Black no 1! Dat was het nummer wat continu door mijn hoofd ging toen ik dit gerecht ging maken, en al helemaal toen ik het op het bord serveerde en er een foto van maakte. Prachtig toch die zwarte kleuren, jammer dat veel mensen het niet aantrekkelijk vinden, want dit was heerlijk! Zeker met de naam van de paddenstoel erbij "Trompette de la mort" klinkt het helemaal gothic, beter dan de Nederlandse naam "Hoorn des overvloeds" :-)
Ik heb er geroosterde biet bij geserveerd, op smaak gebracht met goede olijfolie, peper en rookzout.
Bloemkoolpuree met beluga linzen en trompette de la mort 2-3 pers
1 kleine bloemkool , in roosjes
1 cup beluga linzen
2 cup paddenstoelenbouillon
1 klein rood pepertje, fijngehakt
1 teentje knoflook, fijngehakt
100 gr/ 2 cup trompette de la mort / hoorn des overvloeds
1/3 cup rode wijn
plantaardige olie
zout, peper en nootmuskaat
Zet de belugalinzen op het vuur samen met de paddenstoelenbouillon en breng aan de kook voor ongeveer 25-30 minuten.
Snijd de bloemkool in roosjes en zet in koud water op het vuur. Breng aan de kook met wat zout. Kook tot de bloemkool zacht is (ongeveer 20 minuten).
Bak in een koekenpan met wat olie het pepertje en de knoflook voor een paar seconden. Voeg de paddenstoelen toe en roer om voor een minuut of 5.
Wanneer de linzen klaar zijn voeg je de paddenstoelen toe aan de linzen. Voeg de rode wijn toe en laat nog even op laag vuur inwerken.
Proef en breng op smaak met zout en peper.
Giet de bloemkool af en blender het met een keukenmachine of staafmixer tot een fijne puree. Breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de bloemkool op het bord en bestrooi met vers geraspte nootmuskaat. Serveer de linzen en paddenstoelen over de bloemkool.
Facebook Page
Labels
aardappels
aardbeien
aardpeer
amandelmeel
amazake
ananas
appel
artisjok
asperges
aubergine
avocado
banaan
berlijn
bietjes
bimi
bladerdeeg
bladgroen
bloemkool
boekweit
boerenkool
boerenpate
bonen
broccoli
brood
broodbeleg
bulgur
cacao
cashewnoten
champignons
chia
chipotle
chocolade
clearspring
courgette
couscous
cranberry
dadels
daslook
dip
edamame
eivervanger
erwten
evenement
falafel
feestelijk
fermenteren
festival
freekeh
fruit
gefermenteerde tofu
gerookte tofu
gierst
Groningen
haarverzorging
haricots vert
havervlokken
hazelnoten
ijs
ijspegels
jackfruit
jostabes
kaassaus
kala namak
kant en klaar
kastanjes
keramiek
kerst
khadi
kikkererwten
kikkererwtenmeel
knolselderij
knolvenkel
kokos
kokosmelk
komkommer
koningsoesterzwam
kookboek
kookboek review
kool
koolrabi
kruiden
kruisbessen
lamsoor
linzen
mais
mango
meiraapjes
melk
meloen
mibuna
milieu
miso
muffins
mythes
naan
Nieuw-Zeelandse spinazie
noodles
noten
notenkaas
olijven
online shop
ontbijt
paddenstoelen
palmkool
paprika
parelgerst
pasta
pastinaak
pate
peer
peper
pepers
peren
perzik
peultjes
pinda
pita
pizza
polenta
pompoen
pompoenpitten
prei
product review
quinoa
raapstelen
rabarber
radijs
raw
recept
restaurants
rettich
rijst
rozijnen
salade
schorseneren
seitan
sesam
shop
silken tofu
sla
smaakmaker
snijbiet
snijmoes
soep
soja medaillons
sojafilets
spelt
speltrijst
sperziebonen
spicebar
spinazie
spruitjes
steden
stoofperen
sugarsnaps
tahin
tatsoi
tempeh
tofu
tomaten
tortellini
tuinbonen
tzatziki
uien
uitgelicht
uitleg
vega gehakt
vegan
vegan balletjes
vegan garnalen
vegan kaas
vegan kip
vegan salami
vegan shop
vegan spekblokjes
vegan winkel
vegan worst
vegan yoghurt
vegan zalm
vegetarische kip
veldsla
venkel
vijgen
voordelen
walnoot
waterkers
wijntip
winterpostelein
workshop
wortel
zeekraal
zeewier
zoet
zoete aardappel
zwarte peper
zwarte rijst
Blog Archive
© Plantaardigheidheidjes. Mogelijk gemaakt door Blogger.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten