VeggieFair 2015

   

Afgelopen zaterdag en zondag was er de VeggieFair! Ditmaal in Doorn, een prachtig landgoed omgeven door bossen. Het weer was er schitterend voor en dat in oktober.

De veggiefair is medegeorganiseerd door de vegetariërs bond, maar toch was zo tegen de 90% wel vegan! Geweldig dat het ook hier zo "gewoon" aan het worden is dat het ook helemaal zonder dierenleed kan. 

Ik heb enorm veel foto's gemaakt, van bijna elke stand wel foto's gemaakt, maar helaas niet van allemaal. Wat een leuke enthousiaste mensen waren er , zowel voor als achter de kramen :-) 

Wij hebben vooral genoten van het lekkere eten wat er werd aangeboden, we kwamen zowat tonnetje rond thuis. Hieronder een impressie. Sorry voor de stands en goede doelen die ik niet op de foto heb gezet (behalve die van die onvriendelijke mannen die mij bijna wegjoegen omdat ik geen foto's mocht maken O_O).

Als je aankomt op de VeggeFair kom je direct uit op een pleintje met allerlei foodtrucks. Dat begon goed :-) Eerst maar even lunchen (of noemden we dit nu ons tweede ontbijt? :-))


    

We kozen voor een broodje voner kebab van de Seitan Chefs. Erg lekker!
Ik kende de "Seitan Chefs" niet, maar ze mogen vaker opduiken op vega evenementen wat ons betreft.


Daarna direct door voor het lunch toetje bij Heavenly Cupcakes. Dit keer koos ik niet voor een cupcake, maar een citroentaartje. Verder was er enorm veel keus, aan het einde van de dag was bijna alles op dus gelukkig dat ik nog uit alles kon kiezen in het begin.

    

Powerpeul was er gelukkig ook weer met de heerlijke lupinebroodjes. Deze hebben we meegenomen voor onderweg naar huis. Ook de spread voor op een toast is zalig. De moeite waard om eens te proberen!

    


We hebben niet alleen eten gekocht. Ook hebben we beide een leuke armband gekocht (links) waarbij de opbrengst naar Sea First gaat. Verder waren er mooie accesoires in allerlei kleuren als sleutelhangers, portemonnee's en telefoonhoesjes van hoogwaardig nepleer van EcoDNA (midden). Ook de mensen van de Nederlandse Vereniging voor Veganisme waren aanwezig met informatie en mooie boeken (rechts).
  

De stand van Vega-Life was er natuurlijk ook weer bij met schoenen en veel boeken (links). Er was vegan wijn van It's Organic. En een nieuw Nederlands boek over waarom geen vlees en veel recepten van Robin Schaper:"Vlees is dood, Lang leve groente".

  

De stand van Elecosy (links en midden) stond vol met prachtige boekjes, notitieblokken, kaarten en sieraden. En deze zijn bijna allemaal gemaakt van: olifantenpoep :-) Een deel van de opbrengst gaat weer naar de  Millennium Elephant Foundation, die oude, gewonde en weesolifanten beschermt en verzorgt.  De druiven van Druivenkwekerij Nieuw Tuinzight (rechts) zagen er echt prachtig uit, maar smaakte bovendien ook echt heerlijk. Vooral de muskaat druif was zalig.

  

Novia Verde uit Nijmegen waren er ook (links en midden) en goed nieuws: Novia Verde is geheel vegan geworden! Yes! Ook Vegabond was aanwezig, helaas zie ik nu achteraf op de foto dat ik nog wel meer mee had willen nemen, dat wordt weer een tripje Amsterdam plannen..
  

En Veggie4U heeft mij zeer blij gemaakt: ten eerste kon ik zo eindelijk de twee nieuwe vegan "Parmenzaan" vervangers kopen en gaan proberen; en ze hadden vegan saté! Zo lekker <3 
Zeer benieuwd naar de kaasvervangers. Het prijsverschil is behoorlijk zoals je ziet dus dat maakt het nog spannender ook. Misschien maar eens blind testen ?

