Tarte flambée met asperges en avocado

Dit recept baseerde ik op een flammkuchen -recept uit een Duits tijdschrift. Deze was echter vegetarisch en ik wilde natuurlijk een plantaardige versie maken. En het is gelukt! Taart was erg goed uit de oven gekomen en ondanks dat ik niet gewend ben om avocado warm te eten was het enorm lekker. Een flammenkuchen heet ook wel tarte flambée, het komt oorspronkelijk uit de Elzas en houdt het midden tussen een pizza en een quiche. Ik was eigenlijk van plan om de bodem ook helemaal zelf te maken, maar we kwamen wat later thuis en dan is zo'n kant en klare rol deeg toch wel heel erg makkelijk.



Tarte flambée met asperges en avocado 2 pers of meer (afhankelijk van hoe je het serveert: maaltijd, lunch, borrelhapje etc)
1 rol pizzadeeg kant en klaar (bv Tante Fanny of AH)
6-7 dunne, geschilde asperges
3/4 of 1 heel pakje soyananda vegan cream cheese naturel (natuurwinkels of ekoplaza)
scheut haver room of sojaroom
sap van halve verse limoen
1 rode ui, in dunne halve ringen
zout en peper
1 avocado in plakjes

Verhit de oven op 220C.

Snijd de asperges in stukjes van ongeveer 4 cm. Zet ze op het vuur in koud water. Zodra ze koken het vuur uitzetten. Afhankelijk van hoe dik ze zijn ze nog even laten staan in het hete water, anders direct afgieten en uit laten lekken.

Doe de soyananda in een kommetje, voeg een scheut haverroom en limoensap toe. Roer goed door elkaar. Het moet ongeveer de substantie krijgen van creme fraîche dus voeg op gevoel meer of minder toe. Breng op smaak met peper en flink wat zout.

Rol het pizzadeeg uit op een bakpapier. Met een deegroller de deeg nog verder uitrollen, zo dun mogelijk maken, maar dat het nog wel in je oven past :-)

Verdeel het roommengsel over het deeg. Vervolgens de asperges en de ui erover verdelen en de plekken die leeg zijn opvullen met avocado.

Bakken in de oven voor ongeveer 20 minuten.



Print Friendly and PDF

2 opmerkingen:

  1. Wow dat ziet er heerlijk uit! Wou dat ik deze een uur geleden had gezien voordat ik boodschappen ging doen ;) Maar ga ik snel eens maken, mjam!!

    BeantwoordenVerwijderen