Dit recept is geïnspireerd op 2 gerechten uit het prachtige boek Vegarabia. Ik heb het vegan gemaakt, en de ingrediënten aangepast naar wat ik in huis had en het werd echt ontzettend lekker!
Als bijgerechtje geschikt voor 4 personen, maar wij hebben het met z'n tweetjes als volledige maaltijd gegeten.
Belugalinzen met rijst en gekruide sojayoghurt 2 pers
½ cup zilvervliesrijst
1 cup belugalinzen
2 laurierblaadjes
1 kaneelstokje
1 tl gedroogde tijm
1 klein rood uitje, in vieren
1 winterwortel, julienne gesneden
1/3 cup rozijntjes
handje platte peterselie, grof gehakt
Olijfolie
1 zakje veldsla
peper & zout
½ cup sojayoghurt, Provamel ongezoet
1 klein rood uitje, fijngesnipperd
½ tl gemberpoeder
½ tl korianderpoeder
½ tl komijnpoeder
1/4 tl kurkuma
sap van ½ citroen
Olijfolie
zout & peper
Kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Doe de linzen in een pannetje, voeg de laurierblaadjes, kaneel, stukjes ui, en de tijm toe. Zet 1 a 2 cm onder water en breng aan de kook. Laat voor 25 minuten zachtjes koken.
Giet af. Verwijder de grote stukken ui (kleine stukjes kunnen er gerust in blijven), kaneel en laurierblaadjes. Meng hier de rozijnen,winterwortel, platte peterselie en een scheut olijfolie door.
Wanneer de rijst klaar is meng je deze er ook doorheen. Breng op smaak met peper en zout.
Ondertussen in een klein koekenpannetje de olijfolie verhitten. Doe de ui, gember-, koriander-, komijn-, en kurkumapoeder in de pan en roerbak het voor een paar minuten tot de ui glazig is.
Voeg dan de sojayoghurt toe en warm even mee. Breng op smaak met het citroensap, peper en zout.
Doe dan de helft van de gekruide sojayoghurt door het rijst-linzen mengsel. Verdeel dit over de borden, besprenkel met de overige gouden sojayoghurt en verdeel de veldsla eroverheen.
Facebook Page
Labels
aardappels
aardbeien
aardpeer
amandelmeel
amazake
ananas
appel
artisjok
asperges
aubergine
avocado
banaan
berlijn
bietjes
bimi
bladerdeeg
bladgroen
bloemkool
boekweit
boerenkool
boerenpate
bonen
broccoli
brood
broodbeleg
bulgur
cacao
cashewnoten
champignons
chia
chipotle
chocolade
clearspring
courgette
couscous
cranberry
dadels
daslook
dip
edamame
eivervanger
erwten
evenement
falafel
feestelijk
fermenteren
festival
freekeh
fruit
gefermenteerde tofu
gerookte tofu
gierst
Groningen
haarverzorging
haricots vert
havervlokken
hazelnoten
ijs
ijspegels
jackfruit
jostabes
kaassaus
kala namak
kant en klaar
kastanjes
keramiek
kerst
khadi
kikkererwten
kikkererwtenmeel
knolselderij
knolvenkel
kokos
kokosmelk
komkommer
koningsoesterzwam
kookboek
kookboek review
kool
koolrabi
kruiden
kruisbessen
lamsoor
linzen
mais
mango
meiraapjes
melk
meloen
mibuna
milieu
miso
muffins
mythes
naan
Nieuw-Zeelandse spinazie
noodles
noten
notenkaas
olijven
online shop
ontbijt
paddenstoelen
palmkool
paprika
parelgerst
pasta
pastinaak
pate
peer
peper
pepers
peren
perzik
peultjes
pinda
pita
pizza
polenta
pompoen
pompoenpitten
prei
product review
quinoa
raapstelen
rabarber
radijs
raw
recept
restaurants
rettich
rijst
rozijnen
salade
schorseneren
seitan
sesam
shop
silken tofu
sla
smaakmaker
snijbiet
snijmoes
soep
soja medaillons
sojafilets
spelt
speltrijst
sperziebonen
spicebar
spinazie
spruitjes
steden
stoofperen
sugarsnaps
tahin
tatsoi
tempeh
tofu
tomaten
tortellini
tuinbonen
tzatziki
uien
uitgelicht
uitleg
vega gehakt
vegan
vegan balletjes
vegan garnalen
vegan kaas
vegan kip
vegan salami
vegan shop
vegan spekblokjes
vegan winkel
vegan worst
vegan yoghurt
vegan zalm
vegetarische kip
veldsla
venkel
vijgen
voordelen
walnoot
waterkers
wijntip
winterpostelein
workshop
wortel
zeekraal
zeewier
zoet
zoete aardappel
zwarte peper
zwarte rijst
Blog Archive
© Plantaardigheidheidjes. Mogelijk gemaakt door Blogger.
Nom nom... Met groente heb ik gewoon maar genomen wat ik in huis had, maar de combi gekruide linzen, rijst en de saus volgens dit recept. Heerlijk ! Dat gaat zeker vaker op het menu komen :)
BeantwoordenVerwijderen