Coming: Viva Las Vega's Food Festival Christmas Edition! 18-20 december 2015

Ik heb een quilty pleasure: kerstmarkten..
Alhoewel ik helemaal niet van de prullaria houdt die er vaak wordt verkocht op de kerstmarkten, met name in Duitsland, vind ik de sfeer geweldig. Zal het een verlangen zijn naar de sfeer die je altijd in films ziet? Want op zich doe ik zelf niet aan “kerst”. In Duitsland zijn er al een paar jaar vegan kerstmarkten georganiseerd en daar ging ik dan ook graag naar toe. En toen kwam dit jaar het geweldige nieuws: Nederland heeft een vegan kerstmarkt!


Stichting Viva Las Vega’s  organiseert dit jaar in samenwerking met restaurant Gare du Nord de eerste en enige echte vegan kerstmarkt in Rotterdam op 18,19 en 20 december in Rotterdam!

Dampende glühwein, wafels en oliebollen, warme (vegan!) worst, chocolademelk en kerstkransjes: het zijn de onmisbare ingrediënten van een gezellige kerstmarkt. Op de Christmas Edition van het Viva Las Vega´s Food Festival vind je ze allemaal, en ook nog eens helemaal plantaardig.
Van 18-20 december strijkt een bonte stoet hippe foodtrucks en caravans neer op het terrein rond restaurant Gare du Nord, Anthoniestraat 2 in Rotterdam, tien minuutjes lopen van de achterkant van het nieuwe centraal station. Indoor kun je terecht voor verantwoorde kerstinkopen en cadeaus, en kennismaken met goede doelen en andere inspirerende initiatieven.
Denk bijvoorbeeld aan de mooie accesoires en prachtige tassen van Matt & Natt bij Wolf & Storm, leuke schoenen en verantwoorde kleding bij Vega Life, je voorraadkast kun je aanvullen met de plantaardige producten van Vegan Mission, de geweldig leuke kleurrijke sokken van Arduna en nog veel meer!Buiten zullen de foodtrucks en caravans hun plantaardige lekkernijen verkopen. Puzzles met ‘unexpected powerfood’ met groenten in de hoofdrol; Foodsaam die laat zien dat gezond ook heel erg lekker kan zijn en Manic Organic: zij maken vegan eten eigentijds en sexy, denk aan een ijskoude Organic Prosecco Cocktail met een Spicy Veggie Beef Wrap bijvoorbeeld!De kerstmarkt start op vrijdagavond 18 december (17:00 – 22:00) en op zaterdag van 12:00 tot 17:00 en zondag loopt ze van 12:00 tot 16:00. De foodtrucks en caravans zullen op zaterdag langer open zijn.

Toegang tot het festival is gratis! Ik zal er zeker bij zijn op de zaterdag, zie ik jullie daar? Leuk!Print Friendly and PDF

4 opmerkingen:

  1. Oh wat geweldig Danielle! Nog in Rotterdam ook - Gare du nord zit echt bij mij om de hoek!
    Suuuper leuk! Ook dat het meerdere dagen is, dan kan ik sowieso een kijkje nemen. Geweldig :). Helaas kan ik niet op de zaterdag komen wanneer jij gaat, dan moet ik werken (eigenlijk had ik vrij, maar het wordt zo druk, zo net voor de kerst, dat ik wel moet werken), maar dan ga ik de zondag. Super leuk, ik heb er nu al zin in!
    Liefs

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk: Ik ben niet zo'n fan van kerstmarkten maar deze klinkt als een leuke aanleiding om eindelijk Rotterdam eens te bezoeken.

    BeantwoordenVerwijderen