Restaurant Verse Aarde in 't Waar
Afgelopen vrijdag gingen we weer eens eten bij restaurant Verse Aarde in 't Waar (provincie Groningen). Eens in de zoveel tijd is er hier een aanschuiftafel waar je voor EUR 22,00 een drie gangen diner krijgt. Alles gemaakt en bedacht door Sofie van Rhijn.
Over niet al te lange tijd zullen deze avonden misschien niet meer gepland worden. Sofie en haar man hebben een plan ingediend voor De Buitenschool in Glimmen en ze hebben de pitch gewonnen. Dat zou betekenen dat Sofie haar restaurant daar gaat openen; voordeel is wel dat het dan veel vaker open is!
Maar voor nu hebben we nog even lekker genoten van dit plantaardige restaurant zo dichtbij waar wij wonen. Wat hebben we gegeten?
Voorgerecht:
Tortilla met oesterzwammen, spruitjes, cashew en een lekkere zoute tamari gember dip.
Het hoofdgerecht:
Een boerenkool, knoflook, gerookte paprika taartje met een romige koriander-hummus.
Ovengeroosterde bietjes met witlof, hazelnoten en rucola.
Veldsla pompoen salade met granaatappelpitjes.
Nagerecht:
Rode vruchten kokos "cheese" cake, met een lekkere cacao bodem.
Vooral het hoofdgerecht, het boerenkool taartje vond ik echt verrukkelijk. En het dessert was ook een traktatie.
Houdt de website van Sofie in de gaten, of de facebook pagina van Verse Aarde voor nieuwe data en ontwikkelingen met betrekking tot De Buitenschool:
www.verseaarde.nl
www.facebook.com/verseaarde
www.facebook.com/debuitenschool
Facebook Page
Labels
aardappels
aardbeien
aardpeer
amandelmeel
amazake
ananas
appel
artisjok
asperges
aubergine
avocado
banaan
berlijn
bietjes
bimi
bladerdeeg
bladgroen
bloemkool
boekweit
boerenkool
boerenpate
bonen
broccoli
brood
broodbeleg
bulgur
cacao
cashewnoten
champignons
chia
chipotle
chocolade
clearspring
courgette
couscous
cranberry
dadels
daslook
dip
edamame
eivervanger
erwten
evenement
falafel
feestelijk
fermenteren
festival
freekeh
fruit
gefermenteerde tofu
gerookte tofu
gierst
Groningen
haarverzorging
haricots vert
havervlokken
hazelnoten
ijs
ijspegels
jackfruit
jostabes
kaassaus
kala namak
kant en klaar
kastanjes
keramiek
kerst
khadi
kikkererwten
kikkererwtenmeel
knolselderij
knolvenkel
kokos
kokosmelk
komkommer
koningsoesterzwam
kookboek
kookboek review
kool
koolrabi
kruiden
kruisbessen
lamsoor
linzen
mais
mango
meiraapjes
melk
meloen
mibuna
milieu
miso
muffins
mythes
naan
Nieuw-Zeelandse spinazie
noodles
noten
notenkaas
olijven
online shop
ontbijt
paddenstoelen
palmkool
paprika
parelgerst
pasta
pastinaak
pate
peer
peper
pepers
peren
perzik
peultjes
pinda
pita
pizza
polenta
pompoen
pompoenpitten
prei
product review
quinoa
raapstelen
rabarber
radijs
raw
recept
restaurants
rettich
rijst
rozijnen
salade
schorseneren
seitan
sesam
shop
silken tofu
sla
smaakmaker
snijbiet
snijmoes
soep
soja medaillons
sojafilets
spelt
speltrijst
sperziebonen
spicebar
spinazie
spruitjes
steden
stoofperen
sugarsnaps
tahin
tatsoi
tempeh
tofu
tomaten
tortellini
tuinbonen
tzatziki
uien
uitgelicht
uitleg
vega gehakt
vegan
vegan balletjes
vegan garnalen
vegan kaas
vegan kip
vegan salami
vegan shop
vegan spekblokjes
vegan winkel
vegan worst
vegan yoghurt
vegan zalm
vegetarische kip
veldsla
venkel
vijgen
voordelen
walnoot
waterkers
wijntip
winterpostelein
workshop
wortel
zeekraal
zeewier
zoet
zoete aardappel
zwarte peper
zwarte rijst
Blog Archive
© Plantaardigheidheidjes. Mogelijk gemaakt door Blogger.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten