Quinoa met rode kool Thaise dressing en gember seitan

Lieve lezers en volgers, zouden jullie willen stemmen op dit recept op de site Happy Veggie?
Ik waardeer het enorm als jullie die moeite zouden willen nemen. Je maakt dan ook kans op een mand vol lekkers van het merk Lima!

Klik hier om te stemmen

Wat is het voor een recept?

Het beste en fijnste uit twee werelddelen: de heerlijke smaken uit Azië waarin zoet, zuur en pittig zit verwerkt en het ontzettend gezonde quinoa uit Zuid-Amerika. Quinoa laat zich verrassend goed combineren met vele smaken van zoet tot hartige gerechten; je kan her dus naar hartenlust mee variëren.

Deze seitan komt uit een pot, van Lima, en is een stuk prettiger en lekkerder dan de kleine stukjes die ik meestal tegenkom van andere merken. Ze zijn wat groter dus dan kun je zelf nog beslissen of je ze wat kleiner maakt of wat grover laat, ideaal.


Quinoa met rode kool Thaise dressing en gember seitan
1½ cup quinoa van Lima
½ rode kool
½ komkommer
½ (rode) paprika
3 bosuitjes
10 cm dikke winterpeen
limoen
verse koriander
sesam zaadjes

dressing:
2 el sesamolie
4 el milde shoyu van Lima
2 el ahornsiroop
2 el balsamico azijn

gember seitan:
1 pot seitan van Lima
4 el milde shoyu van Lima
3 cm dik stukje verse gember
2 tenen knoflook
2 el plantaardige olie

Kook de quinoa in 3 cup water ongeveer 12 minuten met afgesloten deksel. Na de 12 minuten van het vuur afhalen en met gesloten deksel nog 5 minuten laten staan, daarna los roeren met een vork.

Meng de ingrediënten voor de dressing door elkaar.

Snijd de rode kool in hele fijne reepjes, de komkommer in halve maantjes, de paprika en de winterpeen in dunne reepjes. De bosui in fijne ringetjes snijden. Meng de groentes door de quinoa en roer de dressing erdoor. Knijp een limoentje boven de salade uit.

Voor de seitan doe je de shoyu, geraspte gember, knoflook en olie in een schaaltje en meng je alles goed. Snijd de seitan in iets kleinere blokjes. Verhit een koekenpan of wok en bak hierin de seitan al roerend terwijl je steeds kleine scheutjes shoyu/gember mengsel toevoegt.

Wanneer de seitan mooi verkleurt en de shoyu gember is opgedroogd kun je deze bovenop de quinoa salade serveren. Besprenkel met sesamzaadjes en verse koriander.

Lijkt je dit recept heerlijk, heb je het al gemaakt? Stem dan op dit recept! Je maakt kans op een mand vol lekker van Lima! Klik hier om te stemmen




Print Friendly and PDF

2 opmerkingen:

  1. Done :) Maar kun jij nu zelf ook winnen, of is het vooral om de eer ?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Jazeker, bij de meeste stemmen kunnen de bloggers een Dille & Kamille bon winnen! Een van mijn favoriete winkels, dus dat is zeer welkom. Maar het is ook leuk dat mijn blog misschien wat bekender wordt, dat zou ik ook niet vervelend vinden ;-)

      Verwijderen