Nog geen zin om afscheid te nemen van de zomer? Geniet dan nog even na van de zomerse smaken in deze Italiaanse groente salade met venkel. Erbij had ik lekkere ciabatta (afbak; check altijd even de ingrediënten), om het tomatenvocht op te dippen.
Caponata 2 pers
2 grote aubergines, in grove stukken
4 kleine Italiaanse courgettes, in plakjes (of 2 medium, in halve maantjes)
1 kleine venkelknol, in partjes
2 rode uien, in partjes
10 trostomaten, in grote stukken
olijfolie
handjevol verse basilicum
1 bakje pijnboompitjes , geroosterd
3 el rode wijnazijn
1 el agavesiroop
zout & peper
In een pan de aubergine in flink wat olijfolie bakken.
In een andere pan de courgette in wat olie bakken.
Beide op smaak brengen met flink wat zout en in een schaal doen.
Verhit opnieuw een pan (je hoeft deze niet eerst schoon te maken) en bak hierin de venkel. Op smaak brengen met zout en toevoegen aan de courgette en de aubergine.
In de andere pan de ui bakken tot deze glazig is. Vervolgens kort de tomaten erbij doen tot ze net zacht beginnen te worden (ongeveer een minuut of 2). Voeg de tomaten en de uien ook weer toe aan de schaal met aubergine, courgette en venkel.
Besprenkel met rode wijn azijn, agavesiroop en verse peper. Hussel door elkaar. Serveer met de geroosterde pijnboompitjes en verse basilicum eroverheen.
Je kan de salade even laten rusten om de smaken in te laten trekken, maar ook direct, lauwwarm opdienen.
Lekker met rustiek brood of ciabatta.
Facebook Page
Labels
aardappels
aardbeien
aardpeer
amandelmeel
amazake
ananas
appel
artisjok
asperges
aubergine
avocado
banaan
berlijn
bietjes
bimi
bladerdeeg
bladgroen
bloemkool
boekweit
boerenkool
boerenpate
bonen
broccoli
brood
broodbeleg
bulgur
cacao
cashewnoten
champignons
chia
chipotle
chocolade
clearspring
courgette
couscous
cranberry
dadels
daslook
dip
edamame
eivervanger
erwten
evenement
falafel
feestelijk
fermenteren
festival
freekeh
fruit
gefermenteerde tofu
gerookte tofu
gierst
Groningen
haarverzorging
haricots vert
havervlokken
hazelnoten
ijs
ijspegels
jackfruit
jostabes
kaassaus
kala namak
kant en klaar
kastanjes
keramiek
kerst
khadi
kikkererwten
kikkererwtenmeel
knolselderij
knolvenkel
kokos
kokosmelk
komkommer
koningsoesterzwam
kookboek
kookboek review
kool
koolrabi
kruiden
kruisbessen
lamsoor
linzen
mais
mango
meiraapjes
melk
meloen
mibuna
milieu
miso
muffins
mythes
naan
Nieuw-Zeelandse spinazie
noodles
noten
notenkaas
olijven
online shop
ontbijt
paddenstoelen
palmkool
paprika
parelgerst
pasta
pastinaak
pate
peer
peper
pepers
peren
perzik
peultjes
pinda
pita
pizza
polenta
pompoen
pompoenpitten
prei
product review
quinoa
raapstelen
rabarber
radijs
raw
recept
restaurants
rettich
rijst
rozijnen
salade
schorseneren
seitan
sesam
shop
silken tofu
sla
smaakmaker
snijbiet
snijmoes
soep
soja medaillons
sojafilets
spelt
speltrijst
sperziebonen
spicebar
spinazie
spruitjes
steden
stoofperen
sugarsnaps
tahin
tatsoi
tempeh
tofu
tomaten
tortellini
tuinbonen
tzatziki
uien
uitgelicht
uitleg
vega gehakt
vegan
vegan balletjes
vegan garnalen
vegan kaas
vegan kip
vegan salami
vegan shop
vegan spekblokjes
vegan winkel
vegan worst
vegan yoghurt
vegan zalm
vegetarische kip
veldsla
venkel
vijgen
voordelen
walnoot
waterkers
wijntip
winterpostelein
workshop
wortel
zeekraal
zeewier
zoet
zoete aardappel
zwarte peper
zwarte rijst
Blog Archive
© Plantaardigheidheidjes. Mogelijk gemaakt door Blogger.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten