Een lekkere salade met een pikante dressing. Je kan het eten als lunch, maar ook zeker als maaltijdsalade in de avond! Zeker nu de dagen wat warmer gaan worden en je misschien niet te zwaar wil tafelen 's avonds.
Serveer de dressing ernaast en gooi niet alles er in een keer overheen. De dressing kan als behoorlijk pittig ervaren worden, het verschilt per persoon maar ook per merk harissa natuurlijk. Harissa is een Noord Afrikaanse kruidenpasta op basis van pepers. Je vindt het in de meeste toko's en bazaars maar je komt het ook steeds meer tegen in de wat grotere supermarkten.
Quinoa champignon salade met harissa dressing 2-3 personen
1 pak champignons á 250 gram
olie
1 cup / 150 gram quinoa
1½ cup / 475 ml water
1 bouillon blokje (ik gebruik graag uienbouillon)
jong bladsla 1 á 2 zakjes (bijvoorbeeld snijbiet of baby boerenkool)
dressing:
3 tl harissa
3 el citroensap (ongeveer een halve citroen)
1 el balsamico azijn
1 el ahornsiroop
zout naar smaak
1 pakje gerookte tofu / amandel noten tofu
Bak de champignons in een klein koekenpannetje met een klein beetje olie tot ze geslonken en mooi gebruind zijn.
Kook de quinoa in het water samen met het bouillon blokje voor ongeveer 10 minuten. Laat even nastomen met de deksel op de pan.
Maak de dressing door de harissa, citroensap, balsamico en ahornsiroop te mengen. Breng op smaak met zout.
Snijd de gerookte tofu in blokjes of plakjes.
Meng de champignons door de quinoa; verdeel over de borden. Verdeel de tofu over de borden en besprenkel met een beetje dressing. Geef de dressing ernaast bij, het kan behoorlijk pittig zijn en zo kan iedereen naar wens de dressing toevoegen.
Facebook Page
Labels
aardappels
aardbeien
aardpeer
amandelmeel
amazake
ananas
appel
artisjok
asperges
aubergine
avocado
banaan
berlijn
bietjes
bimi
bladerdeeg
bladgroen
bloemkool
boekweit
boerenkool
boerenpate
bonen
broccoli
brood
broodbeleg
bulgur
cacao
cashewnoten
champignons
chia
chipotle
chocolade
clearspring
courgette
couscous
cranberry
dadels
daslook
dip
edamame
eivervanger
erwten
evenement
falafel
feestelijk
fermenteren
festival
freekeh
fruit
gefermenteerde tofu
gerookte tofu
gierst
Groningen
haarverzorging
haricots vert
havervlokken
hazelnoten
ijs
ijspegels
jackfruit
jostabes
kaassaus
kala namak
kant en klaar
kastanjes
keramiek
kerst
khadi
kikkererwten
kikkererwtenmeel
knolselderij
knolvenkel
kokos
kokosmelk
komkommer
koningsoesterzwam
kookboek
kookboek review
kool
koolrabi
kruiden
kruisbessen
lamsoor
linzen
mais
mango
meiraapjes
melk
meloen
mibuna
milieu
miso
muffins
mythes
naan
Nieuw-Zeelandse spinazie
noodles
noten
notenkaas
olijven
online shop
ontbijt
paddenstoelen
palmkool
paprika
parelgerst
pasta
pastinaak
pate
peer
peper
pepers
peren
perzik
peultjes
pinda
pita
pizza
polenta
pompoen
pompoenpitten
prei
product review
quinoa
raapstelen
rabarber
radijs
raw
recept
restaurants
rettich
rijst
rozijnen
salade
schorseneren
seitan
sesam
shop
silken tofu
sla
smaakmaker
snijbiet
snijmoes
soep
soja medaillons
sojafilets
spelt
speltrijst
sperziebonen
spicebar
spinazie
spruitjes
steden
stoofperen
sugarsnaps
tahin
tatsoi
tempeh
tofu
tomaten
tortellini
tuinbonen
tzatziki
uien
uitgelicht
uitleg
vega gehakt
vegan
vegan balletjes
vegan garnalen
vegan kaas
vegan kip
vegan salami
vegan shop
vegan spekblokjes
vegan winkel
vegan worst
vegan yoghurt
vegan zalm
vegetarische kip
veldsla
venkel
vijgen
voordelen
walnoot
waterkers
wijntip
winterpostelein
workshop
wortel
zeekraal
zeewier
zoet
zoete aardappel
zwarte peper
zwarte rijst
Blog Archive
© Plantaardigheidheidjes. Mogelijk gemaakt door Blogger.
Het was weer lekker :-)
BeantwoordenVerwijderenIk heb het gisteren gemaakt! Het was echt smullen geblazen!
BeantwoordenVerwijderen