Veggieworld 2016

Vorig weekend (5-6 maart 2016) vond de eerste editie van Veggieworld Nederland plaats! Deze beurs is al langer zeer bekend in Duitsland, ik ben er zelfs bij een geweest in Düsseldorf 2 jaar geleden. Spannend natuurlijk zo'n eerste keer; zal het aanslaan, zijn er leuke stands, is er lekker eten te verkrijgen?

Na twee dagen veggieworld kan men denk ik wel concluderen dat het een daverend succes was: het was enorm druk, uitverkochte stands, lekker eten en heel veel bekenden. Natuurlijk zijn er verbeterpunten: de opzet kan ruimer, sommige stands heb ik niet eens kunnen fotograferen zo druk was het er; de enorme bijgeluiden van de zaal bij de lezingen; het ontbreken van vegan taart, gebak en stands als Vegabond en Veggie4U. Maar hey, dit is de eerste keer in Nederland, het was mega druk en er was veel te zien, dus vega(n) is booming! Yeah!

De lezingen waren erg interessant en heb ik niet allemaal kunnen volgen omdat ik ook wat mensen wilden spreken, lekker eten wilden proeven en wat wilden drinken tussendoor. Ondanks dat er wordt opgeroepen dat er meer gevlogd moet worden, houd ik het lekker bij foto's :-)
Wij begonnen de dag met een lekker linzensoepje van de Seitan Chefs, in de loop van de dag hebben we nog een saté gegeten van Veggiebites en dat was toch wel een van de lekkerste saté's die ik ooit heb geproefd.  Verder valt het denk ik achteraf best wel mee wat we hebben gegeten qua hoeveelheid. Bij sommige stands kon je wat proeven en proberen. De crepes ben ik vergeten te fotograferen maar waren ook erg lekker!Een aantal producten waren nieuw voor mij, de lekkere drankjes en het alcohol vrije biertje smaakten prima en verfrissend op de warme beurs. Lekker in een Potje stond er uiteraard weer bij met heerlijke lichaamsverzorging; we hadden momenteel niets nodig maar het is echt een aanrader!
Vegan wijn uit de Alsace op veganistische wijze geklaard en er waren lekkere noten- pitten smeersels en olies te verkrijgen.
De powerpeul burgers heb ik later thuis gebakken en waren erg lekker!


Natuurlijk had ik de kaasjes van Charly's all is fair gereserveerd want dat was binnen no time uitverkocht. De dressing van Kiooms ging ook mee naar huis, fijn dat deze nu vegan zijn en geen worcestershire meer gebruiken.
En dan natuurlijk de lezingen en informatie die je op de beurs kon krijgen. We hebben een lezing van Will Tuttle gevolgd; en workshop van Caroline Ligtenberg over vegan ondernemen en in de centrale ruimte werden kookworkshops gegeven.
Print Friendly and PDF

2 opmerkingen:

  1. Ook een hartstikke leuk fotoverslag :) En heerlijk zijn ze hé, die lupine burgers! Heb je ook een zakje gekocht om ze zelf te kunnen maken?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Daniëlle,

    Wat een mooi verslag, foto's ook top. Wat jij doet is een gave!

    Groet'n Erwin

    BeantwoordenVerwijderen