Een van de fijnste dingen aan de lente, naast dat alles weer zo mooi in bloei komt en het weer (meestal..nu even niet..) beter wordt, vind ik toch wel de komst van de asperges en de aardbeien in de schappen van de winkel. Ik vind beide soorten asperges echt ontzettend lekker, zowel de groene als de witte. Al kan ik meer recepten bedenken met de groene en blijf ik met de witte wat traditioneler.
Helemaal leuk natuurlijk als je deze lente oogst combineert in een salade. Het grappige is dat ik vroeger mosterd echt enorm vies vond, langzamerhand ga ik het steeds meer waarderen. In deze dressing wordt het gecombineerd met het zoetige van de ahorn siroop, een mooie smakencombinatie.
Groene asperges, bietjes, aardbeien met mosterddressing
2 personen
10 groene asperges
2 grote of 3 kleine gekookte bieten
1 kleine (rode) ui, in fijne ringetjes
6-10 aardbeien, in plakjes
1 zakje baby boerenkool of baby snijbiet (of een andere fijne groene salade)
olijfolie
rookzout (optioneel)
peper
mosterddressing:
2 el (zachte) mosterd
2 el ahornsiroop
2 el witte balsamico azijn
1 el olijfolie
½ tl zout
peper
Meng de ingrediënten voor de dressing in een kommetje; proef of er nog meer zout bij moet en breng op smaak met peper.
Verhit een grillpan. Snijd de houterige uiteindes van de groene asperges en besprenkel ze met een héél klein beetje olijfolie. Grill de asperges enkele minuten aan beide kanten tot ze beginnen te verkleuren. Snijd de asperges in stukjes van 2-3 cm.
Snijd de bieten in kleine partjes.
Meng de bietjes met de asperges en plakjes aardbei. Serveer ze op een bedje van baby sla en besprenkel rijkelijk met de mosterd dressing. Bestrooi met wat rookzout en vers gemalen peper.
Facebook Page
Labels
aardappels
aardbeien
aardpeer
amandelmeel
amazake
ananas
appel
artisjok
asperges
aubergine
avocado
banaan
berlijn
bietjes
bimi
bladerdeeg
bladgroen
bloemkool
boekweit
boerenkool
boerenpate
bonen
broccoli
brood
broodbeleg
bulgur
cacao
cashewnoten
champignons
chia
chipotle
chocolade
clearspring
courgette
couscous
cranberry
dadels
daslook
dip
edamame
eivervanger
erwten
evenement
falafel
feestelijk
fermenteren
festival
freekeh
fruit
gefermenteerde tofu
gerookte tofu
gierst
Groningen
haarverzorging
haricots vert
havervlokken
hazelnoten
ijs
ijspegels
jackfruit
jostabes
kaassaus
kala namak
kant en klaar
kastanjes
keramiek
kerst
khadi
kikkererwten
kikkererwtenmeel
knolselderij
knolvenkel
kokos
kokosmelk
komkommer
koningsoesterzwam
kookboek
kookboek review
kool
koolrabi
kruiden
kruisbessen
lamsoor
linzen
mais
mango
meiraapjes
melk
meloen
mibuna
milieu
miso
muffins
mythes
naan
Nieuw-Zeelandse spinazie
noodles
noten
notenkaas
olijven
online shop
ontbijt
paddenstoelen
palmkool
paprika
parelgerst
pasta
pastinaak
pate
peer
peper
pepers
peren
perzik
peultjes
pinda
pita
pizza
polenta
pompoen
pompoenpitten
prei
product review
quinoa
raapstelen
rabarber
radijs
raw
recept
restaurants
rettich
rijst
rozijnen
salade
schorseneren
seitan
sesam
shop
silken tofu
sla
smaakmaker
snijbiet
snijmoes
soep
soja medaillons
sojafilets
spelt
speltrijst
sperziebonen
spicebar
spinazie
spruitjes
steden
stoofperen
sugarsnaps
tahin
tatsoi
tempeh
tofu
tomaten
tortellini
tuinbonen
tzatziki
uien
uitgelicht
uitleg
vega gehakt
vegan
vegan balletjes
vegan garnalen
vegan kaas
vegan kip
vegan salami
vegan shop
vegan spekblokjes
vegan winkel
vegan worst
vegan yoghurt
vegan zalm
vegetarische kip
veldsla
venkel
vijgen
voordelen
walnoot
waterkers
wijntip
winterpostelein
workshop
wortel
zeekraal
zeewier
zoet
zoete aardappel
zwarte peper
zwarte rijst
Blog Archive
© Plantaardigheidheidjes. Mogelijk gemaakt door Blogger.
Dit ziet er geweldig uit!! Ga ik zeker proberen! Bizar dat ik je blog nu pas vindt, ben fan!!
BeantwoordenVerwijderenliefs,
Sanne
Je kookt altijd met zulke mooie ingrediënten, super leuk om te zien en ik vind het ook zo knap.
BeantwoordenVerwijderenLiefs