vrijdag 1 mei 2015

Ronde courgette met vegan shoarma, bulgur en tomatensalade

Ik had laatst zo'n trek in de vegan kip shoarma van De Vegetarische Slager, maar ik wilde eigenlijk niet datgene eromheen eten wat ik er normaal bij eet: patat, pita broodje en veel knoflook veganaise. Hartstikke ongezond natuurlijk, en daar had ik even geen zin in.

Onderstaande gerecht kwam eruit na een middagje overdenken en het was echt heel erg lekker! Alles paste goed bij elkaar en het was lekker gevarieerd. De tomaatjes krijgen op deze manier klaargemaakt een heerlijke smaak, je kan ze natuurlijk ook zo los serveren als bijgerecht bij vele maaltijden of bij je lunch.

Het lijken wat veel ingredienten en stappen, maar ik heb dit klaargemaakt na een lange werkdag. Eerlijk is eerlijk, het staat niet in een kwartiertje op tafel, maar na 45 minuten heb je een heerlijke maaltijd die er nog prachtig uitziet ook.



Ronde courgette met vegan shoarma 2 pers
2 ronde courgettes
½ pakje champignons, grof gesneden
1 pakje vegan kipshoarma van De Vegetarische Slager
plantaardige olie
peper & zout

Verwarm de oven op 180C
Zet de ronde courgettes op een bakplaat en bak ze 40 minuten.

Bak in een koekenpan met wat olie de champignons tot ze beginnen te verkleuren. Snijd de kipshoarma iets fijner en voeg toe aan de champignons.

Wanneer de courgettes klaar zijn snijd je een dakje eraf en hol je ze een klein beetje uit. Eventueel een beetje zout en peper in de courgettes strooien. De vegan kipshoarma / champignons mengsel schep je in de courgette, en de rest serveer je ernaast.

Bulgur:
1 cup bulgur
2 cup water
1 cup diepvries erwtjes, ontdooid
1 el witte wijn azijn
sap van een ½ limoen
peper & zout

Breng de bulgur samen met het water aan de kook en laat op heel zacht vuur koken. Na ongeveer 15 minuten doorroeren en de diepvrieserwtjes, witte wijn azijn en limoensap toevoegen en nog een paar minuten doorwarmen. Op smaak brengen met peper & zout.


Tomatensalade:
2 cup kleine tomaatjes in diverse kleuren
1 el ahornsiroop
1 knoflookteentje, fijngehakt
1 el olijfolie
1 el balsamicoazijn
(zwart)zout

Snijd de tomaatjes doormidden. Meng in een kommetje de ahornsiroop, knoflook, olijfolie en balsamico azijn, alles even goed doorroeren. Giet over de tomaatjes en hussel ze even door elkaar heen. Laat even intrekken voordat je het serveert.
Bestrooien met (zwart) zout.


Koriander knoflook "yoghurt"
3/4 cup ongezoete plantaardige yoghurt (alpro mild & creamy naturel, of yofu/provamel naturel)
handje verse koriander
klein teentje knoflook, fijngehakt
sap van een halve limoen
peper & zout

Meng de plantaardige yoghurt met de knoflook en koriander. Breng op smaak met het limoensap, peper en zout.



3 opmerkingen:

  1. O ziet er heerlijk uit!! En het lijken idd veel handelingen, maar ze zijn niet moeilijk dus schrikt me niet af ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat ziet er weer heerlijk uit! Wat een fotogeniek bord ook... :D

    BeantwoordenVerwijderen
  3. O ziet er heerlijk uit!! En het lijken idd veel handelingen, maar ze zijn niet moeilijk dus schrikt me niet af ;)

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis