Den Haag: Vegetarische Snackbar, Veggies on Fire en Veggie4u

Afgelopen week zijn we een dagje met overnachting naar Den Haag geweest. Ik had nog een pluim liggen waarmee we de hotelovernachting konden boeken en ik wilde graag Rick meenemen naar Veggies on Fire. Ik was daar al eerder geweest met een vriendin/collega voor het werk. 

Overdag hebben we heerlijk door Den Haag rondgewandeld. Ik vind het zo'n fijne en prettige stad! Nooit gedacht een paar jaar geleden, maar ik zou er zo kunnen wonen. Jammer dat het zo ver van het noorden is verwijderd anders waren we er wel vaker te vinden.

Uiteraard hebben we geluncht bij De Vegetarische Snackbar. Alles is vegetarisch (duh!) maar ook heel veel vegan. Het staat netjes aangegeven en anders kun je het natuurlijk even vragen. Wij kozen voor de beroemde Kap Karma: de geheel plantaardige versie van de Kapsalon.  Die maken wij thuis wel eens, maar hier komt de vegan shoarma gewoon echt van een draaiende spit, zit er een zalige knoflooksaus bij en wordt het geserveerd met een gesmolten laagje wilmersburger.
Het was heerlijk alleen echt veel te veel als lunch! Ik had ook geen zin meer om kleding of iets dergelijks te passen want mijn buik was 2 x zo dik met deze hap in je maag :DWachtend op de tram naar Veggies on Fire werd het wel erg druk op het Centraal Station Den Haag. De minuten op het berichtenbord duurde dan ook wel erg lang en ik voelde het al aankomen: de bovenleiding was stuk. Het werd al krap tijd en ik had geen idee van de andere opties met openbaar vervoer dus we hebben maar een taxi gepakt richting Veggies on Fire. Een duur grapje, maar wel iets ontspannender dan gestress met openbaar vervoer of een uur lopen en te laat komen ;-)

We kregen een amuse met een dille dipsausje vooraf (niet op de foto). Ik had gekozen voor de dagsoep: tomaten basilicum en Rick voor de miso soep.

Als hoofdgerecht koos ik hetzelfde als mijn eerste bezoek: een heerlijke seitansaté met een satésaus gekruid met citroengras en koriander. Ontzettend lekker weer! Rick koos, heel verrassend :-), voor de chiptole burger met aardappeltjes en veganaise van het huis.

We kozen hetzelfde toetje: het witte chocolade frambozen taartje (niet op de foto).De volgende dag zijn we nog naar Veggie4u geweest: een vegetarisch/veganistische supermarkt. Met heel veel plantaardige proteine producten die heel moeilijk in andere winkels behalve Duitsland te koop zijn. We hadden een koelboxje mee en hebben wat vriesproducten meegenomen. Je kunt online bij ze bestellen, maar dat is met diepvries producten toch wat lastiger. Ze maken er ook heerlijke broodjes voor je klaar: ik had er een met pittige "kip" en Rick een met kerrie "lam".De Vegetarische Snackbar
Stationsplein 5A (tegenover station Den Haag HS)
2515 BT Den Haag

Veggies on Fire
Beeklaan 385
2562 AZ Den Haag

Veggie 4U
Weimarstraat 76,
2562 HA Den Haag
Print Friendly and PDF

7 opmerkingen:

 1. Mocht je een volgende keer in Den Haag zijn, kom dan ook zeker even langs bij Charly's All is Fair in Voorburg. Voor een biologische plantaardige High Tea of overheerlijke biologische en plantaardige kaasjes - Fairly Cheesy.


  Met zonnige groet,
  Charlotte

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh wat leuk Charlotte! Ik wist niet dat je ook een "bezoek" adres had? Ik dacht alleen op bestelling.
   Ga ik zeker onthouden voor een volgende keer :-)

   Verwijderen
 2. Mmmm....ja, was Groningen maar wat dichter bij Den Haag....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja dat zou toch wel fijner zijn! Amsterdam doen we regelmatig aan, maar Den Haag is net even te ver om heen en weer te gaan op een dagje vind ik.

   Verwijderen
  2. Hm, ik weet niet... Den Haag kun je dan weer combineren met uitwaaien in Scheveningen... ( behalve bij zomers strandweer dan )

   Verwijderen
 3. Daniëlle, je zou eventueel een keer bij ons in Gouda kunnen overnachten, heel eenvoudig, maar wel met vegan ontbijtje :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat superlief aangeboden! Houden we in gedachte :-)
   Dankjewel!

   Verwijderen