Miso soep met sobanoedels en tempeh

Heerlijk vullend soepje met knallende smaken uit Azië. De laatste tijd heb ik echt "cravings" naar broccoli en tempeh. Wie mij dat ooit 8 jaar geleden had verteld had ik enorm uitgelachen. Maar smaken veranderen en gelukkig verandert Rick met mij mee. Wel vind ik het echt nog steeds belangrijk de juiste tempeh te gebruiken. Dat maakt zoveel verschil! Mijn favoriet is die van Hobbit.Miso soep met sobanoedels en tempeh 2 pers
1 pakje (gerookte) tempeh (van bv Hobbit)
1 tl sesamolie
2 el vers geraspte gember
1 teen knoflook, fijngesperst
1 kleine of ½ rode chili peper, fijngehakt
3 el tamari of sojasaus
2½ el ahornsiroop
sap van ½ limoen
rasp van ½ limoen
1 el rijstazijn

sobanoedels voor 2 personen
2-3 el witte miso
1 el tamari

½ of 1 kleine broccoli in kleine roosjes

2 lente-uitjes, in fijne ringetjes
verse koriander

Snijd de tempeh in kleine stukjes. Meng in een kommetje de sesamolie, gember, knoflook, chili, tamari, ahornsiroop, limoen (rasp en sap) en de rijst azijn, Doe de tempeh hierin, goed roeren en laat even rusten.

Zet een pan water op en breng aan de kook. Kook de sobanoedels hierin volgens de aanwijzingen van de verpakking. Bewaar 500 ml kookvocht en doe dit in een grotere (soep)pan. Spoel de sobanoedels af met koud water om plakken te voorkomen.

Bak in een grote pan of wok de tempeh stukjes in wat olie. Roerbak tot de marinade helemaal is opgenomen, karameliseert en de tempeh mooi gekleurd is.

Meng ondertussen in de pan met het kookvocht de miso en tamari en breng zachtjes aan de kook. Doe de broccoli roosjes er bij en laat ze de juiste garing krijgen (laat ze lekker veel bite houden). Meng de sobanoedels door de miso en broccoli en laat nog even meewarmen indien ze waren afgekoeld.

Schenk in een soepkom, verdeel de tempeh stukjes erover en bestrooi rijkelijk met lente-ui en koriander.Print Friendly and PDF

3 opmerkingen:

 1. Klinkt lekker ! Er zat weliswaar geen broccoli in mijn groentetas dit keer, maar verder heb ik alles in huis, dus deze probeer ik komende week :) . Hoe lang kun je miso eigenlijk bewaren als ze eenmaal is aangebroken ? Ik heb zo'n pot, maar ook de verkoper wist het eigenlijk niet...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heel lang! Ik doe soms wel een jaar met een open gemaakte verpakking. Wel goed afsluiten (ik doe mijn plastic verpakking dan in een luchtdicht doosje) en in de koeling. Tot nu toe is het nog niet bedorven.
   Veel succes!

   Verwijderen
 2. Dank je, dat gaat dan vast wel goed komen ! Fijn om te horen, ik was al bang dat het binnen een paar weken op moest en ik het zou moeten eten tot het mijn neus uit komt... ;)

  BeantwoordenVerwijderen