Een hele makkelijke, zomerse salade die toch enorm vult. Eigenlijk wilde ik dit gerecht meenemen naar een potluck. Maar dan moet je het eerst natuurlijk even zelf proeven. Ik vond het erg lekker maar bedacht mij dat een soep misschien wat origineler was. Deze salade houd ik zeker in gedachte voor bijvoorbeeld een picknick of een volgende potluck.
Broccoli salade met druiven 2-3 pers
1 broccoli, in kleine roosjes
1 pakje plantaardige spekjes van de Albert Heijn of De Vegetarische Slager
3/4 pak soyananda, naturel (natuurwinkel/ekoplaza)
3 bosuitjes, in fijne ringetjes
1 cup druiven, gehalveerd en eventueel ontpit
½ cup geblancheerde amandelen
1/4 cup pompoenpitten
zout
Stoom de broccoli roosjes heel kort, maximaal 2 minuten, tot ze beetgaar zijn. Laat afkoelen.
Leng de soyananda aan met een klein beetje water zodat het vloeibaarder wordt. Meng de broccoli en soyananda door alle overige ingrediënten en breng op smaak, indien je dat nodig vindt, met zout.
Facebook Page
Labels
aardappels
aardbeien
aardpeer
amandelmeel
amazake
ananas
appel
artisjok
asperges
aubergine
avocado
banaan
berlijn
bietjes
bimi
bladerdeeg
bladgroen
bloemkool
boekweit
boerenkool
boerenpate
bonen
broccoli
brood
broodbeleg
bulgur
cacao
cashewnoten
champignons
chia
chipotle
chocolade
clearspring
courgette
couscous
cranberry
dadels
daslook
dip
edamame
eivervanger
erwten
evenement
falafel
feestelijk
fermenteren
festival
freekeh
fruit
gefermenteerde tofu
gerookte tofu
gierst
Groningen
haarverzorging
haricots vert
havervlokken
hazelnoten
ijs
ijspegels
jackfruit
jostabes
kaassaus
kala namak
kant en klaar
kastanjes
keramiek
kerst
khadi
kikkererwten
kikkererwtenmeel
knolselderij
knolvenkel
kokos
kokosmelk
komkommer
koningsoesterzwam
kookboek
kookboek review
kool
koolrabi
kruiden
kruisbessen
lamsoor
linzen
mais
mango
meiraapjes
melk
meloen
mibuna
milieu
miso
muffins
mythes
naan
Nieuw-Zeelandse spinazie
noodles
noten
notenkaas
olijven
online shop
ontbijt
paddenstoelen
palmkool
paprika
parelgerst
pasta
pastinaak
pate
peer
peper
pepers
peren
perzik
peultjes
pinda
pita
pizza
polenta
pompoen
pompoenpitten
prei
product review
quinoa
raapstelen
rabarber
radijs
raw
recept
restaurants
rettich
rijst
rozijnen
salade
schorseneren
seitan
sesam
shop
silken tofu
sla
smaakmaker
snijbiet
snijmoes
soep
soja medaillons
sojafilets
spelt
speltrijst
sperziebonen
spicebar
spinazie
spruitjes
steden
stoofperen
sugarsnaps
tahin
tatsoi
tempeh
tofu
tomaten
tortellini
tuinbonen
tzatziki
uien
uitgelicht
uitleg
vega gehakt
vegan
vegan balletjes
vegan garnalen
vegan kaas
vegan kip
vegan salami
vegan shop
vegan spekblokjes
vegan winkel
vegan worst
vegan yoghurt
vegan zalm
vegetarische kip
veldsla
venkel
vijgen
voordelen
walnoot
waterkers
wijntip
winterpostelein
workshop
wortel
zeekraal
zeewier
zoet
zoete aardappel
zwarte peper
zwarte rijst
Blog Archive
© Plantaardigheidheidjes. Mogelijk gemaakt door Blogger.
Vreemde combi?? Ik hou niet zo van broccoli, maar zie dit gerecht wel zitten!!
BeantwoordenVerwijderenOeh! Vanavond wil ik graag een salade maken met druiven (bij m'n schoonouders in de serre groeien de meest heerlijke druiven!) en dit klinkt heerlijk Daniëlle :).
BeantwoordenVerwijderen