Eigenlijk was dit recept niet voor mijn blog bedoelt; ik had er alleen even snel met mijn mobiel wat foto's van gemaakt voor instagram. Maar het was uiteindelijk toch wel erg lekker en mensen reageerden erg enthousiast nadat ik het plaatste op mijn prive facebook.
De laatste tijd probeer ik met overbodig olie gebruik te minderen; daar voldoet dit gerecht niet aan.. de aubergine zuigt zichzelf vol met de kokosolie. Maar voor één keertje? Het was in ieder geval erg smakelijk.
Lekker met een gebakken groente erbij. Ik kwam weer raapsteeltjes tegen bij de groentewinkel dus die nam ik mee. Ik vind dat zo'n lekkere groente! Maar neem gerust spinazie, snijbiet of misschien zelfs wel boerenkool!
Gebakken aubergine gekruid met knoflook, gember en miso 2 personen
3 aubergines, in stukken gesneden
3 tenen knoflook, fijngehakt
1 el vers geraspte gember
3 bosuitjes, witte fijngehakt, groene wat grover, gescheiden van elkaar bewaren
1-2 el miso
1 el zwarte rijstazijn
1 el mirin
1 el sojasaus
1-2 el ahornsiroop
(kokos)olie
sesamzaadjes
zout
1 cup zilvervlies rijst voor erbij + stukje kombu
1 bos raapsteeltjes of een andere bos bladgroen + 2 tenen fijngesneden knoflook
Zet de rijst op met wat zout en kook volgens de aanwijzingen op de verpakking (kook een stukje kombu mee).
Verhit in een grote wok flink wat (kokos)olie en bak in gedeeltes de aubergines aan alle kanten mooi goudbruin en zacht. Leg steeds de porties op wat keukenpapier om het te laten uitlekken.
Meng de zwarte rijstazijn, ahornsiroop, sojasaus en mirin en zet even weg.
In dezelfde wok als waar je de aubergine hebt gebakken weer een klein beetje (kokos)olie verhitten.
Bak hierin de knoflook en gember tot de geur vrij komt. Voeg de miso en het witte gedeelte van de bosui toe en roer even goed door.
Vervolgens het soja-azijn mengsel toevoegen en goed mengen. Doe de aubergines erbij en warm alles al roerend even op,
Ondertussen in een andere pan nogmaals wat olie verhitten, hierin de knoflook en de grofgesneden raapstelen kort roerbakken.
Serveer de aubergine met de rijst en raapsteel. Bestrooi met de groene delen van de bosui en wat sesamzaad.
Facebook Page
Labels
aardappels
aardbeien
aardpeer
amandelmeel
amazake
ananas
appel
artisjok
asperges
aubergine
avocado
banaan
berlijn
bietjes
bimi
bladerdeeg
bladgroen
bloemkool
boekweit
boerenkool
boerenpate
bonen
broccoli
brood
broodbeleg
bulgur
cacao
cashewnoten
champignons
chia
chipotle
chocolade
clearspring
courgette
couscous
cranberry
dadels
daslook
dip
edamame
eivervanger
erwten
evenement
falafel
feestelijk
fermenteren
festival
freekeh
fruit
gefermenteerde tofu
gerookte tofu
gierst
Groningen
haarverzorging
haricots vert
havervlokken
hazelnoten
ijs
ijspegels
jackfruit
jostabes
kaassaus
kala namak
kant en klaar
kastanjes
keramiek
kerst
khadi
kikkererwten
kikkererwtenmeel
knolselderij
knolvenkel
kokos
kokosmelk
komkommer
koningsoesterzwam
kookboek
kookboek review
kool
koolrabi
kruiden
kruisbessen
lamsoor
linzen
mais
mango
meiraapjes
melk
meloen
mibuna
milieu
miso
muffins
mythes
naan
Nieuw-Zeelandse spinazie
noodles
noten
notenkaas
olijven
online shop
ontbijt
paddenstoelen
palmkool
paprika
parelgerst
pasta
pastinaak
pate
peer
peper
pepers
peren
perzik
peultjes
pinda
pita
pizza
polenta
pompoen
pompoenpitten
prei
product review
quinoa
raapstelen
rabarber
radijs
raw
recept
restaurants
rettich
rijst
rozijnen
salade
schorseneren
seitan
sesam
shop
silken tofu
sla
smaakmaker
snijbiet
snijmoes
soep
soja medaillons
sojafilets
spelt
speltrijst
sperziebonen
spicebar
spinazie
spruitjes
steden
stoofperen
sugarsnaps
tahin
tatsoi
tempeh
tofu
tomaten
tortellini
tuinbonen
tzatziki
uien
uitgelicht
uitleg
vega gehakt
vegan
vegan balletjes
vegan garnalen
vegan kaas
vegan kip
vegan salami
vegan shop
vegan spekblokjes
vegan winkel
vegan worst
vegan yoghurt
vegan zalm
vegetarische kip
veldsla
venkel
vijgen
voordelen
walnoot
waterkers
wijntip
winterpostelein
workshop
wortel
zeekraal
zeewier
zoet
zoete aardappel
zwarte peper
zwarte rijst
Blog Archive
© Plantaardigheidheidjes. Mogelijk gemaakt door Blogger.
Jaaaaaa! Ik vind het zo leuk dat je dit recept online hebt gezet, want het ziet er echt verrukkelijk uit. Zodra ik weer aubergines heb, ga ik dit zéker maken.
BeantwoordenVerwijderen