Dit recept baseerde ik op een flammkuchen -recept uit een Duits tijdschrift. Deze was echter vegetarisch en ik wilde natuurlijk een plantaardige versie maken. En het is gelukt! Taart was erg goed uit de oven gekomen en ondanks dat ik niet gewend ben om avocado warm te eten was het enorm lekker. Een flammenkuchen heet ook wel tarte flambée, het komt oorspronkelijk uit de Elzas en houdt het midden tussen een pizza en een quiche. Ik was eigenlijk van plan om de bodem ook helemaal zelf te maken, maar we kwamen wat later thuis en dan is zo'n kant en klare rol deeg toch wel heel erg makkelijk.
Tarte flambée met asperges en avocado 2 pers of meer (afhankelijk van hoe je het serveert: maaltijd, lunch, borrelhapje etc)
1 rol pizzadeeg kant en klaar (bv Tante Fanny of AH)
6-7 dunne, geschilde asperges
3/4 of 1 heel pakje soyananda vegan cream cheese naturel (natuurwinkels of ekoplaza)
scheut haver room of sojaroom
sap van halve verse limoen
1 rode ui, in dunne halve ringen
zout en peper
1 avocado in plakjes
Verhit de oven op 220C.
Snijd de asperges in stukjes van ongeveer 4 cm. Zet ze op het vuur in koud water. Zodra ze koken het vuur uitzetten. Afhankelijk van hoe dik ze zijn ze nog even laten staan in het hete water, anders direct afgieten en uit laten lekken.
Doe de soyananda in een kommetje, voeg een scheut haverroom en limoensap toe. Roer goed door elkaar. Het moet ongeveer de substantie krijgen van creme fraîche dus voeg op gevoel meer of minder toe. Breng op smaak met peper en flink wat zout.
Rol het pizzadeeg uit op een bakpapier. Met een deegroller de deeg nog verder uitrollen, zo dun mogelijk maken, maar dat het nog wel in je oven past :-)
Verdeel het roommengsel over het deeg. Vervolgens de asperges en de ui erover verdelen en de plekken die leeg zijn opvullen met avocado.
Bakken in de oven voor ongeveer 20 minuten.
Facebook Page
Labels
aardappels
aardbeien
aardpeer
amandelmeel
amazake
ananas
appel
artisjok
asperges
aubergine
avocado
banaan
berlijn
bietjes
bimi
bladerdeeg
bladgroen
bloemkool
boekweit
boerenkool
boerenpate
bonen
broccoli
brood
broodbeleg
bulgur
cacao
cashewnoten
champignons
chia
chipotle
chocolade
clearspring
courgette
couscous
cranberry
dadels
daslook
dip
edamame
eivervanger
erwten
evenement
falafel
feestelijk
fermenteren
festival
freekeh
fruit
gefermenteerde tofu
gerookte tofu
gierst
Groningen
haarverzorging
haricots vert
havervlokken
hazelnoten
ijs
ijspegels
jackfruit
jostabes
kaassaus
kala namak
kant en klaar
kastanjes
keramiek
kerst
khadi
kikkererwten
kikkererwtenmeel
knolselderij
knolvenkel
kokos
kokosmelk
komkommer
koningsoesterzwam
kookboek
kookboek review
kool
koolrabi
kruiden
kruisbessen
lamsoor
linzen
mais
mango
meiraapjes
melk
meloen
mibuna
milieu
miso
muffins
mythes
naan
Nieuw-Zeelandse spinazie
noodles
noten
notenkaas
olijven
online shop
ontbijt
paddenstoelen
palmkool
paprika
parelgerst
pasta
pastinaak
pate
peer
peper
pepers
peren
perzik
peultjes
pinda
pita
pizza
polenta
pompoen
pompoenpitten
prei
product review
quinoa
raapstelen
rabarber
radijs
raw
recept
restaurants
rettich
rijst
rozijnen
salade
schorseneren
seitan
sesam
shop
silken tofu
sla
smaakmaker
snijbiet
snijmoes
soep
soja medaillons
sojafilets
spelt
speltrijst
sperziebonen
spicebar
spinazie
spruitjes
steden
stoofperen
sugarsnaps
tahin
tatsoi
tempeh
tofu
tomaten
tortellini
tuinbonen
tzatziki
uien
uitgelicht
uitleg
vega gehakt
vegan
vegan balletjes
vegan garnalen
vegan kaas
vegan kip
vegan salami
vegan shop
vegan spekblokjes
vegan winkel
vegan worst
vegan yoghurt
vegan zalm
vegetarische kip
veldsla
venkel
vijgen
voordelen
walnoot
waterkers
wijntip
winterpostelein
workshop
wortel
zeekraal
zeewier
zoet
zoete aardappel
zwarte peper
zwarte rijst
Blog Archive
© Plantaardigheidheidjes. Mogelijk gemaakt door Blogger.
Wow dat ziet er heerlijk uit! Wou dat ik deze een uur geleden had gezien voordat ik boodschappen ging doen ;) Maar ga ik snel eens maken, mjam!!
BeantwoordenVerwijderenMorgen nog een kans! :-)
Verwijderen