Broccoli salade met druiven

Een hele makkelijke, zomerse salade die toch enorm vult. Eigenlijk wilde ik dit gerecht meenemen naar een potluck. Maar dan moet je het eerst natuurlijk even zelf proeven. Ik vond het erg lekker maar bedacht mij dat een soep misschien wat origineler was. Deze salade houd ik zeker in gedachte voor bijvoorbeeld een picknick of een volgende potluck.


Broccoli salade met druiven 2-3 pers
1 broccoli, in kleine roosjes
1 pakje plantaardige spekjes van de Albert Heijn of De Vegetarische Slager
3/4 pak soyananda, naturel (natuurwinkel/ekoplaza)
3 bosuitjes, in fijne ringetjes
1 cup druiven, gehalveerd en eventueel ontpit
½ cup geblancheerde amandelen
1/4 cup pompoenpitten
zout

Stoom de broccoli roosjes heel kort, maximaal 2 minuten, tot ze beetgaar zijn. Laat afkoelen.
Leng de soyananda aan met een klein beetje water zodat het vloeibaarder wordt. Meng de broccoli en soyananda door alle overige ingrediënten en breng op smaak, indien je dat nodig vindt, met zout.




Print Friendly and PDF

2 opmerkingen:

  1. Vreemde combi?? Ik hou niet zo van broccoli, maar zie dit gerecht wel zitten!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oeh! Vanavond wil ik graag een salade maken met druiven (bij m'n schoonouders in de serre groeien de meest heerlijke druiven!) en dit klinkt heerlijk Daniëlle :).

    BeantwoordenVerwijderen