Open lasagne met tomaten en kruidenolie
Supersimpel, maar het ziet er ontzettend feestelijk en fleurig uit. Het liefste had ik ook groene tomaten gebruikt, en gele. Maar helaas die vind je die nog niet in groot formaat hier in Nederland (ten minste niet waar ik verblijf, alleen de kleine tomaatjes zie je in verschillende kleuren te koop). In plaats daarvan heb ik ontzettend lekkere Cuore di Bue tomaten gebruikt, liever hele lekkere dan alleen maar mooie tomaten, toch?
Je kan dit gerecht als voorgerecht, of als bijgerecht gebruikt. Of als lunch natuurlijk!
Het is belangrijke mooie verse kruiden en een hele goede olijfolie te gebruiken, want dat zijn je smaakmakers, naast de heerlijke rijpe tomaten. Ik heb er heerlijk olijvenzout overheen gestrooid, dat past er perfect bij. Varieer gerust, je kan natuurlijk ook zwarte olijfjes in schijfjes snijden en die erbij serveren.
Open lasagne met tomaten en kruidenolie, 2 pers
4 lasagna verde bladeren (gedroogd)
3-4 ontzettend rijpe tomaten van goede kwaliteit (denk aan bv Coeur de Boeuf, Cuore di Bue)
1 el fijngehakte verse oregano
½ el verse tijmblaadjes
1 el fijngehakte basilicum blaadjes
snufje gedroogde wilde venkel (optioneel)
1 klein teentje knoflook
2-3 el extra vergine olijfolie
snuf zeezout
handje pijnboompitjes
olijfzout (optioneel)
Hak de verse kruiden fijn samen met de knoflook. Vermeng met de olijfolie en doe er een snufje zout bij. Goed roeren en even wegzetten tot je het gaat gebruiken, dan trekken de smaken er mooi in (maar niet langer dan 15-20 minuten).
Zet een pan met water op en breng aan de kook.
Snijd ondertussen de tomaten in mooie dunne plakken. Kook de lasagna vellen 5 minuten in het kokende water. Let op dat ze niet aan elkaar plakken, vooral in het begin. Haal eruit met een schuimspaan en laat ze uitlekken.
Leg 1/3 van de tomaten op twee borden. Besprenkel met een beetje kruidenolie. Leg er een lasagne vel op, en bedek deze week met 1/3 van de tomaten en wat kruidenolie.
Daarna nog een lasagne vel en eindig met de tomaten en verdeel de kruidenolie erover.
Bestrooien met pijnboompitjes en olijvenzout.
Facebook Page
Labels
aardappels
aardbeien
aardpeer
amandelmeel
amazake
ananas
appel
artisjok
asperges
aubergine
avocado
banaan
berlijn
bietjes
bimi
bladerdeeg
bladgroen
bloemkool
boekweit
boerenkool
boerenpate
bonen
broccoli
brood
broodbeleg
bulgur
cacao
cashewnoten
champignons
chia
chipotle
chocolade
clearspring
courgette
couscous
cranberry
dadels
daslook
dip
edamame
eivervanger
erwten
evenement
falafel
feestelijk
fermenteren
festival
freekeh
fruit
gefermenteerde tofu
gerookte tofu
gierst
Groningen
haarverzorging
haricots vert
havervlokken
hazelnoten
ijs
ijspegels
jackfruit
jostabes
kaassaus
kala namak
kant en klaar
kastanjes
keramiek
kerst
khadi
kikkererwten
kikkererwtenmeel
knolselderij
knolvenkel
kokos
kokosmelk
komkommer
koningsoesterzwam
kookboek
kookboek review
kool
koolrabi
kruiden
kruisbessen
lamsoor
linzen
mais
mango
meiraapjes
melk
meloen
mibuna
milieu
miso
muffins
mythes
naan
Nieuw-Zeelandse spinazie
noodles
noten
notenkaas
olijven
online shop
ontbijt
paddenstoelen
palmkool
paprika
parelgerst
pasta
pastinaak
pate
peer
peper
pepers
peren
perzik
peultjes
pinda
pita
pizza
polenta
pompoen
pompoenpitten
prei
product review
quinoa
raapstelen
rabarber
radijs
raw
recept
restaurants
rettich
rijst
rozijnen
salade
schorseneren
seitan
sesam
shop
silken tofu
sla
smaakmaker
snijbiet
snijmoes
soep
soja medaillons
sojafilets
spelt
speltrijst
sperziebonen
spicebar
spinazie
spruitjes
steden
stoofperen
sugarsnaps
tahin
tatsoi
tempeh
tofu
tomaten
tortellini
tuinbonen
tzatziki
uien
uitgelicht
uitleg
vega gehakt
vegan
vegan balletjes
vegan garnalen
vegan kaas
vegan kip
vegan salami
vegan shop
vegan spekblokjes
vegan winkel
vegan worst
vegan yoghurt
vegan zalm
vegetarische kip
veldsla
venkel
vijgen
voordelen
walnoot
waterkers
wijntip
winterpostelein
workshop
wortel
zeekraal
zeewier
zoet
zoete aardappel
zwarte peper
zwarte rijst
Blog Archive
© Plantaardigheidheidjes. Mogelijk gemaakt door Blogger.
Dit ziet er inderdaad heel fleurig en feestelijk uit!
BeantwoordenVerwijderenWat een heerlijk recept, denk ik. Die moet ik snel eens uitproberen (en lijkt me ook perfect voor als er mensen komen eten!)
Liefs
Wat gebruik je trouwens mooie ingrediënten zeg, wauw.
VerwijderenHopelijk word ik op een dag ook zo goed in koken :).
Dankjewel! Ja je kan het een erg feestelijk en smakelijk gerecht maken. Leuk met verse kruidenbloemetjes.
Verwijderen