Okay. Ik weet het. De dressing ziet er niet zo smaakvol uit op de foto :-) Maar écht, het is heel lekker! Het is dan ook de bedoeling om deze lekker te mengen door de noodles, maar ik wilde die nog een beetje clean houden voor de foto en dan krijg je dit soort "plokjes".
Ik at onlangs bij Anat een hele lekkere salade met een verrassende dressing; ze vertelde mij de ingrediënten en ik bedacht mij dat dit ook ontzettend lekker zou zijn bij een Oosterse noodle salade. De verhoudingen en uitkomst van de dressing zijn niet hetzelfde als bij Anat, maar het paste perfect bij de ingrediënten van deze salade.
Noodle salade met bloemkool en walnootdressing 2 pers
dressing:
1 cup walnoten
1½ el citroensap
1½ el agavesiroop
1½ el sojasaus
1 el olie
4-6 el water (zoveel als nodig om de dressing vloeibaar te maken)
1 kleine bloemkool (of ½ grote)
1 cm gember, geschild en fijn geraspt
sap van ½ citroen
½ tl chilipoeder
zout
olie
1 courgette
1 cup stukjes wortel (in schijfjes)
½ pak zwarte rijst noodles
verse koriander
Meng de ingrediënten van de walnoten in een kleine mengkom van je blender of keukenmachine. Voeg zoveel water toe dat het een vloeibare dressing wordt.
Snijd de bloemkool in kleine roosjes, verhit wat olie in een koekenpan en bak de bloemkoolroosjes samen met de gember tot ze beginnen te verkleuren. Doe na 5 minuten de citroensap en chilipoeder erbij en roer goed om.
Bak ze tot de bloemkoolroosjes beetgaar zijn en voeg eventueel wat zout naar smaak toe.
Ondertussen de zwarte rijst noodles volgens de verpakking klaar maken.
De courgette met een spiralizer in lange slieren snijden.
Je kan de courgette eventueel opwarmen door deze kort te bakken in een pan (eventueel samen met de noodles) indien je dat prettiger vindt, lauwwarm is deze salade ook erg lekker.
Meng de courgette en de zwarte noodles en verdeel er de walnotendressing door. Verdeel de bloemkool en wortel erdoorheen, en besprenkel met verse koriander.
Facebook Page
Labels
aardappels
aardbeien
aardpeer
amandelmeel
amazake
ananas
appel
artisjok
asperges
aubergine
avocado
banaan
berlijn
bietjes
bimi
bladerdeeg
bladgroen
bloemkool
boekweit
boerenkool
boerenpate
bonen
broccoli
brood
broodbeleg
bulgur
cacao
cashewnoten
champignons
chia
chipotle
chocolade
clearspring
courgette
couscous
cranberry
dadels
daslook
dip
edamame
eivervanger
erwten
evenement
falafel
feestelijk
fermenteren
festival
freekeh
fruit
gefermenteerde tofu
gerookte tofu
gierst
Groningen
haarverzorging
haricots vert
havervlokken
hazelnoten
ijs
ijspegels
jackfruit
jostabes
kaassaus
kala namak
kant en klaar
kastanjes
keramiek
kerst
khadi
kikkererwten
kikkererwtenmeel
knolselderij
knolvenkel
kokos
kokosmelk
komkommer
koningsoesterzwam
kookboek
kookboek review
kool
koolrabi
kruiden
kruisbessen
lamsoor
linzen
mais
mango
meiraapjes
melk
meloen
mibuna
milieu
miso
muffins
mythes
naan
Nieuw-Zeelandse spinazie
noodles
noten
notenkaas
olijven
online shop
ontbijt
paddenstoelen
palmkool
paprika
parelgerst
pasta
pastinaak
pate
peer
peper
pepers
peren
perzik
peultjes
pinda
pita
pizza
polenta
pompoen
pompoenpitten
prei
product review
quinoa
raapstelen
rabarber
radijs
raw
recept
restaurants
rettich
rijst
rozijnen
salade
schorseneren
seitan
sesam
shop
silken tofu
sla
smaakmaker
snijbiet
snijmoes
soep
soja medaillons
sojafilets
spelt
speltrijst
sperziebonen
spicebar
spinazie
spruitjes
steden
stoofperen
sugarsnaps
tahin
tatsoi
tempeh
tofu
tomaten
tortellini
tuinbonen
tzatziki
uien
uitgelicht
uitleg
vega gehakt
vegan
vegan balletjes
vegan garnalen
vegan kaas
vegan kip
vegan salami
vegan shop
vegan spekblokjes
vegan winkel
vegan worst
vegan yoghurt
vegan zalm
vegetarische kip
veldsla
venkel
vijgen
voordelen
walnoot
waterkers
wijntip
winterpostelein
workshop
wortel
zeekraal
zeewier
zoet
zoete aardappel
zwarte peper
zwarte rijst
Blog Archive
© Plantaardigheidheidjes. Mogelijk gemaakt door Blogger.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten