Mexicaanse chili met linzen

Het is niet echt een lente gerecht, maar moet het lente zijn om chili te kunnen eten? Ik vind van niet, want chili is eigenlijk altijd lekker. En zo mooi is het weer helaas niet op dit moment ;-) Daarnaast is chili eigenlijk altijd wel makkelijk, want met Mexicaanse kruiden kun je haast nooit fout gaan.

Daarnaast is 2016 het jaar van de peulvrucht, daarom in deze chili lekker twee soorten: bonen én linzen!


Mexicaanse chili met linzen 4 pers
2 uien, in dunne ringen
2 tenen knoflook, fijngehakt
6 tomaten, in stukjes
1 blik linzen, 400 gram
1 blik mais, 300 gram
2 blikken zwarte bonen, 400 gram
2 tl komijnpoeder
2 tl korianderpoeder
2 tl chilipoeder (ik heb ancho chili gebruikt, maar je kan ook bv chipotle poeder gebruiken)
2 tl gedroogde oregano
zout
klein scheutje olijfolie
erbij: avocado

Bak de ui in een diepe pan in een klein beetje olijfolie. Wanneer de ui bruin begint te verkleuren voeg je de fijngehakte knoflook toe en bak je deze even kort mee.
Voeg de overige ingrediënten toe, inclusief de kruiden, en roer goed om. Laat alles op een zacht pitje minimaal een uur sudderen.

Tip: bak de ui en knoflook in een koekenpan en doe vervolgens alle ingredienten in de slowcooker op stand 'hoog' voor 5 uur.



Print Friendly and PDF

1 opmerking:

  1. Ik ben gek op chili mag nog niet met linzen geprobeerd! Wat een superleuk idee!! XX!

    BeantwoordenVerwijderen