Ik had laatst zo'n trek in de vegan kip shoarma van De Vegetarische Slager, maar ik wilde eigenlijk niet datgene eromheen eten wat ik er normaal bij eet: patat, pita broodje en veel knoflook veganaise. Hartstikke ongezond natuurlijk, en daar had ik even geen zin in.
Onderstaande gerecht kwam eruit na een middagje overdenken en het was echt heel erg lekker! Alles paste goed bij elkaar en het was lekker gevarieerd. De tomaatjes krijgen op deze manier klaargemaakt een heerlijke smaak, je kan ze natuurlijk ook zo los serveren als bijgerecht bij vele maaltijden of bij je lunch.
Het lijken wat veel ingredienten en stappen, maar ik heb dit klaargemaakt na een lange werkdag. Eerlijk is eerlijk, het staat niet in een kwartiertje op tafel, maar na 45 minuten heb je een heerlijke maaltijd die er nog prachtig uitziet ook.
Ronde courgette met vegan shoarma 2 pers
2 ronde courgettes
½ pakje champignons, grof gesneden
1 pakje vegan kipshoarma van De Vegetarische Slager
plantaardige olie
peper & zout
Verwarm de oven op 180C
Zet de ronde courgettes op een bakplaat en bak ze 40 minuten.
Bak in een koekenpan met wat olie de champignons tot ze beginnen te verkleuren. Snijd de kipshoarma iets fijner en voeg toe aan de champignons.
Wanneer de courgettes klaar zijn snijd je een dakje eraf en hol je ze een klein beetje uit. Eventueel een beetje zout en peper in de courgettes strooien. De vegan kipshoarma / champignons mengsel schep je in de courgette, en de rest serveer je ernaast.
Bulgur:
1 cup bulgur
2 cup water
1 cup diepvries erwtjes, ontdooid
1 el witte wijn azijn
sap van een ½ limoen
peper & zout
Breng de bulgur samen met het water aan de kook en laat op heel zacht vuur koken. Na ongeveer 15 minuten doorroeren en de diepvrieserwtjes, witte wijn azijn en limoensap toevoegen en nog een paar minuten doorwarmen. Op smaak brengen met peper & zout.
Tomatensalade:
2 cup kleine tomaatjes in diverse kleuren
1 el ahornsiroop
1 knoflookteentje, fijngehakt
1 el olijfolie
1 el balsamicoazijn
(zwart)zout
Snijd de tomaatjes doormidden. Meng in een kommetje de ahornsiroop, knoflook, olijfolie en balsamico azijn, alles even goed doorroeren. Giet over de tomaatjes en hussel ze even door elkaar heen. Laat even intrekken voordat je het serveert.
Bestrooien met (zwart) zout.
Koriander knoflook "yoghurt"
3/4 cup ongezoete plantaardige yoghurt (alpro mild & creamy naturel, of yofu/provamel naturel)
handje verse koriander
klein teentje knoflook, fijngehakt
sap van een halve limoen
peper & zout
Meng de plantaardige yoghurt met de knoflook en koriander. Breng op smaak met het limoensap, peper en zout.
Facebook Page
Labels
aardappels
aardbeien
aardpeer
amandelmeel
amazake
ananas
appel
artisjok
asperges
aubergine
avocado
banaan
berlijn
bietjes
bimi
bladerdeeg
bladgroen
bloemkool
boekweit
boerenkool
boerenpate
bonen
broccoli
brood
broodbeleg
bulgur
cacao
cashewnoten
champignons
chia
chipotle
chocolade
clearspring
courgette
couscous
cranberry
dadels
daslook
dip
edamame
eivervanger
erwten
evenement
falafel
feestelijk
fermenteren
festival
freekeh
fruit
gefermenteerde tofu
gerookte tofu
gierst
Groningen
haarverzorging
haricots vert
havervlokken
hazelnoten
ijs
ijspegels
jackfruit
jostabes
kaassaus
kala namak
kant en klaar
kastanjes
keramiek
kerst
khadi
kikkererwten
kikkererwtenmeel
knolselderij
knolvenkel
kokos
kokosmelk
komkommer
koningsoesterzwam
kookboek
kookboek review
kool
koolrabi
kruiden
kruisbessen
lamsoor
linzen
mais
mango
meiraapjes
melk
meloen
mibuna
milieu
miso
muffins
mythes
naan
Nieuw-Zeelandse spinazie
noodles
noten
notenkaas
olijven
online shop
ontbijt
paddenstoelen
palmkool
paprika
parelgerst
pasta
pastinaak
pate
peer
peper
pepers
peren
perzik
peultjes
pinda
pita
pizza
polenta
pompoen
pompoenpitten
prei
product review
quinoa
raapstelen
rabarber
radijs
raw
recept
restaurants
rettich
rijst
rozijnen
salade
schorseneren
seitan
sesam
shop
silken tofu
sla
smaakmaker
snijbiet
snijmoes
soep
soja medaillons
sojafilets
spelt
speltrijst
sperziebonen
spicebar
spinazie
spruitjes
steden
stoofperen
sugarsnaps
tahin
tatsoi
tempeh
tofu
tomaten
tortellini
tuinbonen
tzatziki
uien
uitgelicht
uitleg
vega gehakt
vegan
vegan balletjes
vegan garnalen
vegan kaas
vegan kip
vegan salami
vegan shop
vegan spekblokjes
vegan winkel
vegan worst
vegan yoghurt
vegan zalm
vegetarische kip
veldsla
venkel
vijgen
voordelen
walnoot
waterkers
wijntip
winterpostelein
workshop
wortel
zeekraal
zeewier
zoet
zoete aardappel
zwarte peper
zwarte rijst
Blog Archive
© Plantaardigheidheidjes. Mogelijk gemaakt door Blogger.
O ziet er heerlijk uit!! En het lijken idd veel handelingen, maar ze zijn niet moeilijk dus schrikt me niet af ;)
BeantwoordenVerwijderenDat ziet er weer heerlijk uit! Wat een fotogeniek bord ook... :D
BeantwoordenVerwijderenO ziet er heerlijk uit!! En het lijken idd veel handelingen, maar ze zijn niet moeilijk dus schrikt me niet af ;)
BeantwoordenVerwijderen