Dessert, ontbijt, lunch, mega-vullend tussendoortje. Noem het hoe je het wil, dit is altijd lekker :-) En alhoewel je het gevoel hebt te zondigen valt dat enorm mee!
Ik wilde de stoofpeertjes niet in alcohol of veel suiker koken en ik had geen vruchtensap in huis. Daarom besloot ik te gaan kijken in mijn theelade. Daar vond ik een geurende rooibosthee met vanille smaak. Ideaal! Heb je een chai thee? Of andere smaakjes met warme kruiden (kerst- of herfstthee bijvoorbeeld) dan kun je die natuurlijk ook gebruiken.
Ik heb hiervoor de slowcooker aangezet, maar dat was met name omdat ik geen zin had om steeds te moeten kijken of het wel goed ging met het open vuur (altijd eng als je katten in huis hebt ook al komen ze niet in de keuken als we daar niet bezig zijn).
Vervolgens heb ik de peertjes nog een dag in het vocht laten trekken en pas toen ik de crumble ging maken ze uit het vocht gehaald. (Ik heb overigens een kilo stoofpeertjes gekocht, en de helft gebruikt voor dit recept, en de andere helft lekker als bijgerechtje bij het avondeten ;-))
Stoofpeertjes crumble 2-4 pers
500 gr stoofperen, geschild en in partjes
2 zakjes specerijen thee (chai, rooibos vanille, etc)
2 kaneelstokjes
1 el ahornsiroop
kruimel:
½ cup amandelmeel
1/3 cup kokosmeel
1 tl kaneel
½ tl zout
1 el gesmolten kokosolie
1 el ahornsiroop
Zet de geschilde partjes stoofpeer onder water en breng aan de kook samen met de thee en de kaneelstokjes. (Ik heb de slowcooker gebruikt). Dit kun je ook eventueel al de dag ervoor doen en de partjes peer in het kookvocht laten afkoelen en laten trekken tot je ze gebruikt.
Verwarm de oven voor op 200C.
Snijd de stoofpeertjes in kleine stukjes, vermeng met 1 el ahornsiroop en verdeel over 2 schaaltjes die in de oven kunnen. (Je kan ook 4 kleinere schaaltjes gebruiken natuurlijk, net hoeveel je wil per persoon).
Meng de amandelmeel, kokosmeel, kaneel en zout door elkaar in een kommetje. Voeg hier de gesmolten kokosolie en nog een eetlepel ahornsiroop aan toe. Verdeel over de bakjes met peer.
Zet in de oven, 20 minuten, totdat het kruimellaadje mooi goudbruin is.
Facebook Page
Labels
aardappels
aardbeien
aardpeer
amandelmeel
amazake
ananas
appel
artisjok
asperges
aubergine
avocado
banaan
berlijn
bietjes
bimi
bladerdeeg
bladgroen
bloemkool
boekweit
boerenkool
boerenpate
bonen
broccoli
brood
broodbeleg
bulgur
cacao
cashewnoten
champignons
chia
chipotle
chocolade
clearspring
courgette
couscous
cranberry
dadels
daslook
dip
edamame
eivervanger
erwten
evenement
falafel
feestelijk
fermenteren
festival
freekeh
fruit
gefermenteerde tofu
gerookte tofu
gierst
Groningen
haarverzorging
haricots vert
havervlokken
hazelnoten
ijs
ijspegels
jackfruit
jostabes
kaassaus
kala namak
kant en klaar
kastanjes
keramiek
kerst
khadi
kikkererwten
kikkererwtenmeel
knolselderij
knolvenkel
kokos
kokosmelk
komkommer
koningsoesterzwam
kookboek
kookboek review
kool
koolrabi
kruiden
kruisbessen
lamsoor
linzen
mais
mango
meiraapjes
melk
meloen
mibuna
milieu
miso
muffins
mythes
naan
Nieuw-Zeelandse spinazie
noodles
noten
notenkaas
olijven
online shop
ontbijt
paddenstoelen
palmkool
paprika
parelgerst
pasta
pastinaak
pate
peer
peper
pepers
peren
perzik
peultjes
pinda
pita
pizza
polenta
pompoen
pompoenpitten
prei
product review
quinoa
raapstelen
rabarber
radijs
raw
recept
restaurants
rettich
rijst
rozijnen
salade
schorseneren
seitan
sesam
shop
silken tofu
sla
smaakmaker
snijbiet
snijmoes
soep
soja medaillons
sojafilets
spelt
speltrijst
sperziebonen
spicebar
spinazie
spruitjes
steden
stoofperen
sugarsnaps
tahin
tatsoi
tempeh
tofu
tomaten
tortellini
tuinbonen
tzatziki
uien
uitgelicht
uitleg
vega gehakt
vegan
vegan balletjes
vegan garnalen
vegan kaas
vegan kip
vegan salami
vegan shop
vegan spekblokjes
vegan winkel
vegan worst
vegan yoghurt
vegan zalm
vegetarische kip
veldsla
venkel
vijgen
voordelen
walnoot
waterkers
wijntip
winterpostelein
workshop
wortel
zeekraal
zeewier
zoet
zoete aardappel
zwarte peper
zwarte rijst
Blog Archive
© Plantaardigheidheidjes. Mogelijk gemaakt door Blogger.
Oeh Daniëlle, klinkt lekker!
BeantwoordenVerwijderenWat heerlijk ook dat je het niet in suiker hebt gekookt, dat houd me altijd een beetje tegen om een recept te maken. Dit klinkt ideaal :). Mooie foto's ook weer!
Liefs!
Dankjewel!
VerwijderenJa we hebben het al eens in een vruchtensap gekookt en dat was ook erg goed te doen! Maar dat hadden we nu niet in huis en dan wordt je creatief. Nu ben ik al niet heel erg gewend om enorm zoet te eten, dus dit beviel erg goed :)