Belugalinzen met rijst en gekruide sojayoghurt

Dit recept is geïnspireerd op 2 gerechten uit het prachtige boek Vegarabia. Ik heb het vegan gemaakt, en de ingrediënten aangepast naar wat ik in huis had en het werd echt ontzettend lekker!

Als bijgerechtje geschikt voor 4 personen, maar wij hebben het met z'n tweetjes als volledige maaltijd gegeten.



Belugalinzen met rijst en gekruide sojayoghurt 2 pers
½ cup zilvervliesrijst
1 cup belugalinzen
2 laurierblaadjes
1 kaneelstokje
1 tl gedroogde tijm
1 klein rood uitje, in vieren
1 winterwortel, julienne gesneden
1/3 cup rozijntjes
handje platte peterselie, grof gehakt
Olijfolie
1 zakje veldsla
peper & zout

½ cup sojayoghurt, Provamel ongezoet
1 klein rood uitje, fijngesnipperd
½ tl gemberpoeder
½ tl korianderpoeder
½ tl komijnpoeder
1/4 tl kurkuma
sap van ½ citroen
Olijfolie
zout & peper

Kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Doe de linzen in een pannetje, voeg de laurierblaadjes, kaneel, stukjes ui, en de tijm toe. Zet 1 a 2 cm onder water en breng aan de kook. Laat voor 25 minuten zachtjes koken.
Giet af. Verwijder de grote stukken ui (kleine stukjes kunnen er gerust in blijven), kaneel en laurierblaadjes. Meng hier de rozijnen,winterwortel, platte peterselie en een scheut olijfolie door.
Wanneer de rijst klaar is meng je deze er ook doorheen. Breng op smaak met peper en zout.

Ondertussen in een klein koekenpannetje de olijfolie verhitten. Doe de ui, gember-, koriander-, komijn-, en kurkumapoeder in de pan en roerbak het voor een paar minuten tot de ui glazig is.
Voeg dan de sojayoghurt toe en warm even mee. Breng op smaak met het citroensap, peper en zout.

Doe dan de helft van de gekruide sojayoghurt door het rijst-linzen mengsel. Verdeel dit over de borden, besprenkel met de overige gouden sojayoghurt en verdeel de veldsla eroverheen.



Print Friendly and PDF

1 opmerking:

  1. Nom nom... Met groente heb ik gewoon maar genomen wat ik in huis had, maar de combi gekruide linzen, rijst en de saus volgens dit recept. Heerlijk ! Dat gaat zeker vaker op het menu komen :)

    BeantwoordenVerwijderen