Apeldoorn: restaurant De Cantharel

Gisteren zijn we uitgebreid wezen lunchen bij het Van de Valk restaurant De Cantharel in Apeldoorn. We hadden een speciale gelegenheid te vieren en van te voren vroeg ik naar de mogelijkheden om veganistisch te lunchen. Dit was absoluut mogelijk volgens de chefkok en hij stelde voor om het vega vrijdag menu wat ze hebben, geheel plantaardig te serveren.

We hebben echt ontzettend lekker gegeten. De gerechten die door de chef gemaakt werden waren heerlijk, puur en met mooie smaken. Minpuntje was dat de bar/drankvoorziening wat minder goed inspeelt op veganstische gasten: bij de kop muntthee werd een kommetje honing geserveerd en bij alle thee een koekje waarvan ik bijna zeker weet dat er boter in zou zitten. Dat was jammer.
Gelukkig was het eten prima, en de volgende keer zou ik het gewoon aangeven als ik een kopje thee of koffie bestel.

Wat hebben we gegeten?


Een zomerse erwtensoep die aan tafel werd geschonken over gesnipperde peultjes en munt. De smaak was echt heel erg lekker met een vleugje munt.

  

Als hoofdgerecht kregen we in filodeeg gerolde gierstrisotto met lekkere paddenstoelen. Erbij allemaal lekkere gegrilde (en gerookte) groentjes uit de moestuin van het restaurant. Echt ontzettend lekker!Als toetje was er citroenijs en erbij ananas met vanille.

De kosten vallen enorm mee voor dit menu: EUR 20,00 per persoon! Hier gaan we zeker vaker naar terug. Fijn dat zo'n bekend en groot restaurant zo bereid is mee te denken en dan zoveel lekkers op tafel tovert.

Van der Valk Hotel Apeldoorn - de Cantharel
Van Golsteinlaan 20,
7339 GT Apeldoorn


Print Friendly and PDF

1 opmerking:

  1. Mijn ervaringen met Van der Valk zijn ook zo positief. Wat leuk dat dat bij jou ook zo was, het eten zag er heerlijk uit!

    BeantwoordenVerwijderen