Bloemkoolpuree met beluga linzen en trompette de la mort

Black no 1! Dat was het nummer wat continu door mijn hoofd ging toen ik dit gerecht ging maken, en al helemaal toen ik het op het bord serveerde en er een foto van maakte. Prachtig toch die zwarte kleuren, jammer dat veel mensen het niet aantrekkelijk vinden, want dit was heerlijk! Zeker met de naam van de paddenstoel erbij "Trompette de la mort" klinkt het helemaal gothic, beter dan de Nederlandse naam "Hoorn des overvloeds" :-)

Ik heb er geroosterde biet bij geserveerd, op smaak gebracht met goede olijfolie, peper en rookzout.Bloemkoolpuree met beluga linzen en trompette de la mort 2-3 pers
1 kleine bloemkool , in roosjes
1 cup beluga linzen
2 cup paddenstoelenbouillon
1 klein rood pepertje, fijngehakt
1 teentje knoflook, fijngehakt
100 gr/ 2 cup trompette de la mort / hoorn des overvloeds
1/3 cup rode wijn
plantaardige olie
zout, peper en nootmuskaat

Zet de belugalinzen op het vuur samen met de paddenstoelenbouillon en breng aan de kook voor ongeveer 25-30 minuten.

Snijd de bloemkool in roosjes en zet in koud water op het vuur. Breng aan de kook met wat zout. Kook tot de bloemkool zacht is (ongeveer 20 minuten).

Bak in een koekenpan met wat olie het pepertje en de knoflook voor een paar seconden. Voeg de paddenstoelen toe en roer om voor een minuut of 5.
Wanneer de linzen klaar zijn voeg je de paddenstoelen toe aan de linzen. Voeg de rode wijn toe en laat nog even op laag vuur inwerken.

Proef en breng op smaak met zout en peper.

Giet de bloemkool af en blender het met een keukenmachine of staafmixer tot een fijne puree. Breng op smaak met zout en peper.

Verdeel de bloemkool op het bord en bestrooi met vers geraspte nootmuskaat. Serveer de linzen en paddenstoelen over de bloemkool.Print Friendly and PDF

Geen opmerkingen:

Een reactie posten