Lekkere vullende maaltijdsalade die je lauw-warm of koud kunt eten. Deze dressing is een goede vervanger in plaats van een dressing op veganaise basis. De gerookte tempeh kun je net zo goed vervangen door gewone tempeh.
Aardappel haricots vert salade met tempeh en yoghurtdressing 2 pers
4 cups in kleine stukjes gesneden aardappel (met schil frieslander of raja)
1 zak haricots vert uit de vriezer, ontdooit
½ ui, in fijne stukjes
1 pakje gerookte tempeh
sojasaus of tamari
ahornsiroop
edelgist
1 avocado
plantaardige olie
yoghurtdressing
3 volle eetlepels ongezoete sojayoghurt (provamel of sojade)
3 el rijstazijn (of sushi azijn)
½ tl mosterd
½ tl agavesiroop
1 tl dille
½ tl knoflookpoeder
sap van ½ citroen
zout
Meng alle ingrediënten voor de yoghurtdressing door elkaar en breng op smaak met wat zout.
Zet de aardappelstukjes op in koud water en breng aan de kook. Kook ze op zacht vuur tot ze gaar zijn.
Snijd de gerookte tempeh in blokjes en bak in een koekenpan met wat olie tot ze beginnen te verkleuren. Besprenkel met wat sojasaus, roer goed om en bak even mee. Tegen het einde giet je er nog een klein scheutje ahornsiroop overheen en besprenkel je het met wat edelgist. Goed omroeren, vuur uitzetten.
Haricots vert even in een pannetje snel opbakken, zodat de kou eraf is en ze iets knapperig worden.
Aardappelen, haricots vert, tempeh, ui en yoghurtdressing door elkaar mengen. Op smaak brengen met wat zout en severen met in stukjes gesneden avocado eroverheen.
Facebook Page
Labels
aardappels
aardbeien
aardpeer
amandelmeel
amazake
ananas
appel
artisjok
asperges
aubergine
avocado
banaan
berlijn
bietjes
bimi
bladerdeeg
bladgroen
bloemkool
boekweit
boerenkool
boerenpate
bonen
broccoli
brood
broodbeleg
bulgur
cacao
cashewnoten
champignons
chia
chipotle
chocolade
clearspring
courgette
couscous
cranberry
dadels
daslook
dip
edamame
eivervanger
erwten
evenement
falafel
feestelijk
fermenteren
festival
freekeh
fruit
gefermenteerde tofu
gerookte tofu
gierst
Groningen
haarverzorging
haricots vert
havervlokken
hazelnoten
ijs
ijspegels
jackfruit
jostabes
kaassaus
kala namak
kant en klaar
kastanjes
keramiek
kerst
khadi
kikkererwten
kikkererwtenmeel
knolselderij
knolvenkel
kokos
kokosmelk
komkommer
koningsoesterzwam
kookboek
kookboek review
kool
koolrabi
kruiden
kruisbessen
lamsoor
linzen
mais
mango
meiraapjes
melk
meloen
mibuna
milieu
miso
muffins
mythes
naan
Nieuw-Zeelandse spinazie
noodles
noten
notenkaas
olijven
online shop
ontbijt
paddenstoelen
palmkool
paprika
parelgerst
pasta
pastinaak
pate
peer
peper
pepers
peren
perzik
peultjes
pinda
pita
pizza
polenta
pompoen
pompoenpitten
prei
product review
quinoa
raapstelen
rabarber
radijs
raw
recept
restaurants
rettich
rijst
rozijnen
salade
schorseneren
seitan
sesam
shop
silken tofu
sla
smaakmaker
snijbiet
snijmoes
soep
soja medaillons
sojafilets
spelt
speltrijst
sperziebonen
spicebar
spinazie
spruitjes
steden
stoofperen
sugarsnaps
tahin
tatsoi
tempeh
tofu
tomaten
tortellini
tuinbonen
tzatziki
uien
uitgelicht
uitleg
vega gehakt
vegan
vegan balletjes
vegan garnalen
vegan kaas
vegan kip
vegan salami
vegan shop
vegan spekblokjes
vegan winkel
vegan worst
vegan yoghurt
vegan zalm
vegetarische kip
veldsla
venkel
vijgen
voordelen
walnoot
waterkers
wijntip
winterpostelein
workshop
wortel
zeekraal
zeewier
zoet
zoete aardappel
zwarte peper
zwarte rijst
Blog Archive
© Plantaardigheidheidjes. Mogelijk gemaakt door Blogger.
Mmm! Ik gebruik eigenlijk nooit rijstazijn in een mayo-achtige dressing, maar dat lijkt me heerlijk, zeker bij die avocado en tempeh.
BeantwoordenVerwijderen