 

De nieuwe producten met de mooie verpakkingen van Dee's liggen al weer een paar weken in de winkels bij Jumbo. De smaken verschillen nogal over hoe ze zijn. Maar vandaag begreep ik dat ze expres zonder zout zijn gemaakt! Er lag van alles om te proeven en dat smaakte ontzettend lekker met een sausje erbij.

 

Ik werd op slag verliefd op de Tree of Life hanger van Arduna Jewelry die op de foto rechts ligt. Die ging dan ook mee naar huis! Als ik het zo weer bekijk op de foto vind ik die andere eigenlijk ook wel erg mooi :-)

Bij Arduna Jewelry verkochten ze ook vrolijk gekleurde sokken, handschoenen en beenwarmers.  De stand van de Vissen Bescherming wilden mensen voorlichten over hoe je respectvoller en vriendelijker met vissen en andere waterbewoners kan omgaan. Ook verzamelen ze handtekeningen tegen het levend koken van krabben en kreeften.  Natuurlijk een paar potjes paté meegenomen van The Vegan Frog! Lekker van alle smaken 1 ;-)

  

Onlangs geopend en nu al op een fair: The Vegan Factory met mooie schoenen en andere luxe artikelen.  Stichting Melief was ook vertegenwoordigd. De blauwe tas had ik al eerder eens gekocht op de open dag die onlangs werd gehouden.
   

Er was gedroogd fruit waar de bijen enorm van meegenoten! De gedroogde mango was echt ontzettend lekker. Voor de mensen die hun huisdieren ook geheel plantaardig willen voeren was Vegavriend aanwezig.  Ik heb een paar rollen van de nieuwe Vegusto Vegi-Cat Fix meegenomen, ik ben benieuwd of een van onze katten het lekker vindt :-)

   


Bij de Loving Hut hebben we nog een broodje pizza en een pita gyros. Het broodje pizza viel een beetje tegen, maar de gyros was weer erg lekker!
  

En natuurlijk was er The Dutch Weedburger! En je ziet direct de nieuwe armband van Rick!


Wat was het een leuke fair! Ik heb vernomen dat het volgend jaar eerder in het jaar wordt gehouden. Dus houd de website & facebook goed in de gaten.  Maar eerst natuurlijk nog: Vegfest! Nu al zin in! Daar worden namelijk ook de vegan awards uitgereikt. Plantaardigheidjes is genomineerd en je kan nog steeds stemmen! -> www.veganawards.nl

Print Friendly and PDF

6 opmerkingen:

 1. Bedankt voor dit mooie verslag! De locatie is echt fantastisch zo te zien. Jammer dat ik er niet heen kon maar gelukkig ga ik wel naar Vegfest!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja was een super locatie. Het is dat we nog een lange rit terug moesten maken anders had ik wel een uurtje in het bos willen wandelen :-) Leuk dat je erbij bent met VegFest!

   Verwijderen
 2. Oh, ziet er geweldig uit! Een beetje zoals Vegan Summer Fest dat wij hier in augustus hadden.
  Ik wil zoooo graag eens een Dutch Weed Burger proeven, al zo veel positieve reacties over gehoord...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja de Dutch Weed Burger is inderdaad wel erg lekker. Rick zat al best wel vol, maar die moest en zou toch echt nog gegeten worden. Is het nog helemaal niet in België te verkrijgen?

   Verwijderen
  2. Op veel te weinig plaatsen vind ik :-)

   Verwijderen
 3. oh wat een enthousiast verslag vol foto's :) zoals je in je inleiding zegt, ik heb ook de indruk dat vegetarische organisaties (zoals de veggiebond), restaurants, etc tegenwoordig ook meer en meer bewust worden van het belang en de voordelen van volledig plantaardig, een goede evolutie! EVA bv, onze Belgische vegetarische belangenorganisatie was lange tijd heel erg gericht op 'geen vlees' maar begint nu meer en meer te schrijven en doen rond veganisme. prima zo! vroeger leek het nogal alsof ze het wel 'voldoende' vonden zo, en zich wat afkeerden van het 'extreme' veganisme.

  BeantwoordenVerwijderen