Haarlem: By Lima

Laatst waren we voor een speciaal diner in Haarlem (daarover volgt later een blog), maar als we dan toch die kan uitgaan dan pakken we natuurlijk wat uurtjes extra om in Haarlem rond te kijken.

We hebben wat leuke winkeltjes opgezocht; mooie keramiek gevonden en dan krijg je op een gegeven moment ook wel een beetje trek. Ik had van te voren al opgezocht dat je bij By Lima erg lekker kon lunchen dus daar viel onze keus op.

Het was er bomvol! Er was eigenlijk geen plek meer, maar we gaven aan het niet erg te vinden om aan de tafel die tegen het raam stond te gaan zitten (juist mooi fotografie licht :-)).


By Lima is niet een vegan of vegetarische ontbijt- & lunchroom, maar ze bieden vegan opties en geven het nog aan op de kaart ook. Dat voorkomt misverstanden, en dan weet je in ieder geval dat ze erover nagedacht hebben :-)
Alles met een *V is vegetarisch alles met een *VG is vegan! (en *GV is glutenvrij ;-)). Voor het ontbijt zijn er dus drie opties waar je uit kan kiezen, en qua sandwiches heb je twee mogelijkheden,

Wat hebben we gekozen? 

Ik had trek in zoet en ging voor de pompoen pannenkoekjes met walnoten en ahornsiroop,
Rick had wat meer trek en ging voor de sandwich met avocado, kruidenspread, tomaatjes, pistache en een zalige dukkah eroverheen. 

 

Beide gerechten waren echt ontzettend lekker! (Natuurlijk heb ik de avocado sandwich even geproefd :-)). Hier komen we zeker terug als we weer eens in het leuke Haarlem zijn.

By Lima
Zijlstraat 65
Haarlem 2011 TL
www.by-lima.nl
Print Friendly and PDF

1 opmerking:

  1. Heerlijk tentje he!! Was er vorige week zondag en heb er zo lekker gegeten! Vooral die avocado salade was het einde!

    BeantwoordenVerwijderen