Kookboek: Vegadutchie + winactie!


Begin juni kwam het boek van Jolijn Pelgrum, bekend van de blog "Vegadutchie", uit.  Veel mensen keken hier al lange tijd naar uit, en als je de blog van Jolijn kent dan snap je wel waarom.

Gelukkig kreeg ik de kans om in samenwerking met Vouchercloud haar boek te reviewen en mag ik er zelfs een exemplaar weggeven aan een bloglezer of lezeres! Lees verder om te zien wat je moet doen om een kans te maken!

Eerst over het boek zelf natuurlijk! Het is een vrolijk gekleurd boek met een mooie frisse lay-out. Bij elk recept zit een foto. Ook nog eens prachtige foto's, best knap als je bedenkt dat Jolijn het allemaal zelf heeft gefotografeerd.
Na een introductie van Jolijn haar belevenis van het plantaardige eten en wat ze doorgaans in haar keukenkast op voorraad heeft bevatten de volgende hoofdstukken daadwerkelijk recepten:

○ ontbijt ○ smoothies & drankjes ○ lunch  ○ avondeten ○ toetjes & snacks ○ bodyrecepten ○

Alle hoofdstukken, op de bodyrecepten na, zijn bijna allemaal even groot qua aantal pagina's. De recepten zijn over het algemeen prettig eenvoudig en te maken zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan. Er worden zo nu en dan leuke vernieuwende ingrediënten gebruikt zoals gierst in een nasi en boekweit in een risotto. Daar houd ik van!

Zijn er wat minpuntjes aan het boek? Het meest opvallende vond ik dat Jolijn aan het begin vertelt dat ze helemaal weg is van cup maatbekers (ik ook!) maar dan is het wel een beetje teleurstellend dat vervolgens alle recepten omgezet zijn naar grammen en milliliters. Had dan beide maten vermeld?

Daarnaast sloof ik mij altijd het meeste uit op het avondeten, en in verhouding zijn dat wat minder recepten. Goede uitdaging voor mij om wat meer te variëren in mijn (weekend) ontbijtjes :-)

Al met al een prettig en mooi ogend boek met leuke gevarieerde recepten. Zeker fijn voor mensen die toch gezond willen eten, maar niet urenland in de keuken willen staan. Ik eet zelf niet glutenvrij, maar Jolijn doet dat voornamelijk wel dus ook voor mensen die geen gluten kunnen verdragen een aanrader.

○○○○○○○

WINACTIE!

Wil je kans maken op dit boek? Dat kan! Je hoeft er niet veel voor te doen:

○ Laat een reactie achter onder deze blog waarom je dit boek zou willen hebben (let op niet anoniem!)
○ Like de facebookpagina van Plantaardigheidjes

De uitslag wordt bekend gemaakt op 18 augustus. 

Niet gewonnen en wil je toch nieuwe kookinspiratie opdoen? Speur dan naar een fijne online aanbieding van Bol.com bij Vouchercloud.

(Boek wordt alleen verzonden binnen Nederland)

○○○○○○○

Een kookboek reviewen of beoordelen kan je in mijn ogen pas geven als je ook daadwerkelijk recepten uit het boek hebt gemaakt. Ik ben de afgelopen week dan ook aan de slag gegaan. En ik heb geprobeerd te variëren en niet alleen de avond gerechten te maken ;-)

Wat heb ik gemaakt?


Gierstsalade met aardbeien en nectarines, p113
Dit was het meest verrassende en lekkerste gerecht wat ik heb gemaakt. Het was direct de eerste dus dat was een goed begin. Ik vind het zalig, fruit in mijn avondeten, en naast dat het lekker is staat het ook zo vrolijk. Heerlijk gerecht om op een warme zomeravond te eten. Leuk om eens met gierst te werken.


Bananen-ontbijbrood met chocola, p 29
Volgens Jolijn is het bananenbrood een van de populairste recepten op haar blog dus deze wilde ik zeker maken. Om echt objectief te zijn heb ik het banananbrood uitgedeeld op mijn werk aan collega's en iedereen gaf al smakkend aan dat het erg lekker was! Geslaagd :-)
Het is een niet al te zoet brood die wat wegheeft van een plakkerige cake, met een niet overheersende chocolade smaak. Niet verkeerd om hier mee te ontbijten, al heb ik het liever als tussendoortje.



