Quinoa champignon salade met harissa dressing

Een lekkere salade met een pikante dressing. Je kan het eten als lunch, maar ook zeker als maaltijdsalade in de avond! Zeker nu de dagen wat warmer gaan worden en je misschien niet te zwaar wil tafelen 's avonds.

Serveer de dressing ernaast en gooi niet alles er in een keer overheen. De dressing kan als behoorlijk pittig ervaren worden, het verschilt per persoon maar ook per merk harissa natuurlijk. Harissa is een Noord Afrikaanse kruidenpasta op basis van pepers. Je vindt het in de meeste toko's en bazaars maar je komt het ook steeds meer tegen in de wat grotere supermarkten.



Quinoa champignon salade met harissa dressing 2-3 personen
1 pak champignons á 250 gram
olie
1 cup / 150 gram quinoa
1½  cup / 475 ml water
1 bouillon blokje (ik gebruik graag uienbouillon)
jong bladsla 1 á 2 zakjes (bijvoorbeeld snijbiet of baby boerenkool)

dressing:
3 tl harissa
3 el citroensap (ongeveer een halve citroen)
1 el balsamico azijn
1 el ahornsiroop
zout naar smaak

1 pakje gerookte tofu / amandel noten tofu

Bak de champignons in een klein koekenpannetje met een klein beetje olie tot ze geslonken en mooi gebruind zijn.

Kook de quinoa in het water samen met het bouillon blokje voor ongeveer 10 minuten. Laat even nastomen met de deksel op de pan.

Maak de dressing door de harissa, citroensap, balsamico en ahornsiroop te mengen. Breng op smaak met zout.

Snijd de gerookte tofu in blokjes of plakjes.

Meng de champignons door de quinoa; verdeel over de borden. Verdeel de tofu over de borden en besprenkel met een beetje dressing. Geef de dressing ernaast bij, het kan behoorlijk pittig zijn en zo kan iedereen naar wens de dressing toevoegen.



Print Friendly and PDF

1 opmerking:

Instagram