Deze tikka masala versie viel erg goed in de smaak. De tempeh (Hobbit!) heb ik gescheurd in stukjes zodat ik niet zo van die vierkante blokjes in de saus hebt zitten.
Tempeh Tikka Masala 2 pers
1 pakje tempeh (ik gebruik altijd die van Hobbit)
marinade:
1 cup ongezoete sojayoghurt (provamel of sojade)
1 el komijnpoeder
½ el korianderpoeder
1/4 el kurkuma
2 tenen knoflook, geperst
2 cm gember, geraspt
1 tl zout
½ tl chilipoeder
saus:
1 ui, gesnipperd
1 geroosterde rode paprika uit pot, in grove stukken
handje cashewnoten
1 tl komijnpoeder
½ tl korianderpoeder
3 kruidnagels
kaneelstokje
½ tl kardamompoeder
½-1 pakje haverroom
2-3 el ketchup (naar smaak)
mespuntje chilipoeder
zout naar smaak
plantaardige olie
verse koriander voor erover
erbij:
zilvervliesrijst
naan
Verwarm de oven voor op 200C.
Scheur de tempeh met je vingers in stukjes. Meng alle ingrediënten voor de marinade in een ovenschaal en doe hier de tempeh stukjes in. Goed doormengen.
Zet in de oven voor ongeveer 30-40 minuten. Halverwege even omroeren.
Verhit een pan met wat olie (ik heb een klein scheutje water gebruikt) en bak hier al roerend de ui in glazig. Voeg de rode paprika toe, de cashewnoten en roer even goed om.
Maal dit fijn met een staafmixer of in een blender. In de achtergebleven pan rooster je de specerijen voor de saus (komijn, koriander, kruidnagel, kaneel en kardamom, gebruik een klein beetje olie of water). Wanneer de geur vrijkomt voeg je het gepureerde paprika mengsel weer toe.
Voeg de chilipoeder, ketchup en haverroom toe. Gebruik zoveel haverroom als dat je nodig vindt en de saus de gewenste dikte krijgt.
Roer de gebakken tempeh stukjes door de saus en roer voorzichtig om. Laat even mee verwarmen.
Serveer met wat verse koriander, warme naan en zilvervliesrijst.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten