Sandwich met bloemkool, broccoli en pankokruim

Geïnspireerd door TerraZen, door het broodje wat ik daar onlangs at. Daar zat een bijgerechtje bij: heerlijk krokant gebakken groente in pankokruim. De smaken komen niet echt overeen, maar dit werd toch een heerlijke grote lunch! Ook als snelle avondmaaltijd kan het prima door!

De volgende keer doe ik er ook eens wat paddenstoeltjes doorheen, en misschien wel een vegan parmezaanse kaas voor een mediterraans sfeertje.


Sandwich met bloemkool en broccoli met pankokruim 2 pers
½ bloemkool, zeer fijne, kleine roosjes
½ broccoli, zeer fijne, kleine roosjes
1 kleine rode paprika, in kleine blokjes
1 ui, fijngesnipperd
2 el lichte sojasaus
kokosolie

1/3 - 1/2 cup panko kruim (Japans broodkruim oa te koop bij AH of de toko)
1 teentje knoflook
zout
scheutje olie

4 sneetjes grof boerenbrood, geroosterd
veganaise (vegan mayonaise, bv mayolijn van Remia)
sesamzaadjes

In een klein pannetje een klein scheutje olie verhitten. Pers hierin de knoflookteen uit en doe de panko erbij. Alles goed omroeren en besprenkelen met wat zout. Onder af en toe roeren de panko mooi krokant en goudbruin laten kleuren.

Ondertussen in een grote (wok)pan wat kokosolie verhitten. Hierin op hoog vuur de bloemkool, broccoli, paprika en ui onder voortdurend roeren ombakken. Doe de 2 el sojasaus erbij en roer goed om. Proef even of het voldoende smaak heeft, anders nog meer sojasaus erbij.

Het is niet de bedoeling dat er vocht in de pan komt van de groentes. Gebeurt dit wel dan giet je het even af (of laat alle groentes even uitlekken in een vergiet en verwarm het vervolgens weer in de pan.

Meng de panko kruim door de groentes en warm eventueel mee.
Besmeer de sneedjes brood met wat veganaise; verdeel het groentemengsel erover en bestrooi met wat sesamzaadjes en eventueel nog wat zout en peper.Print Friendly and PDF

Geen opmerkingen:

Een reactie posten