Het is wat rustiger op Plantaardigheidjes zoals jullie misschien wel hebben gemerkt? Dat heeft een reden, ik ben hard achter de schermen bezig om nieuwe plannen en ideeën uit te werken. Binnenkort meer nieuws daarover! (Cliffhanger! :-))) Ik hoop dat jullie geduld hebben en ondertussen genieten van de vele recepten die al in de afgelopen jaren op Plantaardigheidjes zijn geplaatst.
Uiteraard ben ik nog wel lekker aan het kokkerellen alleen is het momenteel niet zo vernieuwend dat het op mijn blog geplaatst kan worden; vind ik tenminste. Maar gisteren maakte ik dit gerechtje en die wilde ik toch wel erg graag met jullie delen.
Als het weer wat warmer wordt dan krijg ik ook altijd wat meer trek in wat meer exotische gerechten. De zetmeel rijke groentes zoals zoete aardappel en pompoen verdwijnen wat meer naar de achtergrond en rijst, groene groentes gecombineerd met een smaakexplosie krijgen mijn voorkeur.
Ik heb hier een lekkere pikante tofu gecombineerd met broccoli en asperges maar je kan natuurlijk van alles erbij serveren wat je lekker vind: gewokte haricot verts, sugar snaps of paksoi.
Zoet zure sesam tofu met broccoli en asperges 2 personen
1 blok stevige tofu van ongeveer 250 gram
3 el rijstsiroop (je kan ook ahornsiroop gebruiken)
1 el sojasaus
1 el rijstazijn
1/4 tl rode chilivlokken (of meer naar smaak)
½ el tomatenpuree
3 el water
½ el maizena
2 el sesam (naturel, zwart of gemengd)
2 lente-uitjes, in kleine ringetjes
1 kleine broccoli, in kleine roosjes
1 bundel groene asperges, in stukjes van 3 cm
1 cup / 200 gram zilvervliesrijst
peper en zout
Zet het water op voor de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en kook de rijst.
Verwarm de oven voor op 220°C.
Laat de tofu uitlekken en snijd in kleine blokjes.Verspreid ze over een bakplaat die bekleed is met bakpapier en bestrooi met zout en peper.
Plaats in de oven en bak voor een minuut of 30. Hussel ze zo nu en dan om. Tot ze mooi bruin en tegen het krokante aanzitten.
Voeg de volgende ingrediënten in een klein pannetje samen: rijstsiroop, sojasaus, rijstazijn, rode chilivlokken, tomatenpuree, water en de maizena. Roer goed door tot er geen klontjes meer zijn. Verwarm op laag vuur en laat het inkoken tot de gewenste dikte. Let op dat je het niet laat aanbranden.
Stoom de broccoli en de asperges kort gaar. Er moet nog een lekkere bite aanzitten. Koken kan natuurlijk ook, maar dan verlies je een hoop vitamine mee. Bestrooi wanneer het klaar is met zout en wat peper.
Wanneer de tofu krokant is roer je deze door het ingedikte sausje.
Serveer de rijst met hierop de broccoli en asperges. Doe de tofu stukjes in saus erbij en bestrooi met de sesamzaadjes en lente-uitjes.
Facebook Page
Labels
aardappels
aardbeien
aardpeer
amandelmeel
amazake
ananas
appel
artisjok
asperges
aubergine
avocado
banaan
berlijn
bietjes
bimi
bladerdeeg
bladgroen
bloemkool
boekweit
boerenkool
boerenpate
bonen
broccoli
brood
broodbeleg
bulgur
cacao
cashewnoten
champignons
chia
chipotle
chocolade
clearspring
courgette
couscous
cranberry
dadels
daslook
dip
edamame
eivervanger
erwten
evenement
falafel
feestelijk
fermenteren
festival
freekeh
fruit
gefermenteerde tofu
gerookte tofu
gierst
Groningen
haarverzorging
haricots vert
havervlokken
hazelnoten
ijs
ijspegels
jackfruit
jostabes
kaassaus
kala namak
kant en klaar
kastanjes
keramiek
kerst
khadi
kikkererwten
kikkererwtenmeel
knolselderij
knolvenkel
kokos
kokosmelk
komkommer
koningsoesterzwam
kookboek
kookboek review
kool
koolrabi
kruiden
kruisbessen
lamsoor
linzen
mais
mango
meiraapjes
melk
meloen
mibuna
milieu
miso
muffins
mythes
naan
Nieuw-Zeelandse spinazie
noodles
noten
notenkaas
olijven
online shop
ontbijt
paddenstoelen
palmkool
paprika
parelgerst
pasta
pastinaak
pate
peer
peper
pepers
peren
perzik
peultjes
pinda
pita
pizza
polenta
pompoen
pompoenpitten
prei
product review
quinoa
raapstelen
rabarber
radijs
raw
recept
restaurants
rettich
rijst
rozijnen
salade
schorseneren
seitan
sesam
shop
silken tofu
sla
smaakmaker
snijbiet
snijmoes
soep
soja medaillons
sojafilets
spelt
speltrijst
sperziebonen
spicebar
spinazie
spruitjes
steden
stoofperen
sugarsnaps
tahin
tatsoi
tempeh
tofu
tomaten
tortellini
tuinbonen
tzatziki
uien
uitgelicht
uitleg
vega gehakt
vegan
vegan balletjes
vegan garnalen
vegan kaas
vegan kip
vegan salami
vegan shop
vegan spekblokjes
vegan winkel
vegan worst
vegan yoghurt
vegan zalm
vegetarische kip
veldsla
venkel
vijgen
voordelen
walnoot
waterkers
wijntip
winterpostelein
workshop
wortel
zeekraal
zeewier
zoet
zoete aardappel
zwarte peper
zwarte rijst
Blog Archive
© Plantaardigheidheidjes. Mogelijk gemaakt door Blogger.
Dat ziet er echt heerlijk uit! En ik moet nog boodschappen gaan doen voor komende week, dus komt meteen op het weekmenu!
BeantwoordenVerwijderen