoorbeeld Erwin van Klinken, want niet al het personeel is helemaal goed op de hoogte van de mogelijkheden.

Voorheen zat er bijvoorbeeld garnalenpasta door de curries maar ze hebben nu gelukkig ook een rode en groene curry die geheel plantaardig is. Deze is niet standaard dus daar moet je  naar vragen maar als het goed is dan raden ze je dat aan als je aangeeft veganistisch te eten.

Het schijnt zelfs zo te zijn dat de eigenaresse nu ook veganistisch is, dus wie weet komen er nog meer opties in de toekomst dan we nu al hadden :-)



Omdat we met een grote groep waren en het kiezen ondanks de uitleg niet makkelijk was hebben we gezegd zet maar van alles op tafel, voorgerecht, soep, hoofdgerecht en nagerecht als het maar plantaardig is. De keuzes hebben we overgelaten aan de keuken.

Het werd een kleurrijke avond met prachtige gerechten die op tafel werden gezet.

Voorgerecht:
Een combinatie van gefrituurde vegetarische loempia’s en gefrituurde gemarineerde tofu met
paddenstoelensaus en sesamzaadjes.

Soepje:
Tom Kha
Thaise kokosmelksoep met galangal, limoenblad, chilipepers, champignons, citroensap en koriander.

   

En toen kwam de tafel vol te staan met hoofdgerechten. Als ik eerlijk ben heb ik geen idee meer wat precies wat was :-) Maar ik denk dat het wel handig is als ik alle gerechten even benoem. Ze waren zo aardig om alle gerechten even voor mij op te schrijven en een en ander herken ik aan de ingredienten die genoemd worden en op de foto's te zien zijn.

Yum jay - Originele Thaise pittige salade ,bereid met vers citroensap, rode uien, komkommer, chilipeper, munt en koriander.  (21)
Somtum jay - Verfrissende Thaise groene papaya salade met chilipeper, tomaten, pinda’s en vers limoensap (26)

   


Phad Med Mamuang jay - Roergebakken tofu met groenten en cashewnoten bereid in rijstwijnsaus (63)
Phad King jay- Een milde wokschotel met fijn gesneden gember, champignons en groenten. (97)


   

Phad kraprao jay -  Thaise basilicum, groenten, knoflook en verse chilipepers (70)
Panaeng jay - Een stevige rode curry, licht kruidig, met kokosmelk, geroosterde pinda’s en limoenblaadjes (39)

     

Kiew wan jay - Thaise groene curry met kokosmelk, Thaise baby aubergine, zoete basilicum, bamboescheuten en groenten (35)
Kaeng phed jay -  Rode curry, lekker romig door de kokosmelk en lekker verfrissend door het zoetzuur van de ananas en tomaten (50)

   

Als dessert konden we uit twee opties kiezen:
Kao Nieaw Mamuang
Beroemd Thais nagerecht van verse mango met zoete kleefrijst, overgoten met een saus van
kokosmelk en sesamzaadjes
of
Drie bolletjes mango sorbetijs

Een enorme keuze aan vegan gerechten dus als je maar even overlegt. Let wel op de rode pepers, deze zijn écht scherp en niet zoals de rode milde pepers in de Albert Heijn :-)

Thai Jasmine Authentiek Thais Restaurant
Gedempte Zuiderdiep 19
9711 HA Groningen

www.thaijasmine.nl

Print Friendly and PDF

Geen opmerkingen:

Een reactie posten