Assen: Restaurant Touché

Vorige week ging ik uit eten met collega's! Nu is dat niet zo heel bijzonder, dat doe ik vaker, alleen dan ga ik vaak met mijn "eigen" collega's van mijn afdeling die ik goed ken.
Nu werd er een etentje geregeld vanuit een project als afsluiting met 5 andere collega's die ik wel ken natuurlijk maar niet zo goed persoonlijk. Het restaurant was van te voren al bepaald, om te kijken of ze ook iets voor mij konden klaarmaken zocht ik contact met de chefkok van het restaurant Touché te Assen. 

Plantaardig was geen enkel probleem en we hebben afgesproken dat ik mij zou laten verrassen en het allemaal aan hun over zou laten. Ik was iets eerder dan de rest van mijn (mannelijke) collega's en fluisterde de dame van het restaurant alvast in dat ik diegene was die het plantaardige menu wenste. Dan was dat alvast geregeld en hoefde dat niet meer aan tafel besproken te worden.

Echter diegene die het had geregeld weet dat ik veganistisch ben, en kon het helaas niet laten om het zo ongeveer elke 10 minuten te melden. Vaak zie je voorbij komen op FB van die flauwe grapjes van: hoe kun je weten dat iemand vegan is? Dat vertellen ze zelf snel genoeg! Maar dit was echt opvallend dat het zo vaak werd aangestipt. Nu kan ik daar prima tegen, en had ik er geen problemen mee. Het was ook niet in een heel negatief daglicht, maar toch! Na de 5de keer heb ik het toch maar even gevraagd of hij er moeite mee had omdat hij er steeds op terug kwam :-) Uiteraard niet was het antwoord en toen bleef het onderwerp van tafel.

Maar het ging in deze blog natuurlijk om het eten! Want zelfs in Assen kun je uitstekend eten! Ik vond dat ze echt ontzettend hun best hadden gedaan. Het zag er allemaal prachtig uit, mooie smaken en zeker niet karig. 

Absolute tip als je dus in Assen eens wil gaan eten! Ik had van te voren gedacht dat het best een groot restaurant was, maar het is een gezellig knus restaurantje in de binnenstad met vrolijke meiden in de bediening. Wel even aangeven bij de reservering uiteraard als je het zo mooi als onderstaande wil hebben. Maar wat ik begreep is het ook mogelijk vegan te eten zonder dat van te voren aan te geven; dan laten ze simpelweg wat items weg uit de vegetarische gerechten. Voor de zekerheid even mailen of bellen.
Ik kan helaas niet in detail meer opnoemen wat ik heb gegeten, ik ga het in ieder geval proberen:

Couscous met doperwtjes, paddenstoeltjes, groene asperges en tomaatjes.

Hoofdgerecht was prachtig kleurrijk. De wilde rijst was alleen al echt heel erg lekker, enorm benieuwd waar deze mee op smaak is gebracht. Erbij een kikkererwtencurry en lekker krokant gebakken groentes. 

  

Als dessert kreeg ik een soort sorbetdrankje van allerlei rode vruchten (ik kan mij herinneren dat ze zei framboos, maar de rest..?) met cointreau. Gemarineerde ananas en een bakje met vruchten en erop een bolletje peer-gluhwein ijs! Dat was een hele leuke smaak combinatie.


Restaurant Touché
Markt 20,
9401 GT Assen
www.restauranttouche.nl
Print Friendly and PDF

4 opmerkingen:

 1. Oeh al die restaurantbezoekjes van jou tegenwoordig! Ik moet dringend eens naar Nederland, ziet er weer heerlijk uit!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Even gekeken op je blog, maar jij woont in Antwerpen! Daar is toch ook voldoende lekkers, en anders in Gent wel (Komkommertijd! Avalon.. zucht daar wil ik heen :-))

   Verwijderen
 2. Dat ziet er lekker uit! Goed dat je er wat van gezegd heb. Ik 'schaam mij er niet voor' vega te zijn maar vindt het wel vervelend als het steeds genoemd moet worden. Je bent toch nog meer dan dat alleen.

  Als ik eerlijk ben is dat mijn laatste drempel om volledig vegan te worden: die restaurantjes, en dan ook niet spontaan iets kunnen gaan eten in een wat minder chique plek of zonder het vooraf te melden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Normaal gesproken krijg ik eigenlijk altijd zeer positieve reacties als ik met niet-vegans uit eten ga. Dat mijn bord er veel vrolijker en kleurrijker uitziet, dat er meet aandacht aan is besteed. En vind ik het een goed moment ook om te laten zien dat het juist erg lekker en makkelijk kan zijn.
   Ik heb tot nu toe nog geen enkel restaurant meegemaakt die er moeilijk overdeed, of waar het echt tegenviel (het geijkte "blaadje sla" idee nog niet meegemaakt).
   Het enige nadeel is inderdaad dat je niet meestal niet spontaan ergens naar binnen kan stappen. Maar aan de andere kant kan dat misschien ook wel, en zou ik meer moeten vertrouwen op de kok van een restaurant. Maar als het dan inderdaad niet kan, of tegenvalt ben ik bang voor een "zie je wel, veganisme is lastig en niet lekker".
   Nu houd ik heel erg van van te voren plannen, dus zo heel vaak loop ik niet ergens spontaan met honger :-)

   Verwijderen