Raapsteeltjes en asperge risotto

Eigenlijk was ik niet van plan over dit gerecht te bloggen. Ik "flanste" wat in elkaar die avond en had het niet eens opgeschreven: ik moest snel iets bedenken wat ik nog met de asperges moest doen welke ik nog had liggen. Gelukkig had ik dan ook een snelle foto met mijn mobiel gemaakt omdat dit toch wel erg lekker bleek te zijn!

Geen culinair hoogstandje en geen fancy foto, maar zeker de moeite waard. Raapsteeltjes heb ik inmiddels al bij diverse supermarkten en groenteboeren zien liggen, maar kun je het niet vinden dan kun je het natuurlijk door een ander bladgroen vervangen zoals spinazie.


Raapsteeltjes en asperge risotto 2 pers
+/- 10 asperges,  geschild
1 bos raapstelen, grof gehakt
2 sjalotjes, in kleine stukjes gesneden
1 cup risotto rijst
150 ml witte wijn
700 ml uienbouillon
1/3 stukje no-muh, gerapst (optioneel)
koolzaadolie met botersmaak (oa AH)
peper en zout

Snijd de asperges in stukjes van 5 cm. Zet ze op het vuur in koud water en breng aan de kook. Laat 2 minuten koken, draai dan het vuur uit en laat staan.

Breng wat water aan de kook en blanceer hierin de raapstelen voor een paar seconden zodat ze slinken. Giet af en laat uitlekken.

In een diepere pan wat koolzaadolie met boter verhitten en hierin de sjalotjes glazig bakken tot ze net beginnen te verkleuren. Vervolgens de risotto rijst toevoegen en de wijn en alles al roerend bakken. Wanneer de wijn helemaal is opgenomen voeg je in de aankomende 20 minuten beetje bij beetje de uienbouillon toe. Veel blijven roeren, en zodra de bouillon bijna is opgenomen weer een nieuwe scheut toevoegen.
Na 20 minuten de geblancheerde raapsteeltjes, gekookte en afgegoten asperges en eventueel de geraspte no muh toevoegen. Op smaak brengen met peper en indien nodig met zout.
Print Friendly and PDF

Geen opmerkingen:

Een reactie posten