Granen, bomen, noten en zaden bevatten van nature een fytine zuur (phytic acid), dat is een beschermend stofje in deze producten om ervoor te zorgen dat ze niet gegeten worden. Dit zuur bindt zich in je darmen aan allerlei goede vitamines en mineralen in je darmen, die jij dan dus niet binnen krijgt (het wordt dan ook wel antinutriënt genoemd). Kombu helpt de fytine zuur te neutraliseren.
Zoete aardappel, gerookte tofu, snijmoes en gebakken radijsjes 2-3 pers
- 1 grote zoete aardappel
- ½ cup zilvervliesrijst
- 1 stukje kombu
- 1 bos snijmoes, of raapstelen, of spinazie
- ½ bouillon blokje
- 1/3 cup water
- scheut appel cider azijn
- handje rozijnen
- 1 bosje radijsjes
- koolzaadolie (met botersmaak - optioneel)
- 2 - 4 tenen knoflook, gesnipperd
- 1 el appelcider azijn
- 1 el agave siroop
- snuf gerookte zout
- 1 pakje gerookte amandel sesam tofu.
- scheut sojasaus
- scheut ahornsiroop
- plantaardige olie
Snijd de tofu in kleine blokjes.
Verhit in een klein koekenpannetje op hoog vuur de olie. Bak hierin de tofu knapperig. Voeg een scheur sojasaus en ahornsiroop toe en warm alles goed door.
Alles bij elkaar op het bord serveren!
Verhit in een klein koekenpannetje op hoog vuur de olie. Bak hierin de tofu knapperig. Voeg een scheur sojasaus en ahornsiroop toe en warm alles goed door.
Alles bij elkaar op het bord serveren!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten