Foodhallen van het noorden


Afgelopen weekend waren er de Foodhallen van het Noorden. In oude drukpershallen van het Dagblad van het Noorden gebouw kwamen tientallen foodtrucks, marktkraampjes en tijdelijke cafés. Omdat er op de website stond "Carnivoren, veganisten, foodies, fijnproevers en de ouderwetse lekkerbekken, voor ieder wat wils." was mijn nieuwsgierigheid al direct gewekt.

Laat in de zondagmiddag besloten we dan ook even een blik te gaan werpen!

Ekonoom stond er vrij in het begin met een grote uitgebreide kraam. Sinds mijn lokale biologische kwekerij is gestopt bestel ik bij hun veel van mijn biologische producten als vleesvervangers, groentes maar ook vegan mayonaises. Daarnaast kun je er ook zalige biologische broden zoals zuurdesem specialiteiten bestellen. Het assortiment veganistische producten groeit steeds verder en ze zijn van plan het zelfs duidelijker te gaan aangeven!
De boodschappen die je besteld worden op een vast moment in de week geleverd. Ze leveren overigens door heel het land. 
Leuk om de mensen achter Ekonoom nu in het echt te ontmoeten :-)


Ik had van te voren al opgevangen dat er een erg lekkere vegan burger te eten was dus daar gingen we naar op zoek. Het was een drukte van jewelste en er moest echt met nummertjes gewerkt worden. Na een kleine 10 minuten wachten konden we dan gaan genieten van de vegan burger die restaurant De Boom uit Groningen voor ons had klaar gemaakt.

Het was echt heerlijk! De burger was gemaakt uit kikkererwten en champignons en een lekkere tahin ketchup saus erbij op een spelt broodje. De burger wordt ook in het restaurant geserveerd (ik kreeg als tip van een vriendin dat je dan wel even goed moet opletten dat de bijgerechten ook vegan worden geserveerd dus duidelijk aangeven).Het was even zoeken, naar de vegan proeverij van de dames van Not So Stuffy,  Ze zaten een beetje verstopt, maar het was er gelukkig wel gezellig druk. De blogger dames Anneloes en Janet hadden een aantal lekkere hapjes gemaakt die je tegen een kleine vergoeding kon proberen. (Vind je hun visite kaartjes niet geweldig?)


Er was een lekker zoet cocktail drankje onder alcohol, chocolade bon bon en een "chocolade rots", een Marokkaanse kikkererwtensoep en een kleine hartige mini muffin.  Het lekkerste vond ik nog de gegrilde groentjes met een heerlijke tahinsausje erop. Ik was blij dat we even gegaan waren. Toch hoop ik dat een volgende keer er wat meer (duidelijk) plantaardig aanbod zou zijn en dat de proeverij wat makkelijker te vinden zou zijn. Maar te merken aan de drukte was het aan succes geen gebrek dus ik denk dat er vast nog wel een volgende keer komt.
Print Friendly and PDF

1 opmerking:

  1. Wauw wat een heerlijke recepten allemaal, fijn dat je inspiratie weer terug is en dat je ook zin hebt om zelfs te gaan hardlopen!

    BeantwoordenVerwijderen