Voor heel veel mensen zal dit geen zomers gerecht zijn, maar ik denk aan vakantie als ik het woord cassoulet zie :-) Wij gingen vroeger vaak op vakantie, camperen, naar Frankrijk. Mijn moeder wilde dan ook wel eens niet koken en op de camping is een eenpansmaaltijd dan altijd erg handig. Standaard werd dan altijd de cassoulet gekocht in grote blikken. Als we naar huis gingen dan namen we vaak nog een paar blikken mee terug naar Nederland, zo lekker vonden we het.
Helaas verre van gezond en plantaardig dus niet een gerecht waar je direct als vegan aan denkt. Toch komt deze wel een beetje in de buurt. Dit is een makkelijke en snelle én veel minder vette variant. Normaal hoor je ook een oven te gebruiken, maar daar was het mij veel te warm voor.
Ik had het geluk lekkere plantaardige worstjes te kunnen kopen bij DM in Duitsland. Lekkere plantaardige worstjes zijn lastig te vinden in Nederland, of je moet ze online bestellen. Bij de DM kun je ze verpakt kopen buiten de koeling. Dus makkelijk meenemen en bewaren.
Vegan Cassoulet 2 pers
5-6 kleine worstjes, in stukken van 1 a 2 cm gesneden
1 ui, in kleine stukjes gesneden
plantaardige olie
6 tenen knoflook, heel
½ winterwortel, ongeschild en in grote stukken gesneden
2 stengels bleekselderij, in grove stukken
bij elkaar gebonden met een touwtje:
- 1 tak rozemarijn
- 2 takken oregano
- 2 takken tijm
1 el sojasaus
500 ml uienbouillon
½ pakje gerookte tofu, in kleine plakjes
2 blikken witten bonen, uitgelekt
peper & zout
Bak in een diepe braadpan of soeppan de worstjes en de ui in wat olie tot ze beginnen te verkleuren. Zorg dat je het bruin van de bodem goed losroert, dit geeft veel smaak aan de bouillon.
Doe vervolgens de overige ingrediënten erbij in de pan en laat 45 minuten zachtjes sudderen.
Wanneer alles mooi is ingedikt haal je de wortel, selderij en takjes kruiden eruit.
Op smaak brengen met peper en eventueel zout.
Lekker met knapperig stokbrood.
Facebook Page
Labels
aardappels
aardbeien
aardpeer
amandelmeel
amazake
ananas
appel
artisjok
asperges
aubergine
avocado
banaan
berlijn
bietjes
bimi
bladerdeeg
bladgroen
bloemkool
boekweit
boerenkool
boerenpate
bonen
broccoli
brood
broodbeleg
bulgur
cacao
cashewnoten
champignons
chia
chipotle
chocolade
clearspring
courgette
couscous
cranberry
dadels
daslook
dip
edamame
eivervanger
erwten
evenement
falafel
feestelijk
fermenteren
festival
freekeh
fruit
gefermenteerde tofu
gerookte tofu
gierst
Groningen
haarverzorging
haricots vert
havervlokken
hazelnoten
ijs
ijspegels
jackfruit
jostabes
kaassaus
kala namak
kant en klaar
kastanjes
keramiek
kerst
khadi
kikkererwten
kikkererwtenmeel
knolselderij
knolvenkel
kokos
kokosmelk
komkommer
koningsoesterzwam
kookboek
kookboek review
kool
koolrabi
kruiden
kruisbessen
lamsoor
linzen
mais
mango
meiraapjes
melk
meloen
mibuna
milieu
miso
muffins
mythes
naan
Nieuw-Zeelandse spinazie
noodles
noten
notenkaas
olijven
online shop
ontbijt
paddenstoelen
palmkool
paprika
parelgerst
pasta
pastinaak
pate
peer
peper
pepers
peren
perzik
peultjes
pinda
pita
pizza
polenta
pompoen
pompoenpitten
prei
product review
quinoa
raapstelen
rabarber
radijs
raw
recept
restaurants
rettich
rijst
rozijnen
salade
schorseneren
seitan
sesam
shop
silken tofu
sla
smaakmaker
snijbiet
snijmoes
soep
soja medaillons
sojafilets
spelt
speltrijst
sperziebonen
spicebar
spinazie
spruitjes
steden
stoofperen
sugarsnaps
tahin
tatsoi
tempeh
tofu
tomaten
tortellini
tuinbonen
tzatziki
uien
uitgelicht
uitleg
vega gehakt
vegan
vegan balletjes
vegan garnalen
vegan kaas
vegan kip
vegan salami
vegan shop
vegan spekblokjes
vegan winkel
vegan worst
vegan yoghurt
vegan zalm
vegetarische kip
veldsla
venkel
vijgen
voordelen
walnoot
waterkers
wijntip
winterpostelein
workshop
wortel
zeekraal
zeewier
zoet
zoete aardappel
zwarte peper
zwarte rijst
Blog Archive
© Plantaardigheidheidjes. Mogelijk gemaakt door Blogger.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten