Maar tijd om de groene groentes weer terug op het menu te zetten!
Ik had wat restjes groente over van een pizza die ik de dag ervoor had versierd met aspergetips en courgette. Veel tijd en zin om uitgebreid te koken had ik niet, maar na een aantal dagen wat minder gezond te hebben gegeten wilde ik wel iets "groens" op tafel hebben. De saus "flanste" ik in elkaar met wat ik nog had, maar was echt verrassend lekker dat ik deze graag met jullie.
Het recept is vanwege de restjes die ik had geschikt voor 2
personen, maar is natuurlijk zeer makkelijk te verdubbelen naar een gerecht
voor 4 personen.
Pasta met groene groentes en pijnboompittensaus , 2
pers
1/2 pakjes aspergetips
1/2 broccoli, in kleine roosjes
1/2 courgette, in partjes
2 knoflookteentjes, grof gehakt
Pijnboompittensaus
1/4 cup pijnboompitten
1/4 cup edelgist
125 ml haverroom ( of andere plantaardige room)
1/4 tl zout
1/2 tl uienpoeder
Volkorenspaghetti voor 2 personen
Zout, peper, olijfolie
Paar pijnboompitjes ter garnering
Snijd de groentes alvast.
Zet het water op voor de spaghetti en kook deze volgens
de aanwijzing op de verpakking.
Met een staafmixer, of mini-blender de ingredienten voor
de pijnboompitten kaassaus het geheel tot een gladde saus malen.
Verhit in een koekenpan wat olijfolie en bak hierin de
broccoli en knoflook voor een minuut of 2. Voeg daarna de courgette en de
aspergetips toe. Even kort roerbakken tot het ligt begint te verkleuren en de
broccoli beetgaar is. Bestrooi met wat zout en peper.
Verwarm eventueel de pijnboompitten saus ( niet perse
nodig, maar spaghetti koelt snel af).
Giet de spaghetti af en roer de helft van de
pijnboompitten saus erdoor. Verdeel over twee borden, meng de groentes erdoor.
Bedruipen met het restant van de pijnboompitten saus, en betrooien met peper en
een paar pijnboompitjes.
Oeh, lijkt me echt heel lekker!
BeantwoordenVerwijderenHahaha, dankjewel!
VerwijderenGa je het een keer maken, om te kijken of het echt zo is :-))
xxx