Rijstnoodles met avocado en limoen, p99
Op de foto zag het er zo zalig uit, en ik ben dol op avocado, maar dit gerecht was iets te simpel. De titel van het recept geeft eigenlijk alle ingredienten al weer. Op de foto in het boek staan sesamzaadjes, in de ingrediëntenlijst staan cashewnoten en ikzelf heb eigenwijs hennepzaadjes gebruikt :-) Deze zou ik niet snel weer maken.



Zomerse doperwtensoep, p100
Deze was lekker! Het ziet er gezond uit, en dat is het ook: broccoli en doperwtjes zijn de basis voor deze soep, maar de smaken zijn echt heel erg lekker en uitgebalanceerd door de komijn die er in zit. Vriendlief vond dit ook zeer smakelijk.


En ik ga nog zeker meer maken uit dit boek zoals de chia-boekweit pannenkoeken of de zoete aardappelbrownies met kokosslagroom ♥

Voor de lezers die de lappen text over het boek van mij hebben over geslagen :-) Hier nogmaals hoe je kans maakt op dit boek:


○○○○○○○

WINACTIE!

Wil je kans maken op dit boek? Dat kan! Je hoeft er niet veel voor te doen:

○ Laat een reactie achter onder deze blog waarom je dit boek zou willen hebben (let op niet anoniem!)

De uitslag wordt bekend gemaakt op 18 augustus. 

Niet gewonnen en wil je toch nieuwe kookinspiratie opdoen? Speur dan naar een fijne online aanbieding van Bol.com bij Vouchercloud.

(Boek wordt alleen verzonden binnen Nederland)
○○○○○○○


Print Friendly and PDF

47 opmerkingen:

  1. dit boek zorgt er voor dat ik trek krijg en honger naar de recepten en alle informatie die er in staat, dus het nodigt uit om te lezen, dat is mijn reden waarom ik graag mee ding naar een boek.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oeh ik wil graag kans maken!! Nieuwe recepten die niet te moeilijk zijn kan ik goed gebruiken!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik wil dit boek heel graag winnen omdat:
    -ik nog nooot iets met Gierst heb gemaakt endie foto van die salade prachtig is. Ik eet te weinig fruit maar dat fruit vind ik heerlijk dus dat is perfect
    -het boek me simpel en gezond lijkt en dat kan ik wel gebruiken
    -ik nog weinig Nederlandstalige kookboeken heb
    -vegan!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Suzanne Waijers-Klappe11 augustus 2015 om 19:42

      Goede genade wat een typfouten
      .. stomme fat vegan fingers :')

      Verwijderen
    2. :-) als je snel leest valt het niet eens op :-)

      Verwijderen
  4. Oeh dit boek wil ik graag winnen! Ik eet sinds kort plantaardig en kan wel wat inspiratie gebruiken.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Geweldig, ik krijg meteen zin in koken. Soms weet ik niet wat uit dit boek zal ik veel inspiratie haten en hoge ogen scoren bij etentjes en potlucks

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat ziet het er lekker uit!!! Ik doe graag mee... simpelweg voor de reden dat een mens nooit genoeg vegan kookboeken kan hebben haha. :D

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik doe uiteraard ook mee! Ik volg Jolijn al een hele tijd en het is superleuk haar straks te ontmoeten bij haar diner in Groningen! Het lijkt me extra leuk als ik daarna zelf aan de slag kan met wat ik misschien die avond allemaal geproefd heb!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Saskia van der Grijp11 augustus 2015 om 21:09

    Ik doe graag mee. Ben nieuw in de vegan-wereld en wat inspiratie is altijd welkom. Heb je overigens geliked op facebook!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ik wil het ook graag winnen. Ben niet nieuw in de vegan wereld, maar een boek is steeds een aanslag op mijn budget. Er voor de verandering eens een keertje één winnen zou wel héél erg leuk zijn!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ook ik ding graag mee! Ziet er een erg mooi kookboek uit en jouw enthousiaste review nodigt uit tot proberen. Ik heb dringend nood aan verfrissende lunch- en ontbijtrecepten om mijn vegan eetgewoonten een boost te geven. Ik probeer zo plantaardig mogelijk te eten maar de laatste tijd verval ik vaker in mijn oude patroon van makkelijke, minder gezonde, niet-vegan maaltijden. Een boek met makkelijke, gezonde en 100% vegan opties is zeer welkom!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Hmm ik krijg spontaan trek van de foto's:) Ik zou graag het boek willen winnen om de recepten te kunnen maken! Ik heb de FB pagina geliked

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Ik doe graag mee, je kan gewoon nooit genoeg vegan kookboeken hebben (zei de kookboekverslaafde, maar als je 't zelf niet koopt dan telt het niet��). FB kan ik niet liken, want ik zit niet op facebook.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Ik heb al een paar keer met dit boek in mijn handen gestaan maar nog niet gekocht omdat ik eventjes nogal krap zit. Maar ik volg Jolijns blog al een tijdje en het boek staat dan ook op mijn verlanglijstje. Daarom loot ik graag mee!

    Je pagina op facebook had ik al geliked want ook jouw blog vind ik erg leuk.

    Groetjes,
    Hannah

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Heel graag zou ik dit boek winnen! Sinds februari eet ik plantaardig. Ik ben geen keukenprinses, dus ik kan wel wat hulp gebruiken.

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Het lijkt me erg leuk om wat meer inspiratie op te doen in plantaardige recepten en zoek vooral naar wat meer ontbijt-variatie! Maar met een eigen moestuin zit ik ook vaak te kijken naar lekkere en vernieuwende groenten- en fruit-recepten...zou dan ook graag dit boek willen winnen!

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Ik ben benieuwd naar de recepten,en ik doe graag inspiratie op om nieuwe gerechten te koken

    Groetjes,Marit de Boer
    italieganger@gmail.com

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Judith Scholten judithscholten234@gmail.com12 augustus 2015 om 09:21

    JAAAAAAAAAAAAAAA! Al m'n geld gaat nu naar ons net gekochte huis...mooi vegan kookboek zou awesome zijn om te gaan gebruiken in mijn nieuwe kookpaleisje <3

    Groetjes Judith

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Ik zou dit boek graag willen winnen, omdat potten en pannen de beste wapens zijn om de wereld te verbeteren <3.

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Dit boek ik graag winnen om de simpele reden dat ik toe ben aan een nieuw kookboek. Omdat ik zelf van simpel eten houd die niet zo toegankelijk zijn voor de meeste mensen, maak ik graag gebruik van recepten uit kookboeken om niet vegans te verleiden tot plantaardig eten. Het is prettig dat dit boek op gemak, toegankelijkheid en gezondheid gericht is. Lijkt mij heel fijn om recepten uit aan mijn niet vegan gasten voor te kunnen zetten.

    (Vera Dertien en Vegan Vera op Facebook)

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Wat leuk dat je al wat recepten hebt uitgeprobeerd. Daar ben ik altijd het meest nieuwsgierig naar want daar gaat het ten slotte om he: of het lekker is. Vooral de gierst-fruitsalade en de soep lijken me het proberen waard! Ik ben echt zo kookboeken verslaafd (en heb er zoveel in de kast) dat ik niet zomaar meer 1 mag kopen en aangezien ik ook nog Green Kitchen en My new roots wil, staat deze wat later op de lijst, maar misschien is dat wel onterecht? Ik ben er in elk geval wel nieuwsgierig naar. Ik had ook naar de workshop gewild bij Anat, maar ben dan op vakantie. Ga jij wel heen? Schrijf je dan een verslagje? *hoopvolle blik* Groetjes, Janet van Not so stuffy

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Ohhhhh die wil ik graag! Ik heb 2 kindjes van 5 en 2, en ik denk er serieus over om vegan te gaan koken om hun prachtige lijfjes zo gezond mogelijk te laten groeien. En aangezien wij in het zuiden van Chili wonen, waar vlees zo'n beetje basis ingredient nr 1 is, zou dat een behoorlijke uitdaging zijn. Daarom kan ik dit boek goed gebruiken!
    Groetjes uit Verweggistan! Judith Post.

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Dit lijkt me een heerlijk kookboek. Een Nederlands vegankookboek, waar pure gerechten in staan en waar ik ook nog mijn weegschaal kan inzetten ( ik ben wel dol op wegen) is echt iets voor mij :)
    Dus ik doe graag mee met deze winactie, je hebt vast wel gelezen waarom ik gezond moet eten ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Wie wil er nu níet meedoen aan zo'n winactie ? :)
    Ik ben altijd wel fan van recepten waarvoor ik niet uren de keuken in hoef, en die gierst met aardbeien en de groene soep zien er geweldig lekker uit ! Dat maakt me nog eens extra nieuwsgierig naar de rest van de recepten in het boek, dus....

    BeantwoordenVerwijderen
  25. O, ik ben trouwens niet op facebook, dus ik kan je daar geen 'like' geven....

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Ik wil dit boek graag winnen omdat mijn beste vriendin in september 50 wordt en ik haar dit boek graag cadeau wil doen. Omdat wij samen met vegan zijn begonnen en 1x id week een vaste eetafspraak hebben en wij dan samen nieuwe recepten uit kunnen proberen.

    BeantwoordenVerwijderen
  27. Jaaaa dit boek zou ik heel erg graag willen winnen. Voor iemand uit mijn direkte omgeving die ik al wat tips heb gegeven voor gezond plantaardig ontbijten maar die nog wel wat tips kan gebruiken voor de rest van de dag. Hij klaagde laatst tijdens een vegan BBQ bij ons thuis dat hij helemaal niet veel eet maar wil afvallen (hij heeft wat medische klachten die denk ik kunnen verbeteren met plantaardig eten). En hey, elke persoon die geen dierlijke producten meer eet is er weer 1 toch?

    BeantwoordenVerwijderen
  28. Ondanks dat ik een opleiding heb gevolgd als diëtist en natuurvoedingsadviseur, heb ik ontzettend veel geleerd van de posts van Jolijn op haar blog! Haar visie op voeding spreekt mij ontzettend aan omdat ze dicht bij zichzelf en de natuur blijft. Omdat ik (helaas verplicht) glutenvrij eet en weet dat dit ook heerlijk kan smaken, zou ik heel graag mijn beste vriendin (die nog steeds mijn steun en toeverlaat is, zelfs nu ik in het buitenland woon en vorige week jarig was!), het boek van Jolijn gunnen. Ze eet ook al jaren vegetarisch, is nooit te beroerd om rekening te houden met mijn (di)eetwensen en kookt met liefde. Het zou ontzettend leuk zijn om, als ik weer op bezoek ben in Nederland, verrast te worden met een VegaDutchie maaltijd :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  29. Leuk!! Ik win hem graag omdat de gerechten er heerlijk uitzien en ik kan wel wat kook inspiratie en variatie gebruiken voor in mijn vegan keukentje ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  30. Mijn creativiteit verloren!! Gebakken champignons, Tofu in paprikasaus. Ooit gewaardeerd door mijn gezin. Nu lauw ontvangen met teleurgestelde gemompel van “alweeeeer, papaaa??”. Als vegan kok zit ik muurvast, daarom doe ik graag mee met deze actie. In de hoop mijn vrouw en twee dochters te verrassen met iets nieuws en overheerlijks ! Fingers crossed....

    BeantwoordenVerwijderen
  31. Hee wat raar, mijn reactie is weg! Terwijl mijn fb like wel is door gekomen. Raar. Maar, ik doe graag mee, dus een nieuwe poging.

    Ik ben nu 28 weken zwanger en het gaat niet makkelijk. Na een opname in het ziekenhuis wegens uitdroging door het vele spugen, gaat het nu wel wat beter, maar mijn maag blijft problematisch (kan er nu ook niet van slapen, vandaar dit late tijdstip). Inmiddels kan ik gelukkig wel weer (vegan) ontbijtjes maken en eten, maar het avondeten blijft lastig. Mijn moeder, die naast ons woont, kookt diners voor mijn man en mijn dochtertje (en ik probeer mee te eten). Jolijns boek zou twee vliegen in één klap slaan: ik zou mijn moeder de diner-recepten laten zien en ik zou de ontbijtjes proberen!

    BeantwoordenVerwijderen
  32. De recepten op haar facebookpagina zijn erg leuk en inspirerend (de informatie en feitjes trouwens ook!) na jouw review lijkt het me een nog fijner kookboek!!

    BeantwoordenVerwijderen
  33. Jessica van Hoogstraten16 augustus 2015 om 18:10

    Na je kookboekreview ben ik helemaal enthousiast geworden voor 'Vegadutchie'! De kaft ziet er erg uitnodigend uit en de recepten die in de blogpost naar voren komen erg smakelijk. Ik ben dol op koken en ben altijd opzoek naar nieuwe 'gems' om uit te proberen. Ik heb graag dat het eten wat ik op tafel zet erg gezond is, maar ik heb ook graag dat het er uitnodigend en feestelijk uitziet, vooral als ik vegan kook voor vrienden en familie! Dat moet met dit kookboek helemaal goedkomen!

    BeantwoordenVerwijderen
  34. Ik wil dit boek wel omdat ik de enige man ben die heeft gereageerd en omdat er meer mannen zo lekker vegan moeten gaan koken 😎

    BeantwoordenVerwijderen
  35. mijn beste vriendinnetje vindt mijn hele vegan leventje interessant maar "zou het zelf nooit kunnen". één van haar vragen blijft 'maar.. wat eet je dan als ontbijt?' en omdat de standaard smoothies ooit een tikje saai zouden kunnen worden, geef ik haar graag dit boek :) waarmee ze leert dat vegan niet alleen goed is voor jezelf, de dieren en het milieu maar ook afgruwelijk lekker, hoera!

    BeantwoordenVerwijderen
  36. Ik heb geen fancy verhaaltje waarom ik het boek graag zou willen hebben. Het lijkt me gewoon een leuuk boek met lekkere recepten waar ik zelf nog niet van heb gehoord.

    BeantwoordenVerwijderen
  37. Hoi, ik ben een grote fan van vegadutchie. Dat kookboek wil ik heel erg graag hebben. Ik hoop dat ik met de recepten uit dit boek mijn man en kinderen kan motiveren plantaardiger te gaan eten.

    BeantwoordenVerwijderen
  38. Ik zou het boek graag willen hebben omdat ik nog niet zo lang op de plantaardige weg ben, maar er wel graag op wil blijven - en nieuwe inspiratie hiervoor is altijd mooi meegenomen!

    BeantwoordenVerwijderen
  39. Wil het boek heeeeeeeeeeeeel graag hebben! De gerechten zien er lekker uit en (hopelijk) niet al te moeilijk. Perfect voor ons vegan huisgezin (oké, behalve de kattenkinderen maar die eten biologisch....)

    BeantwoordenVerwijderen
  40. Jaaaaa! Ik wil dit boek al vet lang maar heb er door een gedwongen verhuizing steeds geen geld voor. Wat jij zegt over "iets te weinig avondeten en iets te veel ontbijt" is juist perfect voor me, aangezien ik 's ochtends echt inspiratie mis met mijn doorgaans brakke kop. Ik ga vanaf september weer studeren en trainenvom naar Noorwegen te fietsen, dus kan elke ochtend wel een goede start gebruiken. :D En verder vind ik vegan koken gewoon superleuk, terwijl ik het voorheen (voor mijn vegan eetgewoontes) juist supersaai vond. Dus kookboeken, yeaaaaah! :D

    BeantwoordenVerwijderen
  41. Ben pas sinds 4 maandjes vegan,van de een op andere dag.
    Ik ben dus nog er zoekende naar wat io moet eten.
    Soms zakt de moed mij in me schoenen.
    Maar ik zou nooit meer terug willen en dieren eten.
    Ben blij dat ik wakker ben geworden.
    Maar kan wel wat hulp gebruiken qua wat ik nu kan eten... :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  42. Ik ben de laatste tijd echt inspiratieloos in de keuken. Mijn partner en ik eten vaak 'normaal' omdat het simpel en snel is. Ik wil weer meer tijd besteden in de keuken, en ik wil mijn partner mijn lekker eten ook overtuigen om vegan te worden! :D

    BeantwoordenVerwijderen
  43. Ik wil graag meedoen! Ik ben zelf vegan sinds november en vind het heerlijk om te koken, nieuwe recepten te leren en uitproberen. Zodat ik nog meer inspiratie heb om andere mensen ook lekker vegan eten te geven! Wat ik al vaak doe, maar het kan niet genoeg zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  44. Ik zou dit boek graag willen winnen omdat ik sinds kort Vegan ben en dan mag dit boek natuurlijk niet missen :)
    Kan wel wat inspiratie gebruiken.

    En omdat ik fan ben van je Boekweitcreme als ontbijt :)


    En nou ga ik heel hard duimen.

    BeantwoordenVerwijderen
  45. Om mijn ouders te laten zien dat je prima lekker EN vegan kunt eten. En zo'n kookboek is natuurlijk gewoon echt heel leuk en handig Xx

    BeantwoordenVerwijderen