Vegan Cassoulet

Voor heel veel mensen zal dit geen zomers gerecht zijn, maar ik denk aan vakantie als ik het woord cassoulet zie :-) Wij gingen vroeger vaak op vakantie, camperen, naar Frankrijk. Mijn moeder wilde dan ook wel eens niet koken en op de camping is een eenpansmaaltijd dan altijd erg handig. Standaard werd dan altijd de cassoulet gekocht in grote blikken. Als we naar huis gingen dan namen we vaak nog een paar blikken mee terug naar Nederland, zo lekker vonden we het.

Helaas verre van gezond en plantaardig dus niet een gerecht waar je direct als vegan aan denkt. Toch komt deze wel een beetje in de buurt. Dit is een makkelijke en snelle én veel minder vette variant. Normaal hoor je ook een oven te gebruiken, maar daar was het mij veel te warm voor.

Ik had het geluk lekkere plantaardige worstjes te kunnen kopen bij DM in Duitsland. Lekkere plantaardige worstjes zijn lastig te vinden in Nederland, of je moet ze online bestellen. Bij de DM kun je ze verpakt kopen buiten de koeling. Dus makkelijk meenemen en bewaren.


Vegan Cassoulet 2 pers
5-6 kleine worstjes, in stukken van 1 a 2 cm gesneden
1 ui, in kleine stukjes gesneden
plantaardige olie

6 tenen knoflook, heel
½ winterwortel, ongeschild en in grote stukken gesneden
2 stengels bleekselderij, in grove stukken
bij elkaar gebonden met een touwtje:
- 1 tak rozemarijn
- 2 takken oregano
- 2 takken tijm
1 el sojasaus
500 ml uienbouillon
½ pakje gerookte tofu, in kleine plakjes
2 blikken witten bonen, uitgelekt

peper & zout

Bak in een diepe braadpan of soeppan de worstjes en de ui in wat olie tot ze beginnen te verkleuren. Zorg dat je het bruin van de bodem goed losroert, dit geeft veel smaak aan de bouillon.

Doe vervolgens de overige ingrediënten erbij in de pan en laat 45 minuten zachtjes sudderen.

Wanneer alles mooi is ingedikt haal je de wortel, selderij en takjes kruiden eruit.
Op smaak brengen met peper en eventueel zout.

Lekker met knapperig stokbrood.



Print Friendly and PDF

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Instagram