Ik had de laatste tijd niet zon zin in ingewikkelde recepten, maar wilde wel gezond eten en daarbij genieten van groentes met veel smaak. Ook wilde ik graag eens iets doen met boekweit. Ik eet het bijna elke ochtend als onderdeel van mijn overnight oats. Daarom besloot ik ze gewoon onderdeel te maken van een bordje vol met kleur en afwisselende smaken, Mocht de boekweit tegenvallen dan zouden de andere smaken wel voor compensatie zorgen.
Boekweit kan wat bitter smaken en dat heb ik opgelost door ze te besprenkelen met citroensap. Het was allemaal erg lekker, en super gezond zo bij elkaar.
Boekweit met broccoli en courgette met een tahin dressing 2-3 pers
1 cup boekweit (rauw)
2 cup water
sap van een halve citroen
1 broccoli, in kleine roosjes
rookzout (optioneel)
1 courgette, in plakken
knoflookolie (optioneel)
1 oranje paprika, in stukken
8 cherry tomaatjes, gehalveerd
kiemen
plantaardige olie
peper& zout
dressing:
3 el edelgist
2 el shoyu / sojasaus
2 el appelazijn
1 teentje knoflook, geperst
2 el tahini
1-2 el ahornsiroop (naar smaak)
Zet de boekweit op met koud water en breng aan de kook. Zodra het kookt met de deksel op de pan 15 min zachtjes laten sudderen. Daarna van vuur af halen en uit laten stomen zodat het droger wordt.
Ondertussen in een grote pan/wok de broccoli roosjes roerbakken in wat olie tot ze beetgaar zijn. Besprenkel met rookzout.
Besprenkel de courgette plakjes met knoflookolie en grill de plakjes in de grillpan. Leg de stukjes paprika ook in de grillpan. Grill totdat er mooie grillstrepen zijn ontstaan aan beide zijdes.
Voeg de ingrediënten voor de dressing samen in een kommetje.
Breng de boekweit op smaak met zout, peper en het citroensap. Serveer met de broccoli, courgette, paprika en de tomaatjes. Besprenkel met een beetje dressing (deze is vrij hartig dus serveer de rest ernaast zodat je kan doseren) en dresseer af met wat kiemen.
Facebook Page
Labels
aardappels
aardbeien
aardpeer
amandelmeel
amazake
ananas
appel
artisjok
asperges
aubergine
avocado
banaan
berlijn
bietjes
bimi
bladerdeeg
bladgroen
bloemkool
boekweit
boerenkool
boerenpate
bonen
broccoli
brood
broodbeleg
bulgur
cacao
cashewnoten
champignons
chia
chipotle
chocolade
clearspring
courgette
couscous
cranberry
dadels
daslook
dip
edamame
eivervanger
erwten
evenement
falafel
feestelijk
fermenteren
festival
freekeh
fruit
gefermenteerde tofu
gerookte tofu
gierst
Groningen
haarverzorging
haricots vert
havervlokken
hazelnoten
ijs
ijspegels
jackfruit
jostabes
kaassaus
kala namak
kant en klaar
kastanjes
keramiek
kerst
khadi
kikkererwten
kikkererwtenmeel
knolselderij
knolvenkel
kokos
kokosmelk
komkommer
koningsoesterzwam
kookboek
kookboek review
kool
koolrabi
kruiden
kruisbessen
lamsoor
linzen
mais
mango
meiraapjes
melk
meloen
mibuna
milieu
miso
muffins
mythes
naan
Nieuw-Zeelandse spinazie
noodles
noten
notenkaas
olijven
online shop
ontbijt
paddenstoelen
palmkool
paprika
parelgerst
pasta
pastinaak
pate
peer
peper
pepers
peren
perzik
peultjes
pinda
pita
pizza
polenta
pompoen
pompoenpitten
prei
product review
quinoa
raapstelen
rabarber
radijs
raw
recept
restaurants
rettich
rijst
rozijnen
salade
schorseneren
seitan
sesam
shop
silken tofu
sla
smaakmaker
snijbiet
snijmoes
soep
soja medaillons
sojafilets
spelt
speltrijst
sperziebonen
spicebar
spinazie
spruitjes
steden
stoofperen
sugarsnaps
tahin
tatsoi
tempeh
tofu
tomaten
tortellini
tuinbonen
tzatziki
uien
uitgelicht
uitleg
vega gehakt
vegan
vegan balletjes
vegan garnalen
vegan kaas
vegan kip
vegan salami
vegan shop
vegan spekblokjes
vegan winkel
vegan worst
vegan yoghurt
vegan zalm
vegetarische kip
veldsla
venkel
vijgen
voordelen
walnoot
waterkers
wijntip
winterpostelein
workshop
wortel
zeekraal
zeewier
zoet
zoete aardappel
zwarte peper
zwarte rijst
Blog Archive
© Plantaardigheidheidjes. Mogelijk gemaakt door Blogger.
Heerlijk ! Ik heb de broccoli en paprika weggelaten ( kookte ook maar voor 1 persoon ) en zongedroogde tomaatjes gebruikt, verder je recept gevolgd en ik vind het absoluut voor herhaling vatbaar !
BeantwoordenVerwijderenFijn dat het heeft gesmaakt!
Verwijderen