Heerlijk vullend soepje met knallende smaken uit Azië. De laatste tijd heb ik echt "cravings" naar broccoli en tempeh. Wie mij dat ooit 8 jaar geleden had verteld had ik enorm uitgelachen. Maar smaken veranderen en gelukkig verandert Rick met mij mee. Wel vind ik het echt nog steeds belangrijk de juiste tempeh te gebruiken. Dat maakt zoveel verschil! Mijn favoriet is die van Hobbit.
Miso soep met sobanoedels en tempeh 2 pers
1 pakje (gerookte) tempeh (van bv Hobbit)
1 tl sesamolie
2 el vers geraspte gember
1 teen knoflook, fijngesperst
1 kleine of ½ rode chili peper, fijngehakt
3 el tamari of sojasaus
2½ el ahornsiroop
sap van ½ limoen
rasp van ½ limoen
1 el rijstazijn
sobanoedels voor 2 personen
2-3 el witte miso
1 el tamari
½ of 1 kleine broccoli in kleine roosjes
2 lente-uitjes, in fijne ringetjes
verse koriander
Snijd de tempeh in kleine stukjes. Meng in een kommetje de sesamolie, gember, knoflook, chili, tamari, ahornsiroop, limoen (rasp en sap) en de rijst azijn, Doe de tempeh hierin, goed roeren en laat even rusten.
Zet een pan water op en breng aan de kook. Kook de sobanoedels hierin volgens de aanwijzingen van de verpakking. Bewaar 500 ml kookvocht en doe dit in een grotere (soep)pan. Spoel de sobanoedels af met koud water om plakken te voorkomen.
Bak in een grote pan of wok de tempeh stukjes in wat olie. Roerbak tot de marinade helemaal is opgenomen, karameliseert en de tempeh mooi gekleurd is.
Meng ondertussen in de pan met het kookvocht de miso en tamari en breng zachtjes aan de kook. Doe de broccoli roosjes er bij en laat ze de juiste garing krijgen (laat ze lekker veel bite houden). Meng de sobanoedels door de miso en broccoli en laat nog even meewarmen indien ze waren afgekoeld.
Schenk in een soepkom, verdeel de tempeh stukjes erover en bestrooi rijkelijk met lente-ui en koriander.
Facebook Page
Labels
aardappels
aardbeien
aardpeer
amandelmeel
amazake
ananas
appel
artisjok
asperges
aubergine
avocado
banaan
berlijn
bietjes
bimi
bladerdeeg
bladgroen
bloemkool
boekweit
boerenkool
boerenpate
bonen
broccoli
brood
broodbeleg
bulgur
cacao
cashewnoten
champignons
chia
chipotle
chocolade
clearspring
courgette
couscous
cranberry
dadels
daslook
dip
edamame
eivervanger
erwten
evenement
falafel
feestelijk
fermenteren
festival
freekeh
fruit
gefermenteerde tofu
gerookte tofu
gierst
Groningen
haarverzorging
haricots vert
havervlokken
hazelnoten
ijs
ijspegels
jackfruit
jostabes
kaassaus
kala namak
kant en klaar
kastanjes
keramiek
kerst
khadi
kikkererwten
kikkererwtenmeel
knolselderij
knolvenkel
kokos
kokosmelk
komkommer
koningsoesterzwam
kookboek
kookboek review
kool
koolrabi
kruiden
kruisbessen
lamsoor
linzen
mais
mango
meiraapjes
melk
meloen
mibuna
milieu
miso
muffins
mythes
naan
Nieuw-Zeelandse spinazie
noodles
noten
notenkaas
olijven
online shop
ontbijt
paddenstoelen
palmkool
paprika
parelgerst
pasta
pastinaak
pate
peer
peper
pepers
peren
perzik
peultjes
pinda
pita
pizza
polenta
pompoen
pompoenpitten
prei
product review
quinoa
raapstelen
rabarber
radijs
raw
recept
restaurants
rettich
rijst
rozijnen
salade
schorseneren
seitan
sesam
shop
silken tofu
sla
smaakmaker
snijbiet
snijmoes
soep
soja medaillons
sojafilets
spelt
speltrijst
sperziebonen
spicebar
spinazie
spruitjes
steden
stoofperen
sugarsnaps
tahin
tatsoi
tempeh
tofu
tomaten
tortellini
tuinbonen
tzatziki
uien
uitgelicht
uitleg
vega gehakt
vegan
vegan balletjes
vegan garnalen
vegan kaas
vegan kip
vegan salami
vegan shop
vegan spekblokjes
vegan winkel
vegan worst
vegan yoghurt
vegan zalm
vegetarische kip
veldsla
venkel
vijgen
voordelen
walnoot
waterkers
wijntip
winterpostelein
workshop
wortel
zeekraal
zeewier
zoet
zoete aardappel
zwarte peper
zwarte rijst
Blog Archive
© Plantaardigheidheidjes. Mogelijk gemaakt door Blogger.
Klinkt lekker ! Er zat weliswaar geen broccoli in mijn groentetas dit keer, maar verder heb ik alles in huis, dus deze probeer ik komende week :) . Hoe lang kun je miso eigenlijk bewaren als ze eenmaal is aangebroken ? Ik heb zo'n pot, maar ook de verkoper wist het eigenlijk niet...
BeantwoordenVerwijderenHeel lang! Ik doe soms wel een jaar met een open gemaakte verpakking. Wel goed afsluiten (ik doe mijn plastic verpakking dan in een luchtdicht doosje) en in de koeling. Tot nu toe is het nog niet bedorven.
VerwijderenVeel succes!
Dank je, dat gaat dan vast wel goed komen ! Fijn om te horen, ik was al bang dat het binnen een paar weken op moest en ik het zou moeten eten tot het mijn neus uit komt... ;)
BeantwoordenVerwijderen