Eigenlijk was ik niet van plan over dit gerecht te bloggen. Ik "flanste" wat in elkaar die avond en had het niet eens opgeschreven: ik moest snel iets bedenken wat ik nog met de asperges moest doen welke ik nog had liggen. Gelukkig had ik dan ook een snelle foto met mijn mobiel gemaakt omdat dit toch wel erg lekker bleek te zijn!
Geen culinair hoogstandje en geen fancy foto, maar zeker de moeite waard. Raapsteeltjes heb ik inmiddels al bij diverse supermarkten en groenteboeren zien liggen, maar kun je het niet vinden dan kun je het natuurlijk door een ander bladgroen vervangen zoals spinazie.
Raapsteeltjes en asperge risotto 2 pers
+/- 10 asperges, geschild
1 bos raapstelen, grof gehakt
2 sjalotjes, in kleine stukjes gesneden
1 cup risotto rijst
150 ml witte wijn
700 ml uienbouillon
1/3 stukje no-muh, gerapst (optioneel)
koolzaadolie met botersmaak (oa AH)
peper en zout
Snijd de asperges in stukjes van 5 cm. Zet ze op het vuur in koud water en breng aan de kook. Laat 2 minuten koken, draai dan het vuur uit en laat staan.
Breng wat water aan de kook en blanceer hierin de raapstelen voor een paar seconden zodat ze slinken. Giet af en laat uitlekken.
In een diepere pan wat koolzaadolie met boter verhitten en hierin de sjalotjes glazig bakken tot ze net beginnen te verkleuren. Vervolgens de risotto rijst toevoegen en de wijn en alles al roerend bakken. Wanneer de wijn helemaal is opgenomen voeg je in de aankomende 20 minuten beetje bij beetje de uienbouillon toe. Veel blijven roeren, en zodra de bouillon bijna is opgenomen weer een nieuwe scheut toevoegen.
Na 20 minuten de geblancheerde raapsteeltjes, gekookte en afgegoten asperges en eventueel de geraspte no muh toevoegen. Op smaak brengen met peper en indien nodig met zout.
Facebook Page
Labels
aardappels
aardbeien
aardpeer
amandelmeel
amazake
ananas
appel
artisjok
asperges
aubergine
avocado
banaan
berlijn
bietjes
bimi
bladerdeeg
bladgroen
bloemkool
boekweit
boerenkool
boerenpate
bonen
broccoli
brood
broodbeleg
bulgur
cacao
cashewnoten
champignons
chia
chipotle
chocolade
clearspring
courgette
couscous
cranberry
dadels
daslook
dip
edamame
eivervanger
erwten
evenement
falafel
feestelijk
fermenteren
festival
freekeh
fruit
gefermenteerde tofu
gerookte tofu
gierst
Groningen
haarverzorging
haricots vert
havervlokken
hazelnoten
ijs
ijspegels
jackfruit
jostabes
kaassaus
kala namak
kant en klaar
kastanjes
keramiek
kerst
khadi
kikkererwten
kikkererwtenmeel
knolselderij
knolvenkel
kokos
kokosmelk
komkommer
koningsoesterzwam
kookboek
kookboek review
kool
koolrabi
kruiden
kruisbessen
lamsoor
linzen
mais
mango
meiraapjes
melk
meloen
mibuna
milieu
miso
muffins
mythes
naan
Nieuw-Zeelandse spinazie
noodles
noten
notenkaas
olijven
online shop
ontbijt
paddenstoelen
palmkool
paprika
parelgerst
pasta
pastinaak
pate
peer
peper
pepers
peren
perzik
peultjes
pinda
pita
pizza
polenta
pompoen
pompoenpitten
prei
product review
quinoa
raapstelen
rabarber
radijs
raw
recept
restaurants
rettich
rijst
rozijnen
salade
schorseneren
seitan
sesam
shop
silken tofu
sla
smaakmaker
snijbiet
snijmoes
soep
soja medaillons
sojafilets
spelt
speltrijst
sperziebonen
spicebar
spinazie
spruitjes
steden
stoofperen
sugarsnaps
tahin
tatsoi
tempeh
tofu
tomaten
tortellini
tuinbonen
tzatziki
uien
uitgelicht
uitleg
vega gehakt
vegan
vegan balletjes
vegan garnalen
vegan kaas
vegan kip
vegan salami
vegan shop
vegan spekblokjes
vegan winkel
vegan worst
vegan yoghurt
vegan zalm
vegetarische kip
veldsla
venkel
vijgen
voordelen
walnoot
waterkers
wijntip
winterpostelein
workshop
wortel
zeekraal
zeewier
zoet
zoete aardappel
zwarte peper
zwarte rijst
Blog Archive
© Plantaardigheidheidjes. Mogelijk gemaakt door Blogger.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten