Groningen: De Herbivoor


Afgelopen woensdag was het dan zover: we gingen lunchen bij De Herbivoor! Zo'n drie weken geleden is deze saladebar geopend in de binnenstad van Groningen op een uitstekende locatie: Gedempte Zuiderdiep 59! Met mooi weer staat er een terras buiten en kun je heerlijk genieten van de passerende mensen.

  

De Herbivoor wordt gerund door Karien en Jochem. Karien is ooit geïnteresseerd geraakt in plantaardige voeding vanuit gezondheidsoogpunt. Zo heeft ze zichzelf het koken op dit gebied helemaal eigen gemaakt door te oefenen en te combineren. En hoe! Uiteindelijk is Karien ook veganist geworden en is Jochem diegene die zich helemaal verdiept in de landbouw en de groentes. Samen een leuk team!

Het interieur van De Herbivoor is fris en eigentijds met mooie houttinten en leuke kleuraccenten. De grote houten bank die tegen de muur aan staat, is gezaagd van een boom die ziek was en sowieso gekapt moest worden.

 

De gerechten kunnen van dag tot dag of week tot week wisselen. Wanneer er mooie producten voor handen zijn dan verzint Karien daar iets lekkers mee. Uiteraard gaat het met de seizoenen mee, en zijn de groentes biologisch.  De groentes komen bij Zorgboederij De Weide Blik vandaan of bij zelfoogsttuin Het Proefveld. Die laatste daar ga ik zeker eens kijken!

Dinsdag tot en met zondag kun je overdag terecht voor salades en broodjes tot 19:00. Op donderdag zijn ze ook tot 21:00 open en dan kun je naast de broodjes en salades van de kaart ook eventueel een warme maaltijd krijgen die Karin voor die avond bereidt. Houd hun facebook in de gaten wat er op het menu komt.

    

Het was lastig kiezen uit de verschillende salades en broodjes. Karien gaf aan dat de mungbonenburger echt hun "signature dish" is. Rick ging voor de mungbonenburger op een broodje, en ik koos de mungbonenburger salade.  En inderdaad, de mungbonenburger is echt een aanrader! Heerlijke smaak, fijne structuur.

De mungbonenburger bestaat uit mungbonen, zoete aardappel, ui, knoflook, zout, koriander, komijn speltmeel en peper. Als je deze als salade neemt krijg je 5 kleine burgertjes en erbij een gemengde salade met groentes, tomaatjes en een hele lekkere tahinsaus. Als broodje wordt de grote burger geserveerd op een broodje met sla, tomaat en ook dezelfde lekkere tahinsaus.


    


De Herbivoor
Gedempte Zuiderdiep 59
9711HC Groningen
Di t/m zo: 11:00-19:00
Do: 11:00 - 21:00


Print Friendly and PDF

2 opmerkingen:

  1. Dit ga ik zeker proberen volgende keer als ik 'in stad' ben. Mooie, frisse zaak ook. Leuk! Bedankt voor de tip!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ben hier een paar weken terug geweest en ga 12 mei er weer eten.

    BeantwoordenVerwijderen