Aardappel haricots vert salade met tempeh en yoghurtdressing

Lekkere vullende maaltijdsalade die je lauw-warm of koud kunt eten. Deze dressing is een goede vervanger in plaats van een dressing op veganaise basis. De gerookte tempeh kun je net zo goed vervangen door gewone tempeh.


Aardappel haricots vert salade met tempeh en yoghurtdressing 2 pers
4 cups in kleine stukjes gesneden aardappel (met schil frieslander of raja)
1 zak haricots vert uit de vriezer, ontdooit
½ ui, in fijne stukjes
1 pakje gerookte tempeh
sojasaus of tamari
ahornsiroop
edelgist
1 avocado
plantaardige olie

yoghurtdressing
3 volle eetlepels ongezoete sojayoghurt (provamel of sojade)
3 el rijstazijn (of sushi azijn)
½ tl mosterd
½ tl agavesiroop
1 tl dille
½ tl knoflookpoeder
sap van ½ citroen
zout

Meng alle ingrediënten voor de yoghurtdressing door elkaar en breng op smaak met wat zout.

Zet de aardappelstukjes op in koud water en breng aan de kook. Kook ze op zacht vuur tot ze gaar zijn.

Snijd de gerookte tempeh in blokjes en bak in een koekenpan met wat olie tot ze beginnen te verkleuren. Besprenkel met wat sojasaus, roer goed om en bak even mee. Tegen het einde giet je er nog een klein scheutje ahornsiroop overheen en besprenkel je het met wat edelgist. Goed omroeren, vuur uitzetten.

Haricots vert even in een pannetje snel opbakken, zodat de kou eraf is en ze iets knapperig worden.

Aardappelen, haricots vert, tempeh,  ui en yoghurtdressing door elkaar mengen. Op smaak brengen met wat zout en severen met in stukjes gesneden avocado eroverheen.




Print Friendly and PDF

1 opmerking:

  1. Mmm! Ik gebruik eigenlijk nooit rijstazijn in een mayo-achtige dressing, maar dat lijkt me heerlijk, zeker bij die avocado en tempeh.

    BeantwoordenVerwijderen