Geïnspireerd door TerraZen, door het broodje wat ik daar onlangs at. Daar zat een bijgerechtje bij: heerlijk krokant gebakken groente in pankokruim. De smaken komen niet echt overeen, maar dit werd toch een heerlijke grote lunch! Ook als snelle avondmaaltijd kan het prima door!
De volgende keer doe ik er ook eens wat paddenstoeltjes doorheen, en misschien wel een vegan parmezaanse kaas voor een mediterraans sfeertje.
Sandwich met bloemkool en broccoli met pankokruim 2 pers
½ bloemkool, zeer fijne, kleine roosjes
½ broccoli, zeer fijne, kleine roosjes
1 kleine rode paprika, in kleine blokjes
1 ui, fijngesnipperd
2 el lichte sojasaus
kokosolie
1/3 - 1/2 cup panko kruim (Japans broodkruim oa te koop bij AH of de toko)
1 teentje knoflook
zout
scheutje olie
4 sneetjes grof boerenbrood, geroosterd
veganaise (vegan mayonaise, bv mayolijn van Remia)
sesamzaadjes
In een klein pannetje een klein scheutje olie verhitten. Pers hierin de knoflookteen uit en doe de panko erbij. Alles goed omroeren en besprenkelen met wat zout. Onder af en toe roeren de panko mooi krokant en goudbruin laten kleuren.
Ondertussen in een grote (wok)pan wat kokosolie verhitten. Hierin op hoog vuur de bloemkool, broccoli, paprika en ui onder voortdurend roeren ombakken. Doe de 2 el sojasaus erbij en roer goed om. Proef even of het voldoende smaak heeft, anders nog meer sojasaus erbij.
Het is niet de bedoeling dat er vocht in de pan komt van de groentes. Gebeurt dit wel dan giet je het even af (of laat alle groentes even uitlekken in een vergiet en verwarm het vervolgens weer in de pan.
Meng de panko kruim door de groentes en warm eventueel mee.
Besmeer de sneedjes brood met wat veganaise; verdeel het groentemengsel erover en bestrooi met wat sesamzaadjes en eventueel nog wat zout en peper.
Facebook Page
Labels
aardappels
aardbeien
aardpeer
amandelmeel
amazake
ananas
appel
artisjok
asperges
aubergine
avocado
banaan
berlijn
bietjes
bimi
bladerdeeg
bladgroen
bloemkool
boekweit
boerenkool
boerenpate
bonen
broccoli
brood
broodbeleg
bulgur
cacao
cashewnoten
champignons
chia
chipotle
chocolade
clearspring
courgette
couscous
cranberry
dadels
daslook
dip
edamame
eivervanger
erwten
evenement
falafel
feestelijk
fermenteren
festival
freekeh
fruit
gefermenteerde tofu
gerookte tofu
gierst
Groningen
haarverzorging
haricots vert
havervlokken
hazelnoten
ijs
ijspegels
jackfruit
jostabes
kaassaus
kala namak
kant en klaar
kastanjes
keramiek
kerst
khadi
kikkererwten
kikkererwtenmeel
knolselderij
knolvenkel
kokos
kokosmelk
komkommer
koningsoesterzwam
kookboek
kookboek review
kool
koolrabi
kruiden
kruisbessen
lamsoor
linzen
mais
mango
meiraapjes
melk
meloen
mibuna
milieu
miso
muffins
mythes
naan
Nieuw-Zeelandse spinazie
noodles
noten
notenkaas
olijven
online shop
ontbijt
paddenstoelen
palmkool
paprika
parelgerst
pasta
pastinaak
pate
peer
peper
pepers
peren
perzik
peultjes
pinda
pita
pizza
polenta
pompoen
pompoenpitten
prei
product review
quinoa
raapstelen
rabarber
radijs
raw
recept
restaurants
rettich
rijst
rozijnen
salade
schorseneren
seitan
sesam
shop
silken tofu
sla
smaakmaker
snijbiet
snijmoes
soep
soja medaillons
sojafilets
spelt
speltrijst
sperziebonen
spicebar
spinazie
spruitjes
steden
stoofperen
sugarsnaps
tahin
tatsoi
tempeh
tofu
tomaten
tortellini
tuinbonen
tzatziki
uien
uitgelicht
uitleg
vega gehakt
vegan
vegan balletjes
vegan garnalen
vegan kaas
vegan kip
vegan salami
vegan shop
vegan spekblokjes
vegan winkel
vegan worst
vegan yoghurt
vegan zalm
vegetarische kip
veldsla
venkel
vijgen
voordelen
walnoot
waterkers
wijntip
winterpostelein
workshop
wortel
zeekraal
zeewier
zoet
zoete aardappel
zwarte peper
zwarte rijst
Blog Archive
© Plantaardigheidheidjes. Mogelijk gemaakt door Blogger.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten