Vorig weekend (5-6 maart 2016) vond de eerste editie van Veggieworld Nederland plaats! Deze beurs is al langer zeer bekend in Duitsland, ik ben er zelfs bij een geweest in Düsseldorf 2 jaar geleden. Spannend natuurlijk zo'n eerste keer; zal het aanslaan, zijn er leuke stands, is er lekker eten te verkrijgen?
Na twee dagen veggieworld kan men denk ik wel concluderen dat het een daverend succes was: het was enorm druk, uitverkochte stands, lekker eten en heel veel bekenden. Natuurlijk zijn er verbeterpunten: de opzet kan ruimer, sommige stands heb ik niet eens kunnen fotograferen zo druk was het er; de enorme bijgeluiden van de zaal bij de lezingen; het ontbreken van vegan taart, gebak en stands als Vegabond en Veggie4U. Maar hey, dit is de eerste keer in Nederland, het was mega druk en er was veel te zien, dus vega(n) is booming! Yeah!
De lezingen waren erg interessant en heb ik niet allemaal kunnen volgen omdat ik ook wat mensen wilden spreken, lekker eten wilden proeven en wat wilden drinken tussendoor. Ondanks dat er wordt opgeroepen dat er meer gevlogd moet worden, houd ik het lekker bij foto's :-)
Wij begonnen de dag met een lekker linzensoepje van de Seitan Chefs, in de loop van de dag hebben we nog een saté gegeten van Veggiebites en dat was toch wel een van de lekkerste saté's die ik ooit heb geproefd. Verder valt het denk ik achteraf best wel mee wat we hebben gegeten qua hoeveelheid. Bij sommige stands kon je wat proeven en proberen. De crepes ben ik vergeten te fotograferen maar waren ook erg lekker!
Een aantal producten waren nieuw voor mij, de lekkere drankjes en het alcohol vrije biertje smaakten prima en verfrissend op de warme beurs. Lekker in een Potje stond er uiteraard weer bij met heerlijke lichaamsverzorging; we hadden momenteel niets nodig maar het is echt een aanrader!
Vegan wijn uit de Alsace op veganistische wijze geklaard en er waren lekkere noten- pitten smeersels en olies te verkrijgen.
De powerpeul burgers heb ik later thuis gebakken en waren erg lekker!
Natuurlijk had ik de kaasjes van Charly's all is fair gereserveerd want dat was binnen no time uitverkocht. De dressing van Kiooms ging ook mee naar huis, fijn dat deze nu vegan zijn en geen worcestershire meer gebruiken.
En dan natuurlijk de lezingen en informatie die je op de beurs kon krijgen. We hebben een lezing van Will Tuttle gevolgd; en workshop van Caroline Ligtenberg over vegan ondernemen en in de centrale ruimte werden kookworkshops gegeven.
Facebook Page
Labels
aardappels
aardbeien
aardpeer
amandelmeel
amazake
ananas
appel
artisjok
asperges
aubergine
avocado
banaan
berlijn
bietjes
bimi
bladerdeeg
bladgroen
bloemkool
boekweit
boerenkool
boerenpate
bonen
broccoli
brood
broodbeleg
bulgur
cacao
cashewnoten
champignons
chia
chipotle
chocolade
clearspring
courgette
couscous
cranberry
dadels
daslook
dip
edamame
eivervanger
erwten
evenement
falafel
feestelijk
fermenteren
festival
freekeh
fruit
gefermenteerde tofu
gerookte tofu
gierst
Groningen
haarverzorging
haricots vert
havervlokken
hazelnoten
ijs
ijspegels
jackfruit
jostabes
kaassaus
kala namak
kant en klaar
kastanjes
keramiek
kerst
khadi
kikkererwten
kikkererwtenmeel
knolselderij
knolvenkel
kokos
kokosmelk
komkommer
koningsoesterzwam
kookboek
kookboek review
kool
koolrabi
kruiden
kruisbessen
lamsoor
linzen
mais
mango
meiraapjes
melk
meloen
mibuna
milieu
miso
muffins
mythes
naan
Nieuw-Zeelandse spinazie
noodles
noten
notenkaas
olijven
online shop
ontbijt
paddenstoelen
palmkool
paprika
parelgerst
pasta
pastinaak
pate
peer
peper
pepers
peren
perzik
peultjes
pinda
pita
pizza
polenta
pompoen
pompoenpitten
prei
product review
quinoa
raapstelen
rabarber
radijs
raw
recept
restaurants
rettich
rijst
rozijnen
salade
schorseneren
seitan
sesam
shop
silken tofu
sla
smaakmaker
snijbiet
snijmoes
soep
soja medaillons
sojafilets
spelt
speltrijst
sperziebonen
spicebar
spinazie
spruitjes
steden
stoofperen
sugarsnaps
tahin
tatsoi
tempeh
tofu
tomaten
tortellini
tuinbonen
tzatziki
uien
uitgelicht
uitleg
vega gehakt
vegan
vegan balletjes
vegan garnalen
vegan kaas
vegan kip
vegan salami
vegan shop
vegan spekblokjes
vegan winkel
vegan worst
vegan yoghurt
vegan zalm
vegetarische kip
veldsla
venkel
vijgen
voordelen
walnoot
waterkers
wijntip
winterpostelein
workshop
wortel
zeekraal
zeewier
zoet
zoete aardappel
zwarte peper
zwarte rijst
Blog Archive
© Plantaardigheidheidjes. Mogelijk gemaakt door Blogger.
Ook een hartstikke leuk fotoverslag :) En heerlijk zijn ze hé, die lupine burgers! Heb je ook een zakje gekocht om ze zelf te kunnen maken?
BeantwoordenVerwijderenHoi Daniëlle,
BeantwoordenVerwijderenWat een mooi verslag, foto's ook top. Wat jij doet is een gave!
Groet'n Erwin