Caponata

Nog geen zin om afscheid te nemen van de zomer? Geniet dan nog even na van de zomerse smaken in deze Italiaanse groente salade met venkel. Erbij had ik lekkere ciabatta (afbak; check altijd even de ingrediënten), om het tomatenvocht op te dippen.



Caponata 2 pers
2 grote aubergines, in grove stukken
4 kleine Italiaanse courgettes, in plakjes (of 2 medium, in halve maantjes)
1 kleine venkelknol, in partjes
2 rode uien, in partjes
10 trostomaten, in grote stukken
olijfolie
handjevol verse basilicum
1 bakje pijnboompitjes , geroosterd
3 el rode wijnazijn
1 el agavesiroop
zout & peper


In een pan de aubergine in flink wat olijfolie bakken.
In een andere pan de courgette in wat olie bakken.
Beide op smaak brengen met flink wat zout en in een schaal doen.

Verhit opnieuw een pan (je hoeft deze niet eerst schoon te maken) en bak hierin de venkel. Op smaak brengen met zout en toevoegen aan de courgette en de aubergine.

In de andere pan de ui bakken tot deze glazig is. Vervolgens kort de tomaten erbij doen tot ze net zacht beginnen te worden (ongeveer een minuut of 2). Voeg de tomaten en de uien ook weer toe aan de schaal met aubergine, courgette en venkel.

Besprenkel met rode wijn azijn, agavesiroop en verse peper. Hussel door elkaar. Serveer met de geroosterde pijnboompitjes en verse basilicum eroverheen.

Je kan de salade even laten rusten om de smaken in te laten trekken, maar ook direct, lauwwarm opdienen.

Lekker met rustiek brood of ciabatta.


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Instagram