Noodle salade met bloemkool en walnootdressing

Okay. Ik weet het. De dressing ziet er niet zo smaakvol uit op de foto :-) Maar écht, het is heel lekker! Het is dan ook de bedoeling om deze lekker te mengen door de noodles, maar ik wilde die nog een beetje clean houden voor de foto en dan krijg je dit soort "plokjes".

Ik at onlangs bij Anat een hele lekkere salade met een verrassende dressing; ze vertelde mij de ingrediënten en ik bedacht mij dat dit ook ontzettend lekker zou zijn bij een Oosterse noodle salade. De verhoudingen en uitkomst van de dressing zijn niet hetzelfde als bij Anat, maar het paste perfect bij de ingrediënten van deze salade.


Noodle salade met bloemkool en walnootdressing 2 pers
dressing:
1 cup walnoten
1½ el citroensap
1½ el agavesiroop
1½ el sojasaus
1 el olie
4-6 el water (zoveel als nodig om de dressing vloeibaar te maken)

1 kleine bloemkool (of ½ grote)
1 cm gember, geschild en fijn geraspt
sap van ½ citroen
½ tl chilipoeder
zout
olie

1 courgette
1 cup stukjes wortel (in schijfjes)
½ pak zwarte rijst noodles
verse koriander

Meng de ingrediënten van de walnoten in een kleine mengkom van je blender of keukenmachine. Voeg zoveel water toe dat het een vloeibare dressing wordt.

Snijd de bloemkool in kleine roosjes, verhit wat olie in een koekenpan en bak de bloemkoolroosjes samen met de gember tot ze beginnen te verkleuren. Doe na 5 minuten de citroensap en chilipoeder erbij en roer goed om.
Bak ze tot de bloemkoolroosjes beetgaar zijn en voeg eventueel wat zout naar smaak toe.

Ondertussen de zwarte rijst noodles volgens de verpakking klaar maken.
De courgette met een spiralizer in lange slieren snijden.

Je kan de courgette eventueel opwarmen door deze kort te bakken in een pan (eventueel samen met de noodles) indien je dat prettiger vindt, lauwwarm is deze salade ook erg lekker.

Meng de courgette en de zwarte noodles en verdeel er de walnotendressing door. Verdeel de bloemkool en wortel erdoorheen, en besprenkel met verse koriander.Print Friendly and PDF

Geen opmerkingen:

Een reactie